FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV Florinel Coman e categoric: „Suntem mai puternici decât Farul și CFR!" + „M-am simțit de foarte multe ori nedreptățit"

Florinel Coman e cotat la 2,5 milioane de euro. Cea mai mare cotație a sa a fost de 6 milioane de euro, realizată în martie 2020
Florinel Coman e cotat la 2,5 milioane de euro. Cea mai mare cotație a sa a fost de 6 milioane de euro, realizată în martie 2020

Articol de , - Publicat vineri, 05 mai 2023 09:00 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 09:36

Florinel Coman, desemnat „Jucătorul lunii aprilie” în ancheta GSP, are un titlu cu echipa de la malul mării, dar speră ca peste patru etape să-i fure trofeul fostului său antrenor, Gheorghe Hagi, și să fie el noul campion al României.

Cine e sfătuitorul din umbră al lui Gigi Becali? El e fostul fotbalist care l-a propus pe Ștefan Târnovanu la FCSB: „Pot spune că l-am crescut”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cine e sfătuitorul din umbră al lui Gigi Becali? El e fostul fotbalist care l-a propus pe Ștefan Târnovanu la FCSB: „Pot spune că l-am crescut”

- Florinel, de 8 ani la FCSB n-a mai ajuns niciun titlu. 
- Am ratat de multe ori titlul la mustață, dar acum fiecare jucător are mai multă experiență, este o dorință imensă de a câștiga acest campionat. Cred că noi suntem cea mai talentată echipă din prima ligă. Talentul face diferența față de restul echipelor. 

- Ai fost accidentat o perioadă bună... 
- Și mi-a fost greu să depășesc momentele neplăcute. Lucrurile negative m-au întărit foarte mult și sper să cresc constant. 

- Ai alături și soția. Te-a ajutat și asta? 
- A contat foarte mult familia, ca la fiecare jucător, cred. Am ridicat capul din pământ, am muncit mult, m-au ajutat și rezultatele echipei, mi-a fost mai ușor să-mi intru în mână.

Florinel Coman: „M-am simțit de foarte multe ori nedreptățit"

- Ești la potențialul tău maxim? 
- Nu cred că este cea mai bună versiune a mea! 

- Ai venit la FCSB în 2017. Cât de schimbat te simți față de acel moment?
 - Am mai multă experiență, maturitate. 

- Ai avut momente în care ai suferit? 
- M-am simțit de foarte multe ori nedreptățit. Cred că oricine se gândește și-și pune întrebări. Este bine că reușim să trecem peste... Și să ne gândim ce-am făcut bine sau ce-am făcut rău. 

- Ce ți-a fost cel mai greu aici? 
- Mi-a fost greu să accept să nu joc, că sunt accidentat, că stau departe de teren, de antrenamente. Faci totul separat și este foarte greu când vezi că cei din echipă au antrenamente frumoase și tu nu ești disponibil.

Florinel Coman: „La 16 ani mi-am dat seama că viața mea e fotbalul"

 - Care e cea mai completă echipă din Liga 1? 
- Pfff! Noi și, cred, Farul. Cele mai tinere, dar care au și jucători cu experiență, care știu să gestioneze situații. 

- Să ne întoarcem în timp un pic. Ai plecat de Brăila la Constanța, nu ți-a fost greu? -
 Am rămas singur, dar am învățat că trebuie să te descurci indiferent de situație. Cel mai greu mi-a fost cu dorul de casă, de părinți. Trebuia să vină o dată pe săptămână la mine, noi nu aveam voie să ieșim... Aveam 13 ani, aveam alte gânduri în cap atunci, nu de ieșit.

- Contactul cu prima echipă a Viitorului...
- Pe la 16 ani, când am început să fac antrenamente și mi-am dat seama că viața mea e fotbalul. Aveam încredere în mine, mi se dădea încredere și de la club. Trecerea la prima echipă normal că era altceva, am fost primit foarte bine, am crescut cu mulți de acolo. 

- Îți mai amintești momentul debutului?
- Domnul Hagi a venit la mine și mi-a spus că crede că sunt pregătit pentru a debuta. Mi-a spus că dânsul ia toată presiunea asupra lui, iar eu să fac doar ce am învățat. Să fiu la meci așa cum eram și la antrenamente

- Ce reprezintă Hagi pentru tine? 
- Hagi m-a debutat în fotbalul românesc! Înseamnă foarte mult. Și nu doar pentru mine, pentru mai mulți jucători. 

- Și-acum vă luptați pentru supremație. 
- Nu este deloc ciudat. Eu sunt aici, am alte obiective și e normal să-mi doresc să câștige echipa la care sunt.

Îmi place de Rashford, îmi place Manchester United. Apoi Sancho, Benzema, Vinicius. Jucători foarte buni pe care îi admir.

- Florinel Coman

„Nu există grad de comparație între mine și Mbappe"

- Apoi a venit transferul la FCSB. 
- Mi-am dorit să ajung aici. Veneam la un club mare, aveam și prieteni aici. Atunci jucau preliminarii de Champions League, era alt nivel. 

- Lucruri diferite? 
- M-am mutat în apartament cu prietena, la Farul stăteam la hotel. Eram cu Tănase, Benzar, Nedelcu, stăteam toți în același complex și mi-a fost foarte ușor. 

- Nu ți-a fost greu cu presiunea?
 - N-am simțit niciodată presiune. 

- Nici când erai comparat cu Mbappe? 
- Nu există grad de comparație între mine și Mbappe. 

- Pe ce post îți place mai mult să joci? 
- La juniori am fost atacant central pentru că-mi plăcea să marchez. La echipa mare, domnul Hagi m-a băgat extremă strângă, chiar dacă nu mi-a plăcut la început. Nu mă simțeam bine, nu aveam repere, dar ușor, ușor am înțeles fișa postului și nu-mi mai doream să fiu atacant central. 

- Cât ai vorbit cel mai mult cu Gigi Becali? 
- Cred că o oră când mai vine prin cantonament, dar de-o bună perioadă nu se mai întâmplă. Când este alături de noi ne încurajează, ne dă sfaturi, ne ajută foarte mult.

Florinel Coman: „Credința m-a făcut mai puternic”

 - Ești superstițios? 
- Nu sunt superstițios, doar credincios. M-a ajutat foarte mult credința și m-a făcut mai puternic din toate punctele de vedere. N-am mai simțit că pot claca. 

- Titlul ar însemna și plecarea ta din România? 
- Nu știu. Dar ar însemna un pas uriaș pentru a face acest lucru. Important este să câștigăm aceste patru meciuri pentru a ne îndeplini obiectivul. Eu sunt pregătit pentru pasul afară. 

- Cum vezi finalul de sezon? 
- Ca să câștigăm titlul nu depindem doar de noi, dar e clar că trebuie să câștigăm tot. Trebuie să ne gândim doar la meciurile noastre, avem și meci direct cu Farul... 

- Ce plus aveți în bătălia finală? 
- Suntem mai puternici decât Farul și CFR, avem cea mai bună echipă, cel mai bun joc

- Arbitrajul cum îl vezi? 
- Doare când știi că dai totul pe teren și vin deciziile arbitrilor... Frustrant! E greu să te stăpânești, e foarte greu să nu spui ceva. Trei, patru zile te gândești doar la acel meci, apoi vine următorul și trebuie să câștigi, să uiți tot ce s-a întâmplat. Trebuie să te ridici și să mergi mai departe.

M-am simțit pregătit să fiu tată. E frumos când ajungi acasă și începi să te joci cu cel mic. Bebele m-a făcut mult mai responsabil. Sunt un tătic fericit.

- Florinel Coman

VIDEO / Superliga Play-off / Match Preview FCSB - Sepsi

Citește și: 

Detalii de la tratativele cu omul de bază de la FCSB: „A vrut mai mulți bani. Am zis «nu», apoi a semnat!”

Cine îl mai crede pe Gigi Becali? „Am crescut prețul la 100 de milioane de euro. Un prinț arab vrea să cumpere clubul”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
elgabri
elgabri  •  05 Mai 2023, 12:23

”Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm” ;))))

brera30
brera30  •  05 Mai 2023, 11:27

Coman si Tavi P, au fost inexistenti in meciul de la Craiova. Au avut noroc cu portarul, iar in meciul tur, daca era 3, 4 - 0 la pauza, nu se supara nimeni. Craiova a fost superioara in ambele meciuri.

bizzonu
bizzonu  •  05 Mai 2023, 11:20
Postat de magic4ever pe 05 Mai 2023, 10:05

Auzi la Coman au cea mai completa echipa si la Craiova zici ca si-au uitat talentul acasa,Craiova a fost peste FCSB la toate capitolele,noroc cu Tarnovanu care a facut meciul carierei si a aparat tot si cu ratangiul de Ivan care si-a batut joc de acel penalty...talentati sunt tinerii de la Farul : Borza, Mazilu si Grameni...

6-0 E 6-0.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează