FOTBAL  »  Superliga  »  PASIUNE

Florin Răducioiu, dezvăluiri în cramă despre marea lui pasiune: „Am băut un Prosecco la retrogradarea lui Dinamo”

Florin Răducioiu și marea sa pasiune / Sursă foto: Instagram
Florin Răducioiu și marea sa pasiune / Sursă foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 09:36 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 10:36

Florin Răducioiu (52 de ani), fostul mare fotbalist al naționalei României, a acordat un interviu inedit, din interiorul unei crame, în care a vorbit despre marea sa pasiune pentru vin. 

„Marele Blond” a povestit care sunt originile hobby-ului său, cât a cheltuit cel mai mult pentru o sticlă de vin și cu ce băutură a îndulcit amarul retrogradării lui Dinamo în Liga 2.

Când a început pasiunea lui Răducioiu pentru vinuri

„Pasiunea mea pentru vin a venit după plecarea mea din România, după Mondialul italian din 1990. Nu știam eu prea multe despre vinuri, astfel că această pasiune o datorez în primul rând Italiei

Mai gustam și în România, dar țin minte că primul vin pe care l-am gustat în Puglia, pentru că jucam la Bari, a fost un Aglianico. Eram la o masă cu jucători importanți la Bari în acele vremuri, cu Loseto, cu Angelo Terracenere, top, cum îi numeau italienii. 

Am mâncat niște spaghette cu fructe de mare și ei au comandat un vin alb, care mergea de minune, acest Aglianico. De atunci a început să-mi placă vinul și să-l înțeleg. Adică să-l privesc altfel, ca pe o artă, cum trebuie să-l bei, la ce feluri de mâncare să-l consumi și tot așa. Ușor-ușor, am început să fiu fascinat de vin”, a spus Răducioiu, într-un interviu acordat pentru Fanatik

Răducioiu a plătit 4.000 de euro pentru o sticlă de vin: „Cadou de ziua mea”

Răducioiu a dezvăluit care a fost cel mai scump vin pe care l-a achiziționat:

A fost un Chateau Petrus din 1989, în jur de 4.000 de euro, pe care mi l-am făcut cadou de ziua mea. Împlineam 35 de ani, era în 2005 și locuiam la Monte Carlo. Eu sunt un mare pasionat de vinuri, am anumite cunoștințe despre multe soiuri de vin, dar nu pot vorbi ca un specialist”, a spus Răducioiu, potrivit sursei citate. 

Cum a trecut peste retrogradarea lui Dinamo: „Am băut un Prosecco și am fumat un pachet de Toscanello”

Fostul mare internațional a mai povesit și cum a depășit, astă-vară, „șocul” retrogradării lui Dinamo în liga secundă:

„Sincer, în noaptea retrogradării lui Dinamo, am băut un Prosecco, am fumat un pachet de Toscanello și, da, am dormit târziu… Foarte târziu…

Am mers pe Prosecco pentru că, fiind un pic frizzante (n.r. - termenul italian pentru vinurile semi-spumante sau spumoase), m-am gândit să-mi mai ridic puțin moralul”, a afirmat „Marele Blond”, cel care în sezonul precedent a ocupat funcția de director sportiv al „câinilor”. 

VIDEO Marele regret al lui Florin Răducioiu: „Retragerea mea de la națională n-a fost o idee bună, dar n-am acceptat să fiu rezervă!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Buni de Băile Felix! Au cel mai vârstnic lot din Liga 1 și se întrec în gafe de cascadorii râsului

Adrian Porumboiu ia peste picior „feblețea” lui Becali: „M-am întâlnit cu Wesley acum vreo două luni, arăta mai slab decât el”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
creeperno807
creeperno807  •  14 Septembrie 2022, 22:39

Trebuia sa-l intrebati cat a baut inaintea interviului

Ionel88
Ionel88  •  14 Septembrie 2022, 16:50

Cu tot respectul ptr. Marele Blond, vinul obținut din soiul Aglianico, este un vin roșu. Un vin specific ptr. Campania, Basilicata și, mai putin ptr. Puglia. Exista vinuri roșii Aglianico monocepage sau in cupaj, de obicei, cu soiul Primitivo, acesta din urmă foarte specific Pugliei.

mafa
mafa  •  14 Septembrie 2022, 13:26
Postat de mafa pe 14 Septembrie 2022, 11:11

***

Chiar ati luat-o pe miriste cu cenzurile astea !!...culmea, . cand comentatorii articolului se fac albi de porci nu cenzurati !! Dar cand se scrie de becali, fcsb ,m&m etc, moderati pentru limbaj vulgar sau jignitor !!....patetici.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează