LIGA 1  ·  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Fotbaliştii de picior stîng au dispărut complet din primul "11" al lui Piţurcă » Steaua fără genii

Articol de - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00

Jucătorii de picior stîng sînt speciali.

De la Hagi şi Rotariu la Maradona şi Messi, stîngacii driblează, transformă spectaculos loviturile libere şi întreţin legenda fotbaliştilor de geniu. Steaua lui Piţurcă înregistrează o premieră: nu are între titulari nici un stîngaci! Echipa pentru care a făcut istorie Gheorghe Hagi, cel mai cunoscut român stîngaci, are în componenţă doar jucători de picior drept.

Chiar şi creativii Răduţ, Tănase şi Păcurar sînt dreptaci. Piciorul de bază nu e stîngul nici măcar pentru banda Emeghara -Tănase. După ce a preluat Steaua, Piţi a renunţat la doi stîngaci importanţi în fotbalul românesc al ultimilor ani, gemenii Karamian, şi şi-a asumat riscul de a avea o echipă dezechilibrată, în care toată lumea îşi foloseşte piciorul drept. Aşa sînt cei 11 cu care fostul selecţioner a început primul amical al verii, cu APOEL Nicosia.

Echipa dreptacilor Stelei: Tătăruşanu - Todorov, Abrudan, Gardoş, Emeghara - D. Stoica - Nicoliţă, Răduţ, Păcurar, Cr. Tănase - B. Stancu

Moratti îi iubeşte
Unul dintre cei mai mari admiratori ai fotbaliştilor de picior stîng e patronul Interului, Massimo Moratti. El a încercat să-l transfere pe Messi la Milano, moment în care Juan Laporta, preşedintele de atunci al Barcelonei a povestit: "Moratti are o slăbiciune pentru jucătorii de picior stîng, iar Messi e cel mai bun stîngaci din lume, de aceea a cerut să negociem". Patronul lui Inter a insistat obsesiv şi pentru un alt stîngaci care-i intrase la inimă, Alvaro Recoba. Uruguayanul era la un moment dat cel mai bine plătit fotbalist din lume.

Chivu e numărul 1
Dovada că Piţurcă nu urăşte stîngacii, ci pur şi simplu s-a întîmplat ca el să-şi contureze echipa fără ei, e constituită de componenţa pe care o avea "naţionala" sub comanda sa. Cristian Chivu şi Răzvan Raţ, ambii jucători de picior stîng, erau titulari şi printre cei mai importanţi din echipă. Ei doi sînt şi ultimii români care au cîştigat cupe europene. Raţ a luat Cupa UEFA în 2009, iar Chivu, Champions League, în 2010.

Da Vinci şi Einstein erau stîngaci
Nu doar în fotbal au ieşit în evidenţă stîngacii geniali, ca Maradona şi Hagi, ci şi în alte discipline. Printre oamenii faimoşi care erau stîngaci se numără Leonardo da Vinci, Michelangelo, Beethoven, Isaac Newton sau Albert Einstein.

Au un stîngaci, dar slab :)
Singurul jucător de picior stîng din lotul Stelei nu-şi face loc în primul 11. Juan Toja a prins echipa şi cu Lăcătuş, şi cu Bergodi, şi cu Stoichiţă, dar nu e deloc pe placul lui Piţurcă. Mijlocaşul sud-american e taxat de fostul selecţioner non-stop la antrenamente, pentru indolenţă, şi a fost printre cei mai slabi în amicalul cu APOEL, în care a prins doar a doua repriză.Arafat s-a dezlănțuit: Un pacient externat la cerere, după o săptămână a ajuns aproape în comă. Alt caz, cu simptome minore la data de 6, acum...
Libertatea
Comentarii (7)
nel_man2006  •  01 Iulie 2010, 03:20

"Echipa pentru care a făcut istorie Gheorghe Hagi, cel mai cunoscut român stîngaci, are în componenţă doar jucători de picior drept." Hai ca asta-i buna !:))))

track  •  30 Iunie 2010, 12:00

aiurea daca e sa faci performantza nu iti trebuie picior stang poti sa fi stangaci da sa ai ambele picioare stangi cu e Toja si ce faci? e bn cum e asa

jann  •  30 Iunie 2010, 09:41

da noi avem un stangaci super.....toja

Vezi toate comentariile (7 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Sepsi - Chindia
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
CFR Cluj - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Alaves - Getafe
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Manchester United - Southampton
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Inter - Torino
Digi 4, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1