FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FOTO Like a Boss » Tupeu şi opulenţă: Mutu a apărut la prima conferință la Dinamo ca la o prezentare de modă: haine și accesorii de 27.000 €!

Mutu a supervizat și primul său antrenament la Dinamo // Foto: Alex Nicodim +5   FOTO
Mutu a supervizat și primul său antrenament la Dinamo // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 15 octombrie 2016 00:00

Mutu a vorbit ieri despre funcţia sa de manager în Ștefan cel Mare. "Il Fenomeno" a făcut o adevărată paradă de modă, cu pantofi de 500 €, eșarfă de 500 €, costum de 1.000 € şi ceas de 25.000 €.

Gata! Adi Mutu a început oficial treaba ca manager general al lui Dinamo. Fostul decar al naţionalei a venit la baza de pregătire de la Săftica şi a vorbit pe larg despre ce înseamnă noua sa poziţie.

Mutu a impresionat atât prin discurs, cât şi prin apariţia sa elegantă şi scumpă, fiind îmbrăcat şi accesorizat de la marile branduri.
Atitudinea "Briliantului" a rămas aceeaşi din perioada în care acesta activa ca fotbalist. Lejeritate în discurs, tupeu şi zâmbetul inconfundabil din colţul gurii.

Adi şi-a luat rolul în serios şi chiar l-a corectat, mai în glumă, mai în serios, pe Ioan Andone când acesta a criticat arbitrajul din Liga 1: "Gata, Ando, vorbesc eu despre arbitraj, lasă-mă pe mine! De acum înainte, noi, conducătorii, vom discuta aceste aspecte. Eu, Dănciulescu sau domnul Negoiţă, dacă doreşte".

Antrenorul "câinilor" a zâmbit şi i-a dat dreptate noului şef din Ştefan cel Mare: "Ai dreptate, nu e normal ca fotbaliştii şi antrenorii să piardă vremea cu aşa ceva. Ne pierdem din concentrare. Noi trebuie să discutăm de partea tehnico-tactică şi de faze de joc".

Fashion Icon

Mutu a arătat încă o dată că anii petrecuţi în Italia i-au format gusturile vestimentare, fiind ieri cel mai elegant bărbat de la Săftica. Fostul mare atacant a venit îmbrăcat cu un costum albastru, Hugo Boss, şi chiar a glumit când a fost întrebat de reporterii GSP ce brand este costumul: "Boss. Like a boss!".

Preţul unui asemenea costum este de 1.000 €, iar pantofii lui Adrian, negri, de piele întoarsă, costă 500 € şi sunt Paciotti. La gât, fostul atacant al celor de la Inter, Juventus sau Fiorentina a purtat o eşarfă de mătase Louis Vuitton, care costă 500 €.

Piesa de rezistenţă a ţinutei noului boss din Ştefan cel Mare a fost ceasul, Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding, din aur şi oţel. Preţul, 25.000 €! Deci, cel puţin la nivel de lojă, Dinamo nu se mai află în sfera "economy" din ultimii ani.

"Vorbim şi cu Anamaria"

"Il Fenomeno" a explicat pe larg rolul său în organigrama clubului: "Am mai multe atribuţii, dar am să vi le spun pe cele mai importante. Voi avea grijă de tot ce înseamnă echipa mare, echipa a doua şi academiile de copii. Voi face în aşa fel încât să aibă cele mai bune condiţii de pregătire. Vrem să producem talente pentru echipa mare. Academiile noastre fac o treabă bună, însă vreau mai mult.

Deja m-am gândit la nişte schimburi de experienţă cu academii din străinătate care sunt mai avansate decât noi, să vedem unde suntem şi ce am realizat până acum. Vreau stabilitate la nivel de lot, să nu mai vină şi să plece 13-14 jucători pe an.

Am să mă ocup de transferuri, în funcţie de nevoile lui nea Ando. Preiau obligaţia de a discuta cu toţi impresarii, inclusiv cu Anamaria Prodan, discutăm cu oricine, nu facem diferenţe. Din ce am discutat cu domnul Negoiţă, nu pare să aibă ceva împotriva Anei".

Mutu a adus în discuţie şi situaţia financiară a clubului: "Prin relaţiile mele voi încerca să aduc noi sponsori sau chiar investitori serioşi care să îl ajute pe Ionuţ Negoiţă să ducă clubul la următorul nivel. Sper să putem să ne batem cu Steaua de la egal la egal şi la capitolul financiar".

"Tratez corect derapajele"

Managerul general al lui Dinamo a explicat şi ce va face în cazul în care anumiţi jucători vor avea derapaje extrasportive, Adi fiind la vremea lui unul dintre cei mai dificili fotbalişti din acest punct de vedere: "Pe cei care vor greşi sau care vor avea derapaje îi voi trata la fel cum am fost şi eu tratat, adică corect. Nu sunt aici să fiu o sperietoare. Dacă vor greşi, ne vom sfătui şi vor trebui să îşi asume şi să suporte sancţiunile. Eu când am greşit, mi-am asumat şi am suportat consecinţele".

Maşină de la club

Deşi Mutu deţine mai multe maşini, printre care şi un Porsche Cayenne GTS, în valoare de aproximativ 150.000 €, ieri, Adi a venit la Săftica cu o maşină primită din partea sponsorului clubului, Honda. E vorba de un SUV model CR-V (foto 4), în valoare de "doar" 25.000 €.

"Steaua e mai bună!"

Adrian Mutu a vorbit despre rivala tradiţională, Steaua, pe care o consideră în acest moment mai puternică decât Dinamo: "Nu ne putem lupta cu banii domnului Becali şi cu transferurile pe care le face Steaua. Noi, la Dinamo, ne bazăm pe o organizare foarte bună şi pe talentele pe care le creştem în academie. Suporterii să nu se supere, dar trebuie să fim conştienţi că Steaua e mai bună în acest moment. Trebuie să lăsăm capul jos, să muncim mult şi să fim serioşi pentru a ajunge la acelaşi nivel cu cei de la Steaua".

Se retrage de la Dinamo?

Întrebat dacă regretă că nu a mai jucat măcar un meci pentru echipa din Ştefan cel Mare, "Briliantul" le-a dat speranţe fanilor: "Mi-aş fi dorit să mă retrag de la Dinamo, dar nu m-am pliat la acel moment pe proiectul lui Dinamo. Nu a fost nicio problemă, iar acum fiind în club înţeleg exact strategia de promovare a fotbaliştilor tineri, de viitor. Nu e exclus să joc un meci de retrage în tricoul lui Dinamo. Vom vedea în viitor ce se va întâmpla".

"Nu am să stau pe bancă, avem oameni pregătiţi care să o facă. Eu voi sta la lojă, aşa mi se pare normal"
Adrian Mutu, manager general Dinamo

"Jucătorii lui Dinamo sunt buni, dar să îşi facă procese de conştiinţă pentru că au rămas datori faţă de suporteri"
Adrian Mutu, manager general Dinamo

"Gnohere a fost distras de transferul la Steaua. Poate era mai bine să-l dăm pe Gnohere la Steaua, atunci, în vară. A urmat ce a urmat şi nu a mai fost în cea mai bună formă"
Adrian Mutu, manager general Dinamo

"Vrem să luăm şase puncte din următoarele două meciuri, cu Craiova și Pandurii. Avem dreptul să cerem asta pentru că avem jucători talentaţi. Am încredere în nea Ando!"
Adrian Mutu, manager general Dinamo

"La Timişoara am fost copil de mingi când Mutu a venit cu Juventus să joace contra lui Poli. A fost o bucurie imensă să-l văd atunci. E important că are Dinamo în CV"
Dorin Rotariu, mijlocaş Dinamo

"Ultimele rezultate nu au fost cele aşteptate, dar mergem să câştigăm cu Craiova, trebuie să rămânem aproape de echipele din faţă"
Laurenţi Brănescu, portar Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  15 Octombrie 2016, 18:14

E usor sa arunci vorbe fara continut cand e vorba de un personaj atat de controversat ca Mutu. Parerea mea e ca nu i se potriveste noua postura, tinand cont de cat de indisciplinat a fost el ca fotbalist si cat de mult a fentat fotbalul. Daca adaugi aici si viata extra sportiva dusa e clar ca nu-l pui pe unul ca el imaginea clubului, omul care se ocupa de tot acolo! E prea de tot! Mai degraba i s-ar potrivi un job de impresar, pe cont propriu, bineinteles. In fine, se vede clar ca cei de la gsp l-au ,,***" inaintea interviului astfel nu stia nici *** cat costa bulendrele de pe el si nici carui brand apartin iar Mutu a fost fericit sa-i informeze pe fomisti despre cum se imbraca el. Dar nu e singurul de pe lume care are un costum Hugo Boss de 1000 de euro si nici pantofi de 500 de euro. Sunt oameni simpli la munca prin Anglia care se imbraca cam la fel si n-au banii lui Mutu. Cu ceasul e mai greu dar la ce se asteptau reporterii de la cineva care a jonglat cu milioanele la un moment-dat? Sa poarte un ceas rusesc? Hai sa fim seriosi! Ca noi putem. Nu stiu cat de serios va fi Mutu in noua postura dar...sincer, nu i-as da mai mult de 3 luni la Dinamo si cand zic asta nu ma gandesc doar la caracterul lui dar si la cel al personajelor care se tot perinda pe acolo de foarte multi ani.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

travka
travka  •  15 Octombrie 2016, 14:00

Dacă avea ceasu lu mutu Negoiță transfera jucători hahaha

gigelos
gigelos  •  15 Octombrie 2016, 13:31

Un *** frumos impachetat tot un *** este . Sau un ratat . O luna jumate va dura colaborarea , se va certa cu Falcosul cum s-a certat cu toata lumea . Nu a reusit niciodata sa faca nimic , nici business , nici pa plan personal , sportiv a facut-o varza ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close