FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Florin Răducioiu, despre fotbalistul luat de FCSB: „Ciorba reîncălzită n-a fost niciodată bună”

Florin Răducioiu / Captură Orange Sport
Florin Răducioiu / Captură Orange Sport

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2023 06:53 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 09:34

Fostul mare internațional Florin Răducioiu privește cu precauție revenirea lui Vlad Chiricheș la FCSB. Cel mai sonor transfer al vicecampioanei nu-l dă pe spate pe Răducioiu, care a făcut o paralelă cu reîntoarcerea sa la Dinamo, petrecută în 2000 și transformată într-un fiasco.

Roș-albaștrii l-au convins pe Vlad Chiricheș să se întoarcă la FCSB după 10 ani. Totuși, nu toată lumea privește cu optimism come-back-ul stoperului de 33 de ani. Iar marele Florin Răducioiu se numără printre cei care pun la îndoială mutarea: „Ciorba reîncălzită n-a fost niciodată bună”, consideră acesta.

Dezamăgit de jocul cu CSKA, Gigi Becali a luat o decizie radicală: „Ce să mai fac?!”
CSKA 1948 - FCSB 0-1
Dezamăgit de jocul cu CSKA, Gigi Becali a luat o decizie radicală: „Ce să mai fac?!”

Florin Răducioiu, după revenirea lui Vlad Chiricheș la FCSB: „Ciorba reîncălzită n-a fost niciodată bună”

Nu vreau să critic venirea lui, dar această ciorbă reîncălzită nu a fost niciodată bună. Recunosc, când m-am întors la Dinamo, am fost un dezastru. 

Îmi aduc aminte că îmi spunea Cristi Borcea: «Vino, Florine!» M-am întors şi a fost un dezastru. Nu am putut să mă readaptez. Am simţit că nu fac parte din acea echipă. Nu mă regăseam. Nu am reuşit să joc. La un moment dat, am ajuns rezervă”, a spus Florin Răducioiu la „Sport Report”, emisiunea moderată la Orange Sport de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor.

Răducioiu evocă momentul revenirii sale la Dinamo. În 2000, după 10 ani petrecuți la nivel înalt în străinătate, „Marele Blond” s-a reîntors la clubul său de suflet, însă evoluțiile sale n-au mai adus aminte de „explozia” pe care o avusese în Ștefan cel Mare la finalul anilor '80. A reușit un singur gol în opt partide și a plecat ulterior la Monaco

O achiziție extraordinară! Cu cât mai mulți fotbaliști de mare valoare, care pot face oricând diferența, cu atât mai bine.

- Florinel Coman, despre venirea lui Chircheș la FCSB

Primește Vlad Chiricheș banderola la FCSB?

Chiricheș va purta tricoul cu numărul 21 la FCSB, cel pe care l-a îmbrăcat și în precedenta perioadă în care a evoluat în roș-albastru. Vlad e în acest moment, de departe, cel mai experimentat fotbalist din lotul vicecampioanei și una dintre dileme e dacă el va purta banderola de căpitan. 

În momentul de față, la FCSB căpitan e Darius Olaru, iar atunci când lipsește banderola stă pe brațul lui Florinel Coman, Andrei Cordea sau Adrian Șut. Din informațiile GSP, eventuala trecere a banderolei de la Olaru la Chiricheș va fi decisă exclusiv de către Olaru. Dacă va dori să rămână cu banderola, atunci va fi căpitan în continuare. Dacă va renunța la ea în favoarea noii achiziții, atunci Chiricheș, care va împlini în noiembrie 34 de ani, va avea acest statut.

10 anifără 3 săptămâni au trecut de la ultimul meci disputat de Chiricheș în echipamentul FCSB, pe 17 august 2013, în victoria 3-0 cu CFR

VIDEO Florinel Coman, după victoria roș-albaștrilor cu CSKA 1948: „Nu trebuie să le dăm nicio șansă în retur”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali a intervenit imediat după CSKA 1948 - FCSB și a făcut praf echipa: „El era ca la circ! Nu-mi dau seama ce se întâmplă, suntem scoși deja”

Nici MM Stoica nu are milă de jucătorii de la FCSB: „Sub orice critică!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
contrabas3
contrabas3  •  27 Iulie 2023, 10:59

Florine, e clar că nu ai mâncat niciodată o ciorbă de fasole cu ciolan afumat(chiar reîncălzită), cu ceapă verde “on the side” și cu pită caldă, ca în Ardeal. E bună de tot! :)

babinu
babinu  •  27 Iulie 2023, 10:51

Raducioiu inca nu intelege ca mai poti juca fotbal la nivel inalt si dupa 27 de ani, doar ca trebuie sa alergi la antrenamente si pe teren, nu dupa femei. La fel si cu creierul neantrenat, de aia ajungi la Como se zice la voi la Romania.

dinamo100
dinamo100  •  27 Iulie 2023, 10:50

Radu are dreptate, nu prea sunt cazuri de reveniri cu succes in campionatul romanesc. Poate Lacatus pe vremuri, dar...Lacatus e un personaj mai aparte si nu jucase asa mult afara ca si Chiriches. Sa nu uitam ca Chiriches a fost intr-un declin continuu de cand a plecat din Romania, daca ne uitam la echipele la care a mers (tot mai jos) si timpul jucat la aceste cluburi. Motivatia lui cand se intoarce in Romania este una scazuta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează