FOTBAL  »  Superliga  »  TRATATIVE

Șeful eMAG și alți doi afaceriști au vrut să o cumpere pe fosta campioană a României: „Era o poveste destul de frumoasă”

Iulian Stanciu, fostul CEO al Emag România
Iulian Stanciu, fostul CEO al Emag România

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 21:41 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 07:29

Dan Șucu (59 de ani), principalul finanțator al Rapidului, a dezvăluit, miercuri seara, că a mai avut și în trecut o tentativă de a intra în lumea fotbalului. Alături de alți doi potenți afaceriști români, boss-ul de la Mobexepert a încercat să încheie o afacere prin care ar fi ajuns să investească la clubul lui Gică Hagi, numit la acel moment Viitorul. 

Nu-i o noutate faptul că Gică Hagi a încercat pe parcursul ultimilor ani să identifice afaceriști de calibru din România sau de peste hotare dispuși să investească la malul mării. „Regele” a mai purtat discuții și cu frații Pavăl, cei mai bogați români și totodată cei care dețin firma Dedeman, însă o altă negociere de impact, ascunsă de ochii publicului, a fost relatată de Dan Șucu, actualul număr unu în Giulești. 

În urmă cu aproximativ patru ani, Dan Șucu, Iulian Stanciu, CEO și acționar eMag, și Florin Talpeș, CEO al Bitdefender, au purtat tratative pentru preluarea a 60% din acțiunile clubului patronat de Gheorghe Hagi.

Radu Naum l-a luat tare pe Lăcătuș, la prima apariție a legendei Stelei ca analist TV » Întrebare sensibilă pentru „Fiară”
DEBUT
Radu Naum l-a luat tare pe Lăcătuș, la prima apariție a legendei Stelei ca analist TV » Întrebare sensibilă pentru „Fiară”

Trei afaceriști români, printre care și Dan Șucu, au încercat să cumpere clubul lui Gică Hagi

„Am mai avut o tentativă acum patru ani, când am încercat să cumpărăm 20%... Eu am încercat să cumpăr 20%, au mai fost Stanciu de la Emag şi domnul de la Bitdefender. Noi am încercat să cumpărăm atunci 60% din Viitorul, dar afacerea nu s-a mai materializat. 

Inclusiv domnul Talpeş a participat atunci, de la Bitdefender, era o poveste destul de frumoasă, erau trei firme româneşti de succes care încercau să ajute clubul domnului Hagi să facă pasul înainte. 

Era o poveste interesantă, dar, din păcate, nu s-a materializat. Din păcate atunci, acum consider din fericire”, a spus Dan Șucu, la Orange Sport

„Nu poți să vii tu, Șucu, să-i comanzi lui Hagi!”

Antreprenorul Bogdan Enoiu (63 de ani), un apropiat de-ai lui Gică Hagi, a pornit o discuție interesantă în momentul în care a fost întrebat, la podcastul „Profu' de Sport”, de ce afaceriștii pe care Hagi și i-ar dori în propriul club se lasă așteptați.

„Hagi e un om dificil. Nu poți să vii tu, Șucu, care n-ai nicio tangență cu fotbalul, ești cu handbalul, ai jucat tenis „plezirist”... Nu poți să vii să-i comanzi lui Hagi pe fotbal. Nici pe management! Nu se poate! 

Au fost discuții cu mai mulți, eu dau doar un exemplu. Nu Dan Șucu e exemplul cel mai bun, dar nu poți veni să-i comanzi lui Hagi. Crede-mă, Hagi se pricepe și la management.

Există lipsă de cultură sportivă și fotbalistică din partea oamenilor de afaceri. Nu au, pur și simplu! Cei care au intrat în fotbal au făcut-o pentru copii, ca să-i mai bage mai în față și așa mai departe”, spunea Enoiu, în dialog cu moderatorul Cătălin Țepelin. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Cât și-a propus să cheltuiască Dan Șucu la Rapid: „Apoi, face această schimbare majoră”

Radu Naum l-a luat tare pe Lăcătuș, la prima apariție a legendei Stelei ca analist TV » Întrebare sensibilă pentru „Fiară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
legio.sud
legio.sud  •  23 Februarie 2023, 11:04

După ultimele dezvăluiri despre “ apucăturile “ lui hagi nu cred c*** la vrăjeală . Apropo dacă se simte “ bazat “ nenea regele să-l dea în judecată pe voiculeț .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

legio.sud
legio.sud  •  23 Februarie 2023, 11:01
Postat de username_2 pe 23 Februarie 2023, 09:07

așa va fi de amu înainte, vom fi cenzurați de roboți, adica softuri programate de niște haitiști habarniști...va fi nasol, vorba marelui actor francez Jean Phoutailles Marais, va fi exact cum a zis el

Aveți muultă și perfectă dreptate amândoi însă eu am o nelămurire softul ăsta are party-priuri ?!! Când critic vehement anumite personaje ( gen hagi , becali ) sunt foarte virulente … să facă distincția între etnii ?!!!

username_2
username_2  •  23 Februarie 2023, 09:07
Postat de Copenhaga1970 pe 22 Februarie 2023, 23:27

Dragilor, să ciopârțești un mesaj sub pretextul că este vulgar sau jignitor fără să conțină nimic de acest fel vă dezonorează și intră în coliziune gravă cu afirmațiile dlui Tolontan, care susține că atât GSP, cât și Libertatea practică o presă de calitate (coordonatorul editorial și conducerea Ringier vor fi sesizați și înștiințati în legătură cu aceste practici). Reiau comentariul în forma inițială. ”Șucu are și el o vârstă, așa că se tot repetă. Povestea e cunoscută de tot poporul, mai puțin de angajații GSP. Vedeți mai jos știrea publicată de Digisport în 2022 și de Capital în 2021. ***

așa va fi de amu înainte, vom fi cenzurați de roboți, adica softuri programate de niște haitiști habarniști...va fi nasol, vorba marelui actor francez Jean Phoutailles Marais, va fi exact cum a zis el

Vezi toate comentariile (7)
Comentează