FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Avertisment pentru ultrașii lui Dinamo dacă vor repeta derapajele rasiste. Un jucător al unei rivale anunță: „Voi lua atitudine, voi opri meciul!”

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 11:29 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 12:02

Francois Yabre, apărătorul Oțelului, a transmis un mesaj dur ultrașilor lui Dinamo, dar și celor care ar putea repeta gesturi rasiste.

Oțelul Galați s-a luptat cu Dinamo în ediția recent încheiată pentru promovarea directă, dunărenii având câștig de cauză după un final electrizant în eșalonul secund. Și "câinii" au reușit să revină în Liga 1 după o dublă de baraj memorabilă cu FC Argeș, 6-1 și 2-4.

Jucătorii lui Dorinel Munteanu așteaptă confruntările din prima divizie cu Dinamo. În 2023, Oțelul a fost învinsă fără drept de apel în play-off de „haita" lui Ovidiu Burcă (0-3 și 0-2). 

Va fi un meci deosebit, din nou, pentru Francois Yabre, apărătorul de 32 de ani al gălățenilor, jucător care a promovat doi ani la rând cu echipa, din al treilea eșalon.

Dinamo a bătut recordul la abonamente, în câteva ore de la punerea lor în vânzare
DINAMO
Dinamo a bătut recordul la abonamente, în câteva ore de la punerea lor în vânzare

Avertisment înainte de meciul cu Dinamo: „Voi lua atitudine”

„Ceea ce este pe teren, este pe gazon, dueluri tari și imprevizibile cu Dinamo, însă atitudinea suporterilor acelei echipe nu este corectă pentru fotbal și nu face cinste deloc celor de acolo! O galerie foarte lăudată, de altfel, dar eu vorbesc despre atitudinea suporterilor dinamoviști vizavi de jucătorii de culoare. 

Ceea ce i-au făcut lui Garita la meciul de baraj cu FC Argeș, când au existat conflicte între jucător și fani, demonstrează o atitudine greșită a acelor suporteri dinamoviști. 

În toate partidele pe care le-am jucat contra «câinilor7, fanii acestui club au imitat sunetul scos de maimuțe la adresa mea. Bonus: au mai aruncat și cu diverse lucruri în mine pe durata jocului. Dacă se va repeta, voi lua atitudine, promit! Voi opri meciul și voi lua atitudine, fiindcă trebuie dat un exemplu ferm. Nu doar dacă va fi o reacție la adresa mea, la adresa oricui!

Eu respect toți suporterii, toți oamenii, nu cred că cer ceva ieșit din comun, doar respect", a reacționat apărătorul pentru Gazeta Sporturilor.

Fanii lui Dinamo, conflict cu Garita

După FC Argeș - Dinamo 4-2, în returul barajului de promovare/ menținere în Liga 1, Arnold Garita (27 de ani, atacant) a intrat în conflict cu fanii lui Dinamo. Încă din prima repriză fanii lui Dinamo au comis gesturi reprobabile, rasiste, la adresa lui Garita. Chiar Neluț Roșu le-a cerut să se oprească.

După ultimul fluier al lui Colțescu, o parte dintre spectatori au imitat sunete de maimuță. Garita nu s-a putut controla și s-a îndreptat spre zona unde se aflau fanii lui Dinamo, și ei la fel de porniți pe atacantul care le-a dat azi două goluri. S-au împărțit cuvinte grele și a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca spiritele să fie calmate.

+1 FOTO

Citește și; 

Ahmed Bani s-a pozat în vacanță cu un fotbalist celebru și a fost inundat de comentarii amuzante: „El a vrut poză cu tine, pot să jur” + „Îl aduci la Dinamo?”

Dinamo a câștigat procesul cu Nicolae Badea pentru o sumă importantă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
ciprianiliescu
ciprianiliescu  •  14 Iunie 2023, 14:00

Trecând peste prima pb importanta și anume cine e Yabre...urmează a doua la fel de importanta și anume ...nu știu din ce tara a venit în România, dar ar trebui sa-i spună cineva ca el ,ca jucător, nu poate opri un meci. Dacă nu-i convine ceva poate cere schimbare sau sa plece în tarile unde un jucător poate opri un meci. Totuși ce fotbal micuț avem dacă am ajuns sa scriem ce a zis Yabre....

cpt.ahab
cpt.ahab  •  14 Iunie 2023, 13:55
Postat de boierasul pe 14 Iunie 2023, 13:10

Cine este Yabre?)

E un îndemn: ia, bre!:))

pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  14 Iunie 2023, 13:48
Postat de boierasul pe 14 Iunie 2023, 13:10

Cine este Yabre?)

O marca de șampon!,,,Daca nu au putut opri altfel pe Dinamo, toti gainarii s-au coalizat impotriva dinamovistilor. Vezi Doamne, de-aia i-au impleticit dinamovistii pentru ca au practicat un fotbal ,,rasist,,!” Doamne, e incredibil unde se ajunge cu prostia in Romania!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează