FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

FOTO / UPDATE S-a acordat un nou termen în Dosarul Transferurilor! » Giovanni a făcut circ: "M-au confundat cu De Niro pe aeroport" :D

foto: Alex Nicodim +4   FOTO
foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 29 ianuarie 2014 15:00

Azi a fost programat termenul cu numărul 65 la "Dosarul Transferurilor".

UPDATE 14:45 Instanţa a decis să acorde un nou termen în Dosarul Transferurilor: 10 februarie, ora 13:00, pentru a putea fi audiat şi Victor Becali, care a fost absent azi din cauza unor probleme de sănătate.

UPDATE 14:45 Judecătoarea: "Domnule Becali, nu vă mai agitaţi!"

"Doamnă judecătoare, ăsta e stilul meu! În aeroport, la Barcelona, m-au confundat cu De Niro!" "Distrugeţi solemnitatea şedinţei!", l-a atenţionat instanţa. Becali a răspuns: "Am martori".

"Semănaţi, actori de comedie amîndoi", l-a tachinat judecătoarea.

Becali: "Eee, eu am mişcările astea..." :D

UPDATE 14:35 Becali: "M-am simţit mîndru cînd i-aţi răspuns lui Versluis, care vă lua peste picior şi vă răspundea doar cu «Nein». Eu am luat legătura cu firmele olandeze. Le-am zis că, în octombrie, Marea Neagră e rece şi răcesc". :)

Judecătoarea i-a atras atenţia impresarului pentru folosirea cuvîntului OK: "OK în afara sălii". "Scuze, am trăit pe afară!", a spus Becali, căruia i s-a răspuns: "Ştim, vorbiţi şi spaniola".

Ioan Becali a făcut toată sala să rîdă cînd le-a cerut celor prezenţi să consemneze în locul judecătorilor. "Conduceţi şedinţa, domnule Becali?" a fost întrebat. Iar Giovanni a răspuns: "Doamnă, nu înţeleg de ce rîd toţi" :D

UPDATE 14:30 Ioan Becali a început declaraţiile: "Mă interesează să-mi dovedesc nevinovăţia. Totul s-a transformat în dispute despre 1 februarie. Ce e, domne, 1 februarie?"

Impresarul face referire la noul Cod Penal, care va intra în vigoare de la 1 februarie.

UPDATE 14:20 Borcea îl apără pe MM: "Stoica n-a avut nici o legătură în privinţa transferului lui Cernat". Apoi fostul acţionar de la Dinamo a continuat: "Pe Mitea l-am cumpărat cu 12 mingi, a fost furat apoi pe 6.000 de dolari de inculpatul Copos, răscumpărat apoi".

Giovanni Becali l-a completat: "Am luat eu banii pe Mitea, am plătit şi impozit, că Dinamo nu îi plătea".

UPDATE 14:10 Cristi Borcea a prezentat un tabel cu toate transferurile profitabile făcute de el la Dinamo, pe care vrea să-l adauge la dosar.

UPDATE 13:50 Borcea a continuat: "La ce situaţie financiară aveam, puteam să dăm jucători şi lui Bin Laden. Eram interesaţi să luăm bani".

Ioan Becali a sărit din scaun: "Eu nu-i dădeam lui Bin Laden!" :)

UPDATE 13:40 Borcea: "Dinamo a avut cele mai mari performanţe cu mine, mai mari decît înainte de 1989! La transferurile lui Mara, Mitea şi Alexa am participat ca invitat. Nu eram în consiliul director.

Peste 95% din fotbalul românesc era reprezentat de fraţii Becali"

UPDATE 13:30 Cristi Borcea a început cu o glumă, după care a pus pe masa judecătoarelor cîteva mape foarte groase, spre surpriderea magistraţilor: "Eu am vrut decît să fiu ultimul" :)

Apoi a continuat: "Am mai mult de vorbit decît domnul Stoica". Dar a venit întrebarea judecătoarei: "Ok. Atunci domnul Becali?"

Iar Giovanni a reacţionat: "Eu am de vorbit mai mult decît Borcea!" :)

UPDATE 13:10 Mihai Stoica şi-a încheiat declaraţiile după o oră şi 3 minute. Urmează Cristi Borcea.

UPDATE 12:50 MM Stoica: "Mă macină! De 10 ani mă simt hăituit! Dacă nici acum nu pot să mă descarc..."

Judecătoarea: "Aţi fost şi la Unirea Urziceni?" MM a răspuns: "Da. Am adus 20 de milioane de euro în ţară".

"După care s-a desfiinţat clubul", a fost replica judecătoarei.

"Să fie notorietatea un delict?", a exclamat rîzînd managerul Stelei.

UPDATE 12:20 Declaraţii Mihai Stoica: "Valoarea lui Arhire era 20.000 de dolari. Sică Puşcoci nu-i ştia valoarea reală. Prin vînzarea lui am dat un bluf".

"Ce înseamnă bluf?", a întrebat judecătoarea. MM a răspuns: "Am supralicitat, am solicitat 150.000 de dolari. Ştiu că 4 oficiali de la Pohang au fost daţi afară pentru acest transfer. Arhire oricum n-a jucat acolo. Nu e nimic ilegal ca un impresar să ia de 4 ori mai mult. Sînt condiţii puse, comisioane. Arhire era un jucător modest. Am fost surprinşi că-l vrea Pohang Steelers".

UPDATE 12:10 Moment comic cu managerul Stelei. "Doamnă preşedintă", a spus MM Stoica, apoi a început să rîdă. Judecătoarea a întrebat: "De ce rîdeţi?"

"Mă uitam la domnul procuror, am văzut că zîmbeşte şi credeam că putem să...", a răspuns rîzînd MM. Judecătoarea a încercat să-l liniştească: "Nu vă mai uitaţi la procuror!"

UPDATE 12:05 Urmează să fie audiat Mihai Stoica.

UPDATE 11:50 Avocatul Ion Cazacu îl sprijină pe Jean Pădureanu pentru ca fostul preşedinte de la Gloria să ajungă în faţă pentru declaraţii: "Starea sa de sănătate e precară".

Pădureanu va citi de pe foaie declaraţia sa. Deşi judecătoarea vorbeşte la microfon, "Lordul" i-a cerut acesteia să vorbească mai tare, pentru că n-o aude. Apoi şi-a început declaraţia: "Nu sînt vinovat! Nu am prejudiciat pe nimeni! Nu îmi mai aduc aminte detaliile".

"Am liceul terminat şi 3 ani de institut agronomic", a mai completat Pădureanu, fără legătură cu dosarul în care e judecat.

UPDATE 11:30 Avocatul fraţilor Becali a cerut o nouă videoconferinţă cu alţi 3 martori din străinătate. La termenul trecut, au fost audiaţi prin videoconferinţă Gonzalo Anton şi Johan Versluis. Detalii AICI

UPDATE 11:20 Avocatul lui Jean Pădureanu a declarat în faţa instanţei că fostul preşedinte de la Gloria Bistriţa are grave tulburări de memorie şi de echilibru.

UPDATE 11:07 A ajuns şi Mihai Stoica. S-a intrat în sală şi urmează să înceapă audierile.

Victor Becali n-a venit din cauza unor probleme de sănătate. Impresarului i s-a făcut rău în această dimineaţă.

UPDATE 11:00 Şi-a făcut apariţia şi Gigi Neţoiu.

UPDATE 10:50 Au ajuns deja la Curtea de Apel pentru audieri George Copos, Ioan Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gică Popescu.

-----

Azi este programat termenul cu numărul 65 la "Dosarul Transferurilor".

Mai sînt de audiat 5 inculpaţi, fraţii Becali, Cristi Borcea, MM Stoica şi Pădureanu, rămîn de pus concluziile avocaţilor, aşa încît nu e exclus ca şedinţa de azi să fie ultima şi instanţa să dea un verdict.

Audierile vor începe de la ora 11:00.

GSP.ro te va ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor

Gică Popescu blocat la FRF » Noul Cod Penal aduce dureri de cap pentru inculpaţii de la ”Transferuri”

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (91)
nrudolf
nrudolf  •  30 Ianuarie 2014, 14:03

Buna dupa amiaza ! D-le Becali,va rog,permiteti-mi o intrebare ! In care rol/distributie ?A Bronx Tale,The Godfather: Part II,Goodfellas sau epicul Once Upon a Time in R..America..Sa nu creati confuzii,pentru noi,plebeii,putand identifica intr-un mod defectuos,eleganta cu snobismul..

dantoma
dantoma  •  30 Ianuarie 2014, 07:58

doamna judecator...de ce nui dati un bilet catre varu-sau ??

talpaiadului
talpaiadului  •  30 Ianuarie 2014, 03:12

COMIC: Borcea a continuat: "La ce situaţie financiară aveam, puteam să dăm jucători şi lui Bin Laden. Eram interesaţi să luăm bani". Ioan Becali a sărit din scaun: "Eu nu-i dădeam lui Bin Laden!" "Am liceul terminat şi 3 ani de institut agronomic", a mai completat Pădureanu, fără legătură cu dosarul în care e judecat.- TRAGIC

Vezi toate comentariile (91)
Comentează