FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 2-1

FOTO și VIDEO » FCSB, victorie după 10 meciuri în fața lui Dinamo » Partidă dramatică pe Arena Națională: 3 goluri, 2 eliminări, o bară

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor +41   FOTO
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 aprilie 2017 22:56

FCSB a obținut prima victorie în fața lui Dinamo după 10 meciuri, 2-1 pe Arena Națională.

FCSB a deschis rapid scorul, în minutul 10, când Alibec a șutat bine plasat de la peste 20 de metri!

Prima acțiune periculoasă a lui Dinamo a venit după aproximativ jumătate de oră de joc. Mahlangu i-a pasat lui Bawab la margine careului. Iordanianul a fost deposedat de Pintilii, iar apoi Hanca a încercat un lob peste Niță, însă portarul stelist a respins în corner.

Echipa antrenată de Contra a început furibund cea de-a doua repriză. La prima ocazie, Nemec a șutat din careu, Niță a intervenit în primă fază, însă mingea a ricoșat la Bawab. Iordanianul a controlat bine balonul, dar a întârziat șutul, iar Niță a reținut.

Dinamo a egalat în minutul 57, când Nemec a reluat în poartă o lovitură de colț executată de Hanca! Kovacs a ezitat în a arăta centrul terenului și a validat reușita doar după consultări cu asistentul Alexandru Cerei.

FCSB a mai ratat o ocazie importată în minutul 69, când Florin Tănase a șutat din afara careului, iar mingea a fost deviată și a ajuns la Enache. De Amorim era în fața porții, dar nu a ajuns la mingea centrată de acesta de pe partea dreaptă.

Golul victoriei pentru FCSB a fost înscris de Boldrin, la doar câteva secunde după ce a fost introdus pe teren. Alibec a centrat până la Momcilovici, iar acesta a trimis în zona punctului de la 11 metri, de unde Boldrin a reluat în poartă.

Dinamo a avut o bară la ultima fază a meciului, când lovitura de cap expediată de Rivaldinho a lovit stâlpul porții lui Niță.

Cele două formații au terminat meciul cu câte un om în minus, după eliminările lui Pintilii și Busuladzici, ambele pentru cumul de cartonașe.

liveTEXT/VIDEO FCSB - Dinamo 2-1
Au marcat: Alibec '10, Boldrin '75/Nemec '57
*Pintilii a fost eliminat în minutul 88
*Busuladzici a fost eliminat în minutul 90+3

Vezi AICI desfășurarea liveTEXT a meciului!

FINAL DE MECI!

min.90+5 Bară Dinamo! Hanca execută o lovitură de colț, dar reluarea cu capul a lui Rivaldinho lovește bara!

min.90+3: Busuladzici îl lovește cu cotul pe Enache și este eliminat și el, după ce vede cel de-al doilea cartonaș galben. 

min.90+1 Pleașcă intervine salvator în fața lui Nemec, în careul lui Niță, după ce la faza precendentă FCSB a cerut penalty pentru o intervenție asupra lui Enache.

min.90: Florin Tănase este înlocuit de Achim.

min.88: Pintilii vede al doilea galben pentru un fault comis asupra lui Rivaldinho și este eliminat!

min.83: Ultima schimbare la Dinamo! Iese Mahlangu, iar în locul său intră Rivaldinho.

min.81: A doua schimbare în tabăra celor de la FCSB! Alibec este înlocuit de Gnohere.

min.80: O nouă ocazie importantă pentru FCSB! Alibec este lansat către poarta adversă și îi pasează în centru lui Enche, dar șutul acestuia este reținut de Cerniauskas.

min.75: GOL FCSB! Boldrin marchează la doar câteva secunde după ce este introdus pe teren! Alibec centrează până la Momcilovici, iar acesta trimite în zona punctului de la 11 metri, de unde Boldrin reia în poartă.

min.74: Prima schimbare și la FCSB! Boldrin intră în locul lui De Amorim.

min.72: Cartonaș galben pentru Florin Tănase.

min.69: Ocazie uriașă pentru FCSB! Florin Tănase șutează din afara careului, iar mingea este deviată și ajunge la Enache. De Amorim este în fața porții, dar nu ajungela mingea centrată de acesta de pe partea dreaptă.

min.67: A doua schimbare a lui Cosmin Contra! Nistor intră în locul lui Bawab.

min.62: Denis Alibec execută o lovitură liberă de la peste 25 de metri, dar mingea este pe direcția lui Cerniauskas, iar portarul lui Dinamo reține.

min.58: Prima schimbare a meciului! Patrick Petre intră în locul lui Maxi Oliva.

min.57: GOL DINAMO! Nemec egalează din lovitură de cap, după o lovitură de colț. Kovacs a ezitat în a arăta centrul terenului și a validat reușita doar după consultări cu asistentul Alexandru Cerei.

min.54: Trecere frumoasă a lui Alibec printre apărătorii lui Dinamo, dar căpitanul stelist este deposedat în careu, înainte de a șuta spre poarta lui Cerniauskas.

min.52: Muniru este avertizat cu "galben" pentru proteste.

min.48: Maxi Oliva vede cartonașul galben pentru un fault asupra lui Momcilovici. Stelistul are nevoie de intervenția medicilor.

min.46: Început furibund de repriză pentru elevii lui Contra!  Nemec șutează din careu, Niță intervine în primă fază, însă mingea ricoșează la Bawab. Iordanianul controlează bine balonul, dar întârzie șutul, iar Niță intrevine și reține.

min.45: Fluier de start în repriza a doua! Lovitura de început a aparținut dinamoviștilor.

