FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cât de „accidentat” e Florin Tănase? Ce spun surse din club despre cheia amânării meciului Farul - FCSB

Florin Tănase a produs în acest sezon de Liga 1 cele mai multe goluri: a marcat de 4 ori și a oferit două assisturi
Florin Tănase a produs în acest sezon de Liga 1 cele mai multe goluri: a marcat de 4 ori și a oferit două assisturi

Articol de , , - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 17:01 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 17:36

Cheia amânării meciului Farul - FCSB a fost problema medicală pe care vicecampioana a invocat-o în cazul lui Florin Tănase, care a jucat toate cele 90 de minute cu Mioveni. Dacă Tănase ar fi fost trecut ca apt, el ar fi fost al 13-lea fotbalist din lista roș-albaștrilor și LPF n-ar mai fi putut să reprogrameze jocul

Liga Profesionistă a anunțat oficial că Farul - FCSB a fost amânat din cauza faptului că formația oaspete nu dispune de 13 jucători, minimum cerut de regulament pentru a putea fi programată. 

Cât de „accidentat” e Florin Tănase? Ultimele informații

Forul prezidat de Gino Iorgulescu a și detaliat cum a ajuns la această hotărâre:

„Din studierea și verificarea documentelor puse la dispoziție de FCSB a rezultat următoarea situație de fapt:

  • FCSB are un număr de 22 jucători înscriși în lista A și 6 jucători înscriși în lista B
  • FCSB are 8 jucători infectați cu Covid 19, din care 6 jucători din lista A și 2 jucători din lista B.
  • Menționăm că s-a făcut dovada testării pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.
  • FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectați cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor și a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.

Din datele de mai sus, rezultă că în momentul de față clubul FCSB dispune doar de 12 jucători".

Florin Tănase lipsește de pe lista cu jucători valizi

LPF a anexat și explicația juridică a deciziei, susținută de avocatul ei, Paul Mincu, dar a și dezvăluit care sunt cei 12 fotbaliști valizi: Vlad, Haruț, Vinicius, Radunovici, Olaru, Perianu, I. Stoica, Musi, Dumiter, Keșeru, Târnovanu și Budescu. Printre ei nu se regăsește și Florin Tănase, cel în jurul căruia a stat întreaga cheie a acestei amânări!

FCSB, atunci când a informat Liga despre problemele de lot pe care le are, l-a inclus și pe Tănase. La capitolul accidentați. Însă în dreptul lui apar câteva semne de întrebare fiindcă e singurul dintre cei cu probleme la care nu există un verdict clar. Ci o apreciere de genul „i s-a umflat glezna la care a avut entorsa și are în continuare dureri". 

Ar avea glezna umflată de la efort

Surse din club povestesc că nu e vorba despre o recidivă a unei probleme vechi, glezna i s-a umflat din cauza efortului făcut după o perioadă lungă de pauză. El nu s-ar fi antrenat în această săptămână alături de echipă, însă accidentarea e una cel puțin bizară, din două puncte de vedere:

  1. La meciul cu Mioveni, la care a revenit după o pauză de o lună și jumătate, el s-a simțit foarte bine. A jucat excelent, a fost al doilea cel mai bun de la trupa lui Iordănescu, conform datelor InStat, și a evoluat fără probleme toate cele 90 de minute. Cu 10 minute înainte de final, FCSB a efectuat singura schimbare posibilă la nivelul jucătorilor de câmp, iar cel înlocuit nu a fost Tănase. Mai mult, după joc, Florin a oferit declarații la flash-interviu și, deși s-a plâns de terenul foarte greu, nu a lăsat să se înțeleagă că se resimte în vreun fel. Subit, la două-trei zile după acel joc, cei de la FCSB l-au anunțat accidentat.
  2. Primul de la FCSB care s-a referit la posibilitatea ca meciul Farul - FCSB să se amâne a fost Gigi Becali. „Dacă Tănase e bine, se va juca meciul cu Farul. Și înainte de meciul cu Mioveni am întrebat care e starea lui. Cât timp Tănase e bine, se vor juca toate meciurile. Dacă e accidentat, nu se joacă. Cu el suntem 13, fără el suntem 12. Avem posibilitatea legală de a nu juca meciul. Cu Tănase în echipă nu îmi e frică de nimeni", a spus Becali marți. În aceeași zi însă, cei de la echipă au anunțat public că „Tănase are glezna umflată".

"Motivul reprezentat de accidentarea celui de-al 13-lea jucător din cei pe care clubul FCSB i-a putut prezenta în aceleași condiții de infectare la meciul anterior constituie un eveniment neprevăzut și care a survenit independent de voința clubului, așa încât solicitarea de amânare este legală. Urmează ca FCSB să facă dovada celor susținute prin adresa din 20.10.2021 (documente medicale de specialitate care să releve infectarea cu coronavirus, accidentările și perioadele de recuperare recomandate) pentru a se constata că solicitarea este și întemeiată"
- Motivarea LPF privind amânarea

Cum ar fi putut arăta FCSB dacă Tănase ar fi fost al 13-lea jucător valid

Vlad - Haruț, Vinicius, Radunovici, Perianu - Olaru - Dumiter, Fl. Tănase, I. Stoica - Budescu, Keșeru

Rezerve: Târnovanu, Musi

Cum a arătat FCSB cu Mioveni, când a avut 13 jucători pe foaie

Vlad - Haruț, Vinicius, Miron, Radunovici - Fl. Tănase, Perianu, Olaru - I. Stoica, Keșeru, Dumiter

Rezerve: Târnovanu, Musi

Citește și: 

Patronul de la FCSB s-a „sucit”: „Am discutat ieri cu Gigi Becali, vorbea numai la superlativ despre Edi Iordănescu”

Sorin Cârțu vrea ca FCSB - Farul să se joace: „Cum să amâni meciul din cauza accidentărilor?” + cere vaccinarea bugetarilor: „Nu-i primești la muncă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
corectu
corectu  •  23 Octombrie 2021, 08:10

Ar fi bine ca articolele înainte de a fi scrise să se facă o documen- tare mai riguroasă.

valentindragobete
valentindragobete  •  22 Octombrie 2021, 23:06
Postat de doar..titi pe 22 Octombrie 2021, 21:05

cat de prost si hater sa fii ca jurnalist ..ca sa intelegi ca efectul de umflare a unui membru lovit NU APARE IMEDIAT ???!!....pai atat de prosti si de hateri ca jurnaloistii gsp !!!!

Nu-l judeca prea aspru, atat poate, cancanul si betisorul este viata lui!

markksson
markksson  •  22 Octombrie 2021, 21:42

Stiti de ce sunt in stare si Tanase, si Becali. Le cunoasteti caracterul. Concluzia va apartine.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează