FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Omul care nu-l iartă pe Nicolae Dobrin face noi acuzații: „Avea probleme! Venea de multe ori sub influența alcoolului la antrenamente”

Imagine de arhivă cu Nicolae Dobrin / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +12   FOTO
Imagine de arhivă cu Nicolae Dobrin / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 12:42 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 12:48

La câteva zile după dezvăluirile pe care le-a făcut în Gazeta Sporturilor, Leonard Bănuță-Zeiler, fratele fostului jucător Bogdan Bănuță, a fost invitat la GSP Live, unde a explicat pe larg de ce a scos la suprafață unele detalii mai puțin plăcute despre Gică Hagi și Nicolae Dobrin. 

Acesta sugerează că Nicolae Dobrin l-ar fi nedreptățit cu bună știință pe fratele său, căruia i-a întârziat debutul în prima ligă, dar și că cel poreclit „Gâscanul” ar fi avut un comportament total nepotrivit în perioada în care era antrenorul celor de la FC Argeș.

Fratele lui Bogdan Bănuță: „Dobrin venea de multe ori sub influența alcoolului la antrenamente”

Comportamentul lui Dobrin nu era cel al unui antrenor sau al unui pedagog bun. Venea de multe ori sub influența alcoolului la antrenamente. De multe ori, nu știa să explice o strategie tactică. Nu știu din ce cauză a vrut să-i facă aceste lucruri rele lui Bogdan. Era rezervă, îl punea să se încălzească o jumătate de oră, apoi nu-l băga deloc. 

Bogdan a fost foarte afectat din cauza comportamentului său. Fratele meu avea impresia că vrea să-și bată joc de el, dar, după aceea, după o perioadă, am înțeles că Dobrin s-a schimbat. Nu a mai băut și comportamentul lui a devenit mult mai civilizat ca înainte, a devenit mai înțelept, iar discursul lui a fost altul. 

Totuși, în perioada aceea a avut probleme cu alcoolul, iar această problemă e foarte importantă la un antrenor. El