PAUZĂ pe Arena Națională!

min.45+2: Maxi Oliva execută periculos o lovitură liberă la ultima fază a primei reprize, Niță respinge în corner, însă Kovacs decide să pună punct primei părți.

min.45: Nedelcearu vede și el cartonașul galben pentru o intervenție asupra lui Fl. Tănase.

min.42: FCSB este în continuare echipa cu inițiativa în atac, însă apărarea lui Dinamo este foarte bine organizată și nu lasă spații fotbaliștilor antrenați de Laurențiu Reghecampf.

min.36: Busuladzici primește primul cartonaș galben al meciului, pentru un fault comis asupra lui Fl.Tănase. 

min.35: Hanca execută o lovitură liberă de pe partea stângă, dar Niță reține fără probleme.

min.31: Prima acțiune periculoasă a lui Dinamo! Mahlangu i-a pasat lui Bawab la margine careului. Iordanianul este deposedat de Pintilii, iar apoi Hanca încearcă un lob peste Niță, însă portarul stelist respinge în corner.

min.27: O nouă acțiune a lui De Amorim în flancul stâng. Mijlocașul stelist centrează, însă Cerniauskas iese și reține.

min.21: Fază indivuală a lui Alibec, care scoate cornerul după un duel cu patru adversari. Ovidiu Popescu execută lovitura de colț, fără pericol însă la poarta lui Dinamo.

min.18: Maxi Oliva recuperează balonul în apropiere de centrul terenului, și încearcă un șut de la mare distanță, dar execuția dinamovistului este complet ratată.

min.12: Doi suporteri au pătruns pe teren, iar meciul a fost întrerupt pentru aproximativ un minut, până când stewarzii au intervenit și i-au scos de pe teren pe fani.

min.10: GOL FCSB! Alibec deschide scorul cu un șutul bine plasat de la peste 20 de metri!

min. 9: De Amorim reușește o pătrundere pe partea stângă, îi pasează lui Alibec, iar acestea îi pasează lui Enache. Enache întârzie însă șutul, iar execuția este în cele din urmă respinsă. 

min.4: Steliștii au posesie superioară în primele minute, însă roș-albșatrii nu reușesc deocamdată să se apropie periculos de careul dinamoviștilor.

min.1: START DE MECI!

Înaintea primului fluier, dinamoviștii au pregătit o coregrafie în care au cerut din nou renovarea stadionului din Ștefan cel Mare, fără pista de atletism care este în acest moment în jurul gazonului (detalii AICI).

Echipele de start: 

FCSB: Fl. Niță – Pleașcă, Pintilii, Moke, Momcilovici – Muniru, Ov. Popescu – Enache, Fl. Tănase, De Amorim – Alibec (cpt)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf
Rezerve: Stăncioiu – Tudorie, Jakolis, Achim, Boldrin, Gnohere, Man

Dinamo: Cerniauskas – Romera Navarro, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip (cpt) – Busuladzici, Mahlangu – Hanca, Bawab, M. Oliva – Nemec.
Antrenor: Cosmin Contra
Rezerve: I. Popescu – Rivaldinho, D. Nistor, D. Popa, Dielna, P. Petre, Dudea.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)
Asistent 1: Valentin Avram (Bucureşti)
Asistent 2: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)
Rezervă: Andrei Chivulete (Bucureşti)
Observator LPF: Constantin Stătescu (București)
Observator CCA: Zoltan Szekely (Baia Mare)

 
 

 

 

 

 

FCSB și Dinamo se vor duela pe Arena Națională într-un meci extrem de important în lupta pentru titlu. Echipa roș-albastră este pe locul 3, cu 27 de puncte, în timp ce Dinamo este pe 5, cu 23 de puncte. 

Instanţa a decis că, de fapt, în ultimii 14 ani n-am avut Derby de România, Steaua - Dinamo, ci un derby surogat, care se traduce prin FCSB versus Dinamo, echipe care s-au duelat de 40 de ori. Palmaresul general al acestei confruntări directe balansează în favoarea "câinilor", 15-12 la victorii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (703)
andrei.f
andrei.f  •  03 Aprilie 2017, 19:51

Steaua a făcut un pas mare spre titlu, a fost şi un arbitraj foarte bun. Cu siguranţă, Kovacs este arbitrul momentului, nu s-a compromis precum Haţegan !

zecs93
zecs93  •  03 Aprilie 2017, 16:42
Postat de tzusti_reloaded pe 02 Aprilie 2017, 22:41

:) ESTE? ASA ZAC SI YO.. TU ESTI ALA SHAF LA SUPERMARKET O QUIEN? CA NU TE AM REMARCAT PANA ACUM

Ce sef sa fie saracul ala, are un frigider vechi ( Whirp00l) afara si o baraca d aia de paznici si se crede patron, e patron de colt de strada pacaliciu ala !!!

1425838917717550
John Milne  •  03 Aprilie 2017, 06:45
Postat de zecs93 pe 03 Aprilie 2017, 04:15

Pe langa meciu *** ***, organizarea a fost cea mai proasta din istorie, nu va zic ca am pierdut 5 min din meci deoarece jandarmeria in loc sa dea drumu fanilor dinamovisti in stadion, ei ii tineau pe loc, d aia sa si creat aglomeratia sufocabila acolo, era sa mor in impungeala aia acolo, zici ca eram vite la corida !!!

Chiar asa proasta organizarea ? Inseamna ca nu poti sa-ti duci copiii la meci in Romania.

Vezi toate comentariile (703)
Comentează