FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - GAZ METAN 1-0

FOTO + VIDEO FC Botoșani - Gaz Metan 1-0 » Victorie degeaba

Viitorul stelist Olimpiu Moruțan câștigă duelul cu dinamovistul Andrei Tîrcoveanu // FOTO: Ionuț  Tabultoc / Gazeta Sporturilor +20   FOTO
Viitorul stelist Olimpiu Moruțan câștigă duelul cu dinamovistul Andrei Tîrcoveanu // FOTO: Ionuț Tabultoc / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 24 februarie 2018 15:58

Moldovenii sunt triști după succes, în timp ce medieșenii trec prin cel mai negru moment: nu s-au mai impus în L1 de 4 luni și 27 de zile.

Există tristețe și după un meci pe care-l câștigi! Iar exemplul cel mai bun e partida din nordul țării. Elevii lui Costel Enache n-au avut motive de sărbătoare întrucât irosiseră orice șansă de a prinde play-off-ul, iar cele trei puncte nu i-au prea încântat.

"O victorie amară, care a venit degeaba, e prea târziu... Totuși, viața merge înainte și trebuie să ne facem treaba până la final", a declarat Mihai Roman, unicul marcator al disputei. Enache era și mai dezamăgit: "Am rămas cu rănile eșecului, însă ce mai putem face? O luăm de la capăt și sper ca victoria asta să aducă echilibrul și încrederea de care aveam nevoie".

De partea cealaltă, ardelenii se afundă într-o criză imensă, în cel mai prost sezon din ultimii ani. Trupa lui Cristian Pustai n-a mai câștigat de 13 runde, chiar de la meciul tur cu Botoșaniul, de pe 29 septembrie, și au rămas fără victorie în deplasare în actualul sezon!

"Bine că s-a terminat sezonul regulat, acum începe un nou campionat și trebuie să ne trezim până nu o să fie prea târziu. Vom avea trei luni de muncă în care trebuie să acumulăm puncte și să rămânem în Liga 1 sau să ne batem la baraj", a mărturisit Pustai.

"Nu mai are rost să plângem, de acum începe un nou campionat. A fost un sezon dezamăgitor, catastrofal!"
Răzvan Pleșca, portar Gaz Metan

"Obiectivul nostru principal era accederea în play-off. S-a dus! Acum trebuie să o luăm de capăt, așa e viața de fotbalist. Trebuie să terminăm cât mai sus în play-out"
Vlad Achim, mijlocaș FC Botoșani

10,00 e cota oferită de casele de pariuri ca FC Botoșani să câștige Cupa României în acest an. Favoriții bookmakerilor sunt cei de la FCSB, cota 2,00

Cu gândul la Cupă

Chiar dacă n-au prins play-off-ul, jucătorii de la FC Botoșani speră să o elimine pe Iași, miercuri seară, din Cupa României. "Îi știm foarte bine pe ieșeni, sunt buni, dar vrem să-i batem! Sper să ne revenim cât mai rapid, să uităm de dezamăgiri și să ne calificăm în cele mai bune patru din Cupă", a spus Achim. "În urma ultimelor evenimente meciul cu vecinii noștri devine extrem de important pentru noi. Avem o dorință mare și, de ce nu?, trebuie să facem tot ce putem pentru a aduce Cupa la Botoșani. Din păcate, jucăm târziu, la 21:15, și o să fie destul de frig la ora aia. Ne vom adapta condițiilor de joc", a fost de părere Costel Enache.

"Vom fi primii"

Florin Acsinte e încrezător că botoșănenii pot termina pe locul 7 actuala ediție de Liga 1. "Locul nostru era în play-off, dar acum n-avem ce face. Vom termina primii în play-out și vom încerca să ne îndeplinim noile obiective trasate de conducere. Eu mă simt foarte bine fizic şi nu văd o problemă de natură fizică la echipă, cred că problema a fost la nivel mental", a explicat fundașul de 30 de ani.

FC Botoșani - Gaz Metan Mediaș 1-0
A marcat: M. Roman '36 p. 

TEXT / VIDEO

FC Botoșani: Cobrea - Ungurușan, A. Burcă, Miron, Mușat - Oaidă, Tincu - Golofca,  M. Roman, Vl. Achim - Golubovici
Rezerve:
Ed. Pap, Fl. Plămadă, Fl. Acsinte, St. Cucu, Moruțan, Chitoșcă, Axente
Antrenor:
Costel Enache

Gaz Metan Mediaș: Pleșca - V. Crețu, M. Constantin, Sârghi, Sg. Popovici - Joao Diogo, D. Rosado - Caiado,  Ely Lopes, Tîrcoveanu - M. Rondon
Rezerve:
Greab, Mitici, I. Neagu, L. Manole, Nasser Chamed, S. Bușu, Edon Junior
Antrenor:
Cristi Pustai

 
 

PARTIDELE ETAPEI A 26-A, ULTIMA A SEZONULUI REGULAT:

  • Vineri U Craiova - ACS Poli Timișoara 1-1
  • Sâmbătă Botoșani - Gaz Metan 1-0
  • Sâmbătă 19:45 Poli Iași - Viitorul
  • Sâmbătă 19:45 Astra - Dinamo
  • Duminică 18:00 Juventus - CFR Cluj
  • Duminică 20:45 FCSB - Sepsi
  • Luni 17:30 Chiajna - Voluntari

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (54)
ray51
ray51  •  25 Februarie 2018, 09:13

Haide Steaua, haide Steaua, haide Steaua... Pardon, FCSB.

blocatu
blocatu  •  25 Februarie 2018, 08:37
Postat de gigi_becali_4 pe 24 Februarie 2018, 16:50

Hahahaaha :))) Ai lipsit la scoala la ora de limba romana :))) Am spus negru pe alb ca si Craiova face parte din prietenia Astra-Dinamo-Craiova, cei care fac orice sa nu ia Steaua titlul : de mimamo si astra nu mai e nevoie de explicatii, a vazut toata lumea cum si-au dat punctele , iar Craiova a intrat si ea anul trecut in ciorbă cu meciul rusinos pierdut cu Viitorul cand au bagat de la echipa a doua 5 jucatori cu Viitorul in meciul decisiv, ca sa ia capionatul Viitorul si nu Steaua :)) Tu crezi ca Dzeu doarme ? :))))

da, asa impotriva a fost craiova, ca pustii aia si-au dat viata pe teren cu Viitorul, in timp ce in ultima etapa, echipa mare *** cu fcsb!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasy86le
vasy86le  •  24 Februarie 2018, 18:32
Postat de mario_rdfe pe 24 Februarie 2018, 16:58

Imi e teama de ceva..de fiecare data,cand voi fecesebeii ati urlat pe aici ca e blat la un meci de al lui DINAMO...v ati mancat cuvintele ! Ptr ca ati *** degeaba..si ne am incurcat...va e frica,e clar...voua si sefilor echipei voastre...va e frica ! Nu exclud sa ajunga vreo valiza la giurgiu....de la voi !

A ajuns deja, cica are 20.000 euro in ea si astia zic ca e de la Niculae :))

Vezi toate comentariile (54)
Comentează