FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

FOTO Sar scântei! Steliștii au început în forță al doilea cantonament: ce surpriză pregătește Reghecampf

Achim și Popa +4   FOTO
Achim și Popa "bagă materiale" pentru a fi în formă maximă încă de la începutul sezonului de primăvară

Articol de , - Publicat marti, 24 ianuarie 2017 00:00

Steliştii au început în forţă al doilea stagiu de pregătire al iernii, cel decisiv. Ex-dinamovistul Gnohere poate debuta diseară pentru roş-albaştri. Marea surpriză: Florin Tănase.

Soare, 14 grade Celsius, briza Mediteranei şi antrenamentele dure ale lui Reghecampf. Acesta e meniul pentru steliştii care sunt obligaţi să câştige campionatul, orice alt rezultat fiind considerat un mare eşec. De toţi, de la patron până la antrenor, la jucători şi la foştii fotbalişti ai clubului.

Roş-albaştrii au fugit rapid de gerul din România. La Bucureşti au lăsat manifestaţii cu tentă politică şi semne de întrebare vizavi de incendierea discotecii fotbaliştilor, "Bamboo", în Antalya au fost întâmpinaţi cu forţe poliţieneşti care merg alene, cu mâna pe mitraliere, în zona aeroportului.

În aria resort-urilor e linişte, lumea îşi vede de sejururi, iar Alibec şi compania au unul "de vis". Ședințe de pregătire epuizante, fizice sau tactice, chiar dacă în prima seară, duminică, au fost supuşi de către Reghe unui antrenament direct pe plajă.

Cu două luni mai devreme

Ieri, s-a intrat direct în pâine. S-a lucrat tactic şi fizic, s-a asudat din greu. Fiecare mişcare a fotbaliştilor e monitorizată, iar la final se trage linie spre a se vedea care sunt parametrii.

Veşti bune pentru Laurențiu:

  • Gnohere s-a pregătit normal, după mai vechile probleme de la gleznă, cu care a sosit de la Dinamo, şi ar putea apărea în formula de diseară, din amicalul cu Vardar Skopje. În meciul de debut al anului, cu azerii de la Qarabag (0-2), "Bizonul" a fost menajat.
  • Nu doar francezul a exersat alături de ceilalţi colegi, ci şi Florin Tănase. Probabil, el va mai fi menajat o partidă, două, deşi se simte în regulă. Reghe va decide. Vârful a primit acordul medicului Paolo Mariani, ce l-a operat la Roma, pentru a se antrena normal. Tase va reveni mai devreme decât se anticipa în momentul accidentării, la victoria cu Craiova (2-1), când a suferit o ruptură ligamentară la genunchiul stâng. Atunci, Florin era aşteptat să joace de-abia din luna martie.

De cine dau roş-albaştrii

Azi, de la 16:30, ora României, steliștii vor juca împotriva campioanei Macedoniei, Vardar Skopje. Elevii lui Reghe au pierdut primul amical al anului, 0-2 cu Qarabag. La Vardar joacă şi macedoneanul Boban Nikolov (22 de ani), care şi-a încheiat junioratul la Academia "Gheorghe Hagi" şi a reuşit două goluri în 40 de meciuri pentru Viitorul în perioada 2012-2015.

Daum se vede cu Reghe

La antrenamentul de ieri dimineaţă a ajuns şi unul dintre secunzii selecţionerului Daum, este vorba despre Rudi Verkempinck, care s-a întreţinut minute bune cu Reghecampf.

La amicalul de diseară este aşteptat şi selecţionerul Christoph Daum, care şi-a anunţat sosirea spre a-i vedea la lucru pe roş-albaştri.

Se va vedea şi cu Reghe, cu care a avut divergenţe de la numirea lui. "Daum a fost angajat de pe terasă, să fim serioşi!", declara stelistul în iulie pentru GSP.

Vine şi Hagi

Liderul Ligii 1, Viitorul, efectuează în aceste zile un stagiu de pregătire în Cipru, iar vremea neprielnică din ţară l-a determinat pe Gică Hagi să nu se întoarcă în România.

"Regele" a programat să vină joi direct în Antalya, unde va sta o săptămână, pentru a pregăti debutul sezonului de primăvară. Totodată, va avea spioni şi la ultimele amicale ale Stelei.

"Poate pleca oricând"

Alin Toşca e încă sub comanda lui Reghe în Antalya, nu s-a decis încă dacă va juca diseară sau va fi menajat, întrucât este aproape de a se perfecta transferul său la Betis Sevilla.

Andaluzii insistă pentru el, doar că au pus o condiţie: plata unui milion de euro în trei tranşe, iar Gigi Becali vrea în două. "Poate pleca oricând, negocierile sunt deschise", a comentat agentul Anamaria Prodan.

12zile au mai rămas până la primul meci oficial al Stelei din sezonul de primăvară, deplasare în Gruia, în tur roş-albaştrii pierzând cu 1-2 în faţa CFR-ului

3goluri în 10 meciuri a reuşit Florin Tănase pentru Steaua, care a plătit în vară Viitorului 1,8 milioane de euro pentru a-l transfera

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  24 Ianuarie 2017, 12:22

Stancu Florin, mare ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sexilian
sexilian  •  24 Ianuarie 2017, 10:59

lucru......

widoqq
widoqq  •  24 Ianuarie 2017, 10:01

Corect este : `` Sportisti au pornit in forta. Sar scantei`!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close