LIGA 1  ·  FCSB

Fostul medic de la FCSB, după dezvăluirile GSP: “Era o metodă la care apelam pentru a ajuta la refacerea resurselor neuromusculare post-efort”

Luni, 26 Noiembrie 2018

Radu Paligora, fostul medic de la FCSB, a reacționat după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că roș-albaștrii au cumpărat un aparat care putea să-i dopeze pe jucători în perioada în care neamțul era la vicecampioana României.

Paligora a răspuns întrebărilor jurnaliștilor legate de tratamentele cu ozonoterapie folosite când era la Steaua printr-un mail.

“Metode de ozonoterapie utilizate în perioada în care eu am fost medicul clubului :

– Infiltrații subcutanate sau intramusculare cu ozon medical (0 3).
Utilizate în patologii musculo-scheletale (contuzii, hematoame, contracturi musculare, lombalgii, dureri articulare,etc,) și cu eficiență demonstrată.

Frecvența – nu există un algoritm, apelam la această metodă în momentul în care apărea o accidentare a unui sportiv și eu consideram ca aș avea beneficiu terapeutic de pe urma ei.

– ședințe terapie/ refacere în sauna cu ozone

Era o metodă la care apelam pentru a ajuta la refacerea resurselor neuromusculare post-efort

Frecvența: selecționam jucătorii care acuzau semne de oboseală și din cei cu minute multe jucate mai ales în perioada meciurilor oficiale disputate la 3 zile. Nu era o metodă folosită tip la refacere post-efort (cum ar fi masajul,crioterapia), o foloseam o dată la 2-3 săptămâni .

– insuflații intrarectale cu Ozone

metodă de refacere alături de sauna cu ozon.
Frecvența: arareori, mai ales datorită disconfortului minim creat (balonări, ușoare dureri locale)

– creme de masaj cu Ozon

– apa ozonificată (un foarte bun agent antimicrobian) – utilizat la dezinfecția plăgilor, mult mai puternic decât apa oxigenată

TOATE METODELE FOLOSITE ȘI ENUMERATE MAI SUS, SUNT METODE LEGALE, NICIUNA NEINTRÂND SUB JURISDICȚIA REGULAMENTELOR ANTIDOPING ÎN VIGOARE! De asemenea, țin să precizez că sunt în deplină cunoștință a regulamentelor antidoping, ma obligă fișa postului, și cunosc că utilizarea ozonoterapiei se poate face și sub forma unei terapii interzise de regulamnetul doping la secțiunea m1 (mijloace interzise ) numită autohemo pe care niciodată nu am utilizat-o sau recomandat-o unui sportiv” Radu Paligora pentru Fanatik

Citește și: Neubert reacționează după dezvăluirile Gazetei: "Le-au dat băutura greșită" » Ce se afla în celebrele punguțe pe care le luau steliștii

Citește și: FOOTBALL LEAKS FCSB a cumpărat din Germania un aparat care poate să dopeze! Secretul lui Reghecampf: ozonoterapia în masă. Clubul recunoaște, jucătorii nu: “Ne băgau gaz în fund”Becali i-a dat Teodorei 1 milion de euro la nuntă. Cât a primit de la frații Ioan şi Victor Becali

Libertatea

Comentarii (19)

Andrei Rares  •  26 Noiembrie 2018, 21:49
Postat de tinn pe 26 Noiembrie 2018, 21:36

cam fass, "dezvaluirile" astea, n-a prea nimerit-o zeppelin, si nici trafic nu prea face

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

red77  •  26 Noiembrie 2018, 21:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tinn  •  26 Noiembrie 2018, 21:36

cam fass, "dezvaluirile" astea, n-a prea nimerit-o zeppelin, si nici trafic nu prea face

Vezi toate comentariile (19)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
21:45 Fotbal, Preliminarii Euro 2021

România - Norvegia

Pro TV
Program TV complet

Liga 1