FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Florin Tănase încă speră! » De ce a fost amânat transferul la Al Nasr și când se poate face

Florin Tănase, FCSB
Florin Tănase, FCSB

Articol de , , - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 08:31 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 09:36

Transferul lui Florin Tănase (27 de ani) de la FCSB la Al Nasr Dubai a fost amânat din cauza unor modificări care au loc în conducerea clubului din Emirate. Reprezentanții fotbalistului speră ca arabii să transmită oferta de 3 milioane de euro în săptămâna următoare.

Lui Florin Tănase nu îi este ușor să prindă un transfer nici măcar acum, când se află în cea mai bună formă din carieră. A marcat 32 de goluri în ultimul an și jumătate, dar nimeni nu se grăbește să achite trei milioane de euro ca să-l ia de la FCSB. Cine plătește suma aceasta nici nu mai are nevoie să negocieze cu Becali, îl eliberează automat pe Florin din contractul pe care-l are cu roș-albaștrii.

Numai că nu apare vreun pețitor concret. Al Nasr Dubai și-a manifestat interesul pentru achiziționarea mijlocașului ofensiv, însă arabii au întârziat să transmită oferta oficială. Transferul părea iminent, Al Nasr îi asigurase pe reprezentanții fotbalistului că prețul de trei milioane de euro nu constituia o problemă, putea fi plătit.

Florin Tănase, victima propriilor obiceiuri: „Cine ar plăti 3 milioane de euro ar fi păcălit. Cade non-stop!”
FOTBALIST
Florin Tănase, victima propriilor obiceiuri: „Cine ar plăti 3 milioane de euro ar fi păcălit. Cade non-stop!”

Florin Tănase așteaptă un semn de la noua conducere

Clubul din Emirate nu a mai dat însă banii și afacerea s-a împotmolit din cauza unor schimbări care au loc la Al Nasr. Societatea își alege un nou Consiliu de Administrație, care va fi delegat să conducă echipa în următorii trei ani. Abia după validarea noii conduceri ar mai putea să fie deblocat transferul lui Tănase

Persoane care cunosc tratativele susțin că oferta oficială și plata ar putea fi făcute la începutul săptămânii următoare.

Florin a început pregătirea cu FCSB, ceea ce reprezintă un câștig imens pentru club, nu și pentru el. Căpitanul roș-albaștrilor e plătit cu 30.000 de euro lunar, un salariu foarte mare, raportat la nivelul economic din campionatul românesc, dar mult inferior în comparație cu veniturile pe care le înregistrează colegi ai lui Tănase din echipa națională.

Florin Tănase n-are ce să facă în plus

În Emirate, Florin ar fi plătit cu mai mult de un milion de euro pe an și ar ajunge astfel la un nivel salarial apropiat de acela pe care îl au Chiricheș la Sassuolo, Răzvan Marin la Cagliari sau Man la Parma. La 27 de ani, el are una dintre ultimele ocazii de a mai prinde un salariu foarte bun. Ca să-și depășească performanțele pe care le-a înregistrat în ultimul sezon și jumătate i-ar fi foarte greu.

Anul trecut a fost golgeterul campionatului, a înscris un gol și pentru echipa națională în victoria cu Macedonia de Nord, 3-2, a purtat banderola de căpitan al roș-albaștrilor și a fost cel mai influent fotbalist al lui Becali. Nu a câștigat titlul de campion în Liga 1, dar sunt mici șansele să izbutească să-l câștige în vara viitoare, din moment ce FCSB începe anul cu zece puncte în spatele campioanei CFR.

170 de meciuriși 63 de goluri a adunat Tănase în campionat pentru FCSB. El a lipsit într-o perioadă, la puțină vreme după transferul de la Viitorul a suferit o accidentare gravă la genunchi și a necesitat o recuperare care a durat patru luni

FCSB nici n-ar mai spera la titlu fără Tănase 

FCSB mai calculează că ar putea detrona liderul CFR în etapele rămase din sezonul regulat și în rundele care vor fi disputate în play-off. Speranțele roș-albaștrilor i se datorează mai ales lui Tănase. El a marcat 8 goluri în sezonul acesta din Liga 1. 

Dacă ștergem toate golurile lui din parcursul FCSB-ului, echipa lui Becali pierde 8 puncte. În clasamentul imaginat astfel, roș-albaștrii s-ar afla cu 18 puncte sub CFR și jocurile ar fi, în mod clar, rezolvate în favoarea vișiniilor. 

Unii s-au îmbogățit, alții nu au rezistat

Transferurile în zona arabă le-au asigurat viitorul unor fotbaliști și unor antrenori români. Rădoi a explicat că are o independență financiară care-i permite să antreneze doar acolo unde își dorește și unde are condițiile pe care le vrea. Banii din țările arabe l-au îmbogățit. El a plecat întâi de la FCSB la Al Hilal, pe urmă a mai schimbat câteva cluburi din zonă. 

Olăroiu a câștigat și trofee, și zeci de milioane de euro în Asia. Rednic, Dan Petrescu au fost și ei în zonă, dar nu au rezistat mult. Viorel Moldovan, golgeter în Elveția și în Franța, nu s-a adaptat deloc la Al Wahda, în Emiratele Arabe Unite. A jucat într-un singur meci și apoi a cerut să fie lăsat să revină în Europa. 

Șumudică a încheiat un sezon cu Al Shabab, din Arabia Saudită, dar apoi a spus și el că preferă să lucreze în Turcia, chiar și pentru bani mai puțini.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Gigi Becali anunță ce a convenit cu Claudiu Keșeru: „Să nu-l aud că o să comenteze. Știe clar situația!”

Lot numeros pentru FCSB în cantonamentul de la Berceni » Cei 30 de fotbaliști pe care se bazează Toni Petrea în noul an

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
380912830348081
Gogu Steriade  •  08 Ianuarie 2022, 11:25

Tănase zici că este scos la pețit, mai mai s-o indura careva să-l ia! Vezi băi Tănase, când te iei după toți idioții și mimezi și înșeli fotbalul, obții ce meriți:canci contract afară!

wrx.
wrx.  •  08 Ianuarie 2022, 09:49

Va zis sărbul ala despre Tanase si voi tot inainte :)))))

1185386784824804
Robert Dumitru  •  08 Ianuarie 2022, 09:46

pai are trei goluri din actiune ,ce naiba de golgeter e asta?un gol la 6 meciuri-restul penalty

Vezi toate comentariile (4)
Comentează