INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Liga 1 ar putea reveni cel mai devreme în aprilie: Răzvan Burleanu, precizări după videoconferința extraordinară UEFA

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2020 15:43

Răzvan Burleanu (35 de ani), președintele FRF, a susținut de acasă, unde se află în autoizolare, o declarație de presă (începută la ora 16:30), în care a prezentat concluziile videoconferinței extraordinare UEFA. 

  • UEFA a amânat astăzi Euro 2020 pentru la anul. Competiția va începe pe 11 iunie și se va încheia pe 11 iulie 2021.
  • În ce privește Liga 1, competiția nu va începe mai devreme de finalul stării de urgență, ceea ce ar însemna week-end-ul care debutează pe 19 aprilie. În cel mai negru scenariu, a fost avansată pentru reluarea Ligii 1 data de 13 iunie
  • Deadline-ul până când România trebuie să încheie sezonul e 28 iunie. În cazul în care competiția va trebui comprimată în iunie, Burleanu a menționat ca soluții minigrupe și meciuri în sistem eliminatoriu. 
  • Barajul cu Islanda a rămas să se joace tot în iunie. Astfel, amicalul cu Anglia a picat.

Declarațiile lui Burleanu, liveTEXT + VIDEO AICI:

Declarația de presă a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, în urma deciziilor luate astăzi de UEFA

Posted by Federația Română de Fotbal on Tuesday, March 17, 2020

„Mă aflu în autoizolare la domiciliu, ca urmare a faptului că pe 3 martie am participat la Amsterdam la tragerea la sorți pentru Nations League. La aceste evenimente au participat și oficialii federațiilor din Elveția și Serbia, persoane care între timp au fost declarate infectate cu COVID-19.

Până acum, niciun membru FRF nu a prezentat simptome de coronavirus. Astăzi, în ședința UEFA s-a decis suspendarea Campionatului European 2020 pentru intervalul 11 iunie - iulie 2021. În același timp, Copa America se va muta tot pentru vara anului următor. Data la care România trebuie să încheie campionatul este 28 iunie, în loc de 1 iunie. 10 loturi naționale au deja activitatea suspendată până la data de 1 mai, din cele 17.

Am decis astăzi amânarea meciurilor din Liga Națiunilor de play-off din martie pentru iunie 2020, ceea ce înseamnă că vom anula meciul cu Anglia de pe 7 iunie, pentru a face loc partidelor de baraj.

Totodată, vom propune ca FIFA să suspende Campionatul Mondial al Cluburilor, care ar urma să aibă loc în 2021, pentru a face loc în calendar desfășurării Euro 2020. Au fost suspendate toate cursurile și programele de pregătire pentru arbitri și antrenori. De ieri, toți angajații FRF lucrează la domiciliu, apelând la telemuncă.

Vreau să menționez că, deși a existat o anumită rezistență din partea LPF și AFAN, la final am dat dovadă de înțelegere. Obiectivul numărul 1 este siguranța și încrederea oamenilor implicați în fotbal. Obiectivul numărul 2 este sustenabilitatea cluburilor din punct de vedere financiar. Am luat decizia de suspendare a convocărilor pentru loturile naționale până la data de 1 mai.

În momentul de față, la nivelul Ligii 1, mai sunt de disputat 8 etape din play-off, 12 din play-out, 14 etape din liga a 2-a și a 3-a. În Cupa României, mai avem nevoie de 2 date disponibile: pentru semifinale și finală. Trebuie să luăm în considerare și barajul de promovare în Liga 1. Lucrăm în prezent pentru scenariile conform cărora vom relua Liga 1. În cel mai bun caz, competiția se va relua la finalul stării de urgență (n.r. 19 aprilie), iar cea mai pesimistă situație prevede reluarea jocurilor pe data de 13 iunie. Dacă situația se va înrăutăți, vom apela la minigrupe sau meciuri eliminatorii.

Fotbalul se va relua cu porțile deschise doar în momentul în care vom ști sigur că siguranța jucătorilor, a staff-ului și a publicului nu este în pericol. Vreau să invit pe această cale toți membrii fotbalului românesc la solidaritate în zilele următoare. Vom participa activ alături de Guvernul României și UEFA pentru sustenabilitatea tuturor proiectelor necesare”.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  2. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  3. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  4. Ivan Garcia Cortina, câștigător în această săptămână al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
     
  5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
freekick
freekick  •  31 Martie 2020, 18:50

Multă sănătate!

whiteredarad
whiteredarad  •  17 Martie 2020, 22:46

Declaratiile dlui Burleanu sint lipsite de orice simt al realitatii. Cum sa incepi pe 19 aprilie, cind trebuie 2 saptamani de pregatire, iar jucatorii de afara trebuie sa stea, in prealabil 14 zile in carantina, ...si azi e 17 martie, si e stare de urgenta....30 de zile? Sint afirmatii lipsite de o minima inteligenta. Urmarind graficele evolutiei bolii in Italia este imposibil sa incepi chiar si in 15 iunie. Stiu, pe FRF-isti ii arde pierderea banilor de la televiziuni, dar lipsa lor de gandire in perspectiva este jalnica, si ne arata ca meritam sa avem astfel de conducatori. FRF si LPF stiu ca vor pierde bani grei, de asta se arata atat de naivi in predictii.Cum ply off si play out nu se vor termina concomitent, rezulta ca se va juca play out, pina spre 1 octombrie. Dar, cdel mai probabil FRF va fi obligat de evidente sa accepte ca si clasament final, situatia dinainte de play off-out. Altminteri va fi un ghiveci fara gust, fara sens si fara minte

fibra
fibra  •  17 Martie 2020, 19:00

La cum evoluează infectarea cu acest virus, mai probabil nu se va putea juca în toate campionatele nici în mai. Să dea Dumnezeu să nu fie așa.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează