FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Florin Răducioiu, primele declarații după revenirea la Dinamo: „Voi face tot ce îmi stă în putință să-l ajut pe Mister”

Florin Răducioiu
Florin Răducioiu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022 12:22 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 13:37

Florin Răducioiu (51 de ani), noul team-manager al lui Dinamo, a fost prezentat oficial în noua sa funcție.

Jucător la Dinamo între anii 1985 și 1990, Răducioiu se întoarce în „Ștefan cel Mare” din postura de oficial. „Marele Blond” a oferit primele reacții.

Dinamoviștii s-au reunit și au efectuat vizita medicală » Steliano Filip și Deian Sorescu, prezenți și ei
DINAMO
Dinamoviștii s-au reunit și au efectuat vizita medicală » Steliano Filip și Deian Sorescu, prezenți și ei

„M-am reîntors după atâția ani la Dinamo, sunt bucuros și voi încerca să-l ajut pe Flavius cu starea de spirit la echipă. Este foarte important să creăm o stare de spirit cât mai repede, pentru că, din păcate, timpul este inamicul nostru. Avem nevoie de rezultate și sunt convins că Flavius va reuși și va motiva echipa să-și regăsească acea atitudine. 

Avem nevoie să câștigăm meciurile cu orice preț, trebuie să facem tot posibilul să scoatem echipa din această situație. Nu sunt un tip căruia îi place să vorbească, mie îmi plac faptele și voi face tot ce îmi stă în putință să-l ajut pe Mister, să fiu aproape de echipă și să avem un început foarte bun. 

Este foarte important acest început de campionat. Faptele contează în acest moment!”, a declarat Florin Răducioiu.

Răducioiu nu ia în calcul retrogradarea

Răducioiu a vorbit și despre criza în care se află Dinamo, însă anunță că nu se gângește la retrogradare.

Eu zic că e momentul potrivit să mă reîntorc, într-un moment destul de dificil. E o provocare, acesta este clubul care m-a format. Consider că pot și am datoria să-i ajut pe băieți și pe Mister, este indiscutabil. Vreau să mă implic în anumite lucruri. Trebuie să redresăm această situație, acest club nu merită această poziție în clasament. Nici nu vreau să mă gândesc la o retrogradare.

-Florin Răducioiu

Răducioiu a lucrat în 2006/2007 la Dinamo, director sportiv, în timpul primului mandat al lui Rednic în „Ștefan cel Mare”, antrenor care l-a dorit și în ultimul mandat. „Puriul” nu a mai apucat să lucreze iar cu Răducioiu, fiind dat afară de Iuliu Mureșan.

4 repere despre Florin Răducioiu:

  1. E al treilea cel mai tânăr debutant din istoria lui Dinamo în campionat, după Marius Niculae și Paul Codrea: a început la 16 ani, 1 lună și 23 zile, pe 10 mai 1986;
  2. A marcat trei goluri în finala Cupei României din 1990, Dinamo - Steaua 6-4, o performanță pe care, în 176 de episoade din Derby, a mai izbutit-o doar Alexandru Ene I (Dinamo - Steaua 6-2 în campionat, 1 octombrie 1951);
  3. Toate cele 21 de goluri marcate pentru România au fost înscrise în meciurile oficiale. Într-un clasament privind reuşitele în partidele pe puncte, Răducioiu ocupă locul 3, după Hagi (26) şi Mutu (24);
  4. A marcat un gol pentru Milan în grupele UCL în sezonul în care italienii aveau să cucerească trofeul: 1 decembrie 1993, Milan - Porto 3-0, a deschis scorul.

Andrei Vochin nu înțelege ce va face Răducioiu la Dinamo: „Era mai util în politica de transferuri”

Oficialul Federației Române de Fotbal consideră că fostul atacant al „câinilor” ar fi fost potrivit pe un alt post în conducerea lui Dinamo, în care să fie implicat în politica de transferuri a clubului din „Ștefan cel Mare”.

„Nu înțeleg postul. Cred că pentru poziția asta ar fi putut fi un administrator, care nu trebuie să fi jucat la nivelul la care a jucat Florin. Răducioiu mi s-ar fi părut mai util în politica de transferuri, mai aproape de director sportiv, decât de team-manager. 

Eu cred că la ce-a făcut Răducioiu pentru Dinamo, el ar trebui să impună respect. Nu ştiu care dintre băieții ăștia aprigi de prin galerie l-au văzut jucând, ca să înțeleagă ce a însemnat el. Din punctul ăsta de vedere, cred că e o mutare bună”, a spus Andrei Vochin la TV Telekom Sport.

VIDEO Poveștile lui Bogdan Lobont de la Rapid și Dinamo: „Nea George avea figura de președinte, de manager, în timp ce Cristi Borcea era mai suporter”

Citește alte știri din Liga 1:

Hagi a stabilit obiectivul Farului în noul an + Ce spune de transferul lui Denis Alibec: „Un jucător foarte bun”

FCSB a efectuat vizita medicală » Ce jucători au lipsit + surprizele de pe lista roș-albaștrilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
mehighms
mehighms  •  06 Ianuarie 2022, 09:03
Postat de dinamo_in_ucl pe 05 Ianuarie 2022, 14:52

Raducioiu, singurul atacant roman care a jucat in cele mai importante campionate din Europa, va conduce echipa DINAMO BUCURESTI spre noi perioade glorioase, ma refer, desigur, la meciurile din fazele superioare ale UEFA Champions League. E destinul lui DINAMO sa fie acolo. Raducioiu cu siguranta e pregatit dpdv mental. El a jucat mereu la cel mai inalt nivel, in special cand a evoluat in Stefan cel Mare. Singura intrebare care trebuie pusa in acest moment este daca ceilalti membrii ai administratiei cainilor rosii sunt pregatiti inevitabilele perioade de glorie ce vor urma. Sa speram ca da.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo19
paolo19  •  06 Ianuarie 2022, 03:52

Raducioiu, cu tot respectul pentru el ca fotbalist, este un fost, care nu face nimic și nu se pricepe la nimic. Altfel nu ar fi stat sa atârne la fc coaforu', unde este subalternul marelui antrenor Stoican, renumit pentru realizările sale.

creeperno115
creeperno115  •  05 Ianuarie 2022, 22:49

Stoican ne va salva

Vezi toate comentariile (7)
Comentează