FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA

FOTO Steaua magică, ediţia originală » Campionii de la Sevilla '86 încă îmblânzesc mingea. Imagini inedite de la Cheile Grădiştei

Cântărețul Kamara n-a avut nici o șansă în fața lui Boloni, chiar dacă Loți a jucat cu ochelari +10   FOTO
Cântărețul Kamara n-a avut nici o șansă în fața lui Boloni, chiar dacă Loți a jucat cu ochelari

Articol de - Publicat vineri, 06 mai 2016 00:00

Campionii de la Sevilla '86 încă îmblânzesc mingea, la 50-60 de ani, demonstrând că legendele sunt nemuritoare.

Viteziştii Stelei au intrat în legendă. Chiar dacă unii au ajuns bunici, precum Boloni, Bărbulescu sau Bumbescu, chiar dacă au trecut de graniţa celor 60 de ani, mingea şi fotbalul au rămas la picioarele lor. Steaua '86 a jucat aseară un meci de gală la Cheile Grădiştei în onoarea celor 30 de ani scurşi de la Cupa cucerită la Sevilla.

Frumoşii tineri nebuni de atunci, Lăcătuş şi Balint, s-au fofilat acum, cum spune "Fiara", din formula de start, acuzând probleme medicale. Atunci scuturau plasa Barcelonei la penalty-uri, acum kilogramele în plus le-au adus mai multe autografe şi fotografii împărţite celor 500 de fani din tribună.

Belodedici a găsit fântâna tinereţii şi a trecut vârf. Majearu a vrut să vrăjească mingea ca pe vremuri. Tudorel Stoica şi Loţi Boloni au fost creierele de la mijloc, având un fizic ce-i recomandă şi acum pentru Liga 1. Bumbescu, fără milă, Radu II, aşteptând viclean momentul oportun, Pistol, gata de atac, şi Balint, intrat pe parcurs, ca să rupă plasa adversă.

"Eu am vândut ARO-ul unui cioban, Bărbulescu unui zarzavagiu. Ford-urile nu au mai sosit, deşi ne alesesem şi culorile"
Gabi Balint, atacant Steaua '86

"Unii, la penalty-uri, o luaseră spre vestiare, alţii se fofilau. La antrenamente, Helmuth ne lua suta de lei şi berile la penalty-uri, dar apoi ne-a făcut celebri"
Marius Lăcătuş, atacant Steaua '86

"Pe vremea mea se făceau şi cantonamente puternice, nu se juca împotriva bucătarilor în Antalya. Îmi pare rău că n-am fugit din ţară când mi-a zis Belo, poate eram mai respectat"
Adrian Bumbescu, fundaş Steaua '86

"Steaua '86 este ca o melodie care va fi apreciată mereu indiferent de trecerea anilor"
Ladislau Boloni, mijlocaş Steaua '86

"Ne simţeam pe teren cu ochii închişi, la orice oră. Vulpea spune că strugurii sunt acri, când nu ajunge la ei, nu-i mai credeţi pe cei care zic că am avut culoar uşor, atunci, spre finală"
Mihail Majearu, mijlocaş Steaua '86

Playtech: ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război


Comentarii (1)
104772133226352
Petre Radulescu  •  07 Mai 2016, 16:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează