CICLISM  ·  MARILE TURURI

Ideea unui ciclist spaniol pentru a repara calendarul afectat de pandemia de coronavirus: „Vă imaginați cum ar fi? Eu aș vota pentru”

Turul Franței a fost câștigat anul trecut de Geraint Thomas, foto: Guliver/gettyimages
Turul Franței a fost câștigat anul trecut de Geraint Thomas, foto: Guliver/gettyimages

Duminica, 15 Martie, 20:19

Ivan Garcia Cortina, câștigător în această săptămână al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee interesantă pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus. 

Cele mai importante evenimente din ciclismul profesionist sunt, în ordine, Turul Franței (iulie), Turul Italiei (mai) și Turul Spaniei (august). Turul Italiei, care trebuia să înceapă din Budapesta, a fost amânat deja, în condițiile în care coronavirus a făcut multe victime în Peninsulă și prin toată Europa. 

  • Cum fiecare dintre cele 3 Mari Tururi durează 3 săptămâni, organizatorii pot avea probleme să le înghesuiască în calendarul ciclist. Aici, Cortina, 24 de ani, rutier al echipei Bahrain-McLaren, a venit cu o idee. 

„Vă puteți imagina că Giro, Turul Franței și Turul Spaniei se vor putea pune de acord și organiza un mare tur, care ar începe în Italia, ar trece prin Franța și s-ar termina în Spania? Eu aș vota pentru”, a scris Garcia Cortina pe twitter.

Citește și:Medicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (2)

Claudiu Iacob  •  18 Martie 2020, 12:16

bună ideea, era mai bună dacă era obiectiv. Păi de ce s-ar încheia turul în Spania şi nu ar porni de acolo ? Eu as incheia un astfel de tur la Paris, pe Champs Elisee...

Mihai Dinu  •  17 Martie 2020, 18:54

Interesanta si excelenta ideea, respect I. Garcia!

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1