FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA '86

FOTO Arc peste timp: azi se împlinesc 30 de ani de la superba victorie de la Sevilla! Cum îi regăsim pe eroii din '86

Unii dintre eroii de atunci par să fi învins în lupta cu trecerea timpului, alții au albit sau au kilograme bune în plus. Cu toții însă și-au câștigat locul în legendă +10   FOTO
Unii dintre eroii de atunci par să fi învins în lupta cu trecerea timpului, alții au albit sau au kilograme bune în plus. Cu toții însă și-au câștigat locul în legendă

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2016 00:00

Au trecut 30 de ani peste eroii de la Sevilla. Unii au găsit elixirul tinereţii, alţii se luptă cu kilogramele în plus, alţii se bucură de nepoţi.

Steaua '86 a devenit legendă. "Viteziştii" au intrat în cartea istoriei şi au sărbătorit la Cheile Grădiştei 30 de ani de la finala câştigată împotriva Barcelonei la Sevilla. Un meci demonstrativ, seri cu familia, cu prietenii, cu fanii, dansuri şi cântece în care Lăcă, Loţi, "Găboajă", Belo şi Helmuth au arătat aptitudini nebănuite.

Tineri şi fericiţi

Lăcă a fost indisponibil pentru fotbal, "Fiara", ajunsă la 52 de ani, mărturisind că s-a accidentat la chef. Kilogramele în plus îi recomandă un cantonament rece la Forban! Balint, 53 de ani, a dat gol în meciul vedetelor, însă a rezistat numai o repriză, jucând din talent. Trebuie să-l urmeze pe Marius la extra-antrenamente.

Belodedici, 51 de ani, îl eclipsează şi pe Victor Piţurcă: trebuie să te uiţi cu lupa după fire albe în păr, dansează ca la 20 de ani şi iubeşte viaţa, trezind invidia colegilor. Boloni, 63 de ani, atinge apogeul formei fizice şi a jucat ca-n vremurile de aur.

Majearu, 55 de ani, a tras la poartă şi a dat gol de i-ar face pe mulţi stelişti să-şi rupă legitimaţiile. "Colonelul" Bumbescu, 56 de ani, şi Bărbulescu, 58 de ani, au împărtăşit alături de Loţi idei despre cum e să fii bunic.

Radu II, 60 de ani, are părul alb ca neaua, dar cum poate şuta! Weissenbacher, 51 de ani, pare un profesor de limba germană, nu-şi arată vârsta, iar Tudorel Stoica, 61 de ani, dacă faci abstracţie de culoarea grizonantă din păr, are fizicul unui puştan!

Pistol, 57 de ani, îşi ţine şi el bine vârsta. Nu în ultimul rând, Duckadam, 57 de ani, căpitanul reuniunii, în fiecare început de mai, a eroilor, la fel de impunător, tânăr şi ferice.

"Mda, peste unii s-au pus kilogramele, unul, două, nouă, nu dăm nume, nu toţi am găsit fântâna tinereţii ca Belo! Cred că am luat mai mult în greutate pentru că sunt prea liniştit alături de cei dragi"
Marius Lăcătuş, atacant Sevilla '86

"Nu ţin o dietă anume, sunt zâmbitor faţă de viaţă şi de ceea ce îmi oferă. Mă bucur de cei dragi şi de nepoţica mea ca o zvârlugă"
Ladislau Boloni, mijlocaş Sevilla '86

"Ne e tot mai greu să ţinem pasul cu fotbalul, deh, greutatea şi anii!, însă suntem bucuroşi să ne revedem mereu, ca la reîntregirea familiei"
Gabi Balint, atacant Sevilla '86

"Bucuriile şi necazurile s-au aşternut peste noi, ne-au adus şi părul alb, şi mişcările mai puţin rapide, însă vom rămâne mereu eroii de la Sevilla"
Mihai Majearu, mijlocaş Sevilla '86

"Trăim viaţa frumos şi curat. Ştim să cântăm şi să dansăm alături de cei dragi şi de familii. Spiritul nostru e mereu tânăr ca la 21 de ani"
Helmuth Duckadam, portar Sevilla '86

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
chimistul_99
chimistul_99  •  07 Mai 2016, 10:32

Constantin Pistol e nascut in 1967, nu are 57 de ani . L-ati " imbatranit" cu aproape 10 ani !

madskills
madskills  •  07 Mai 2016, 10:26

M-am convins, Belo e vampir !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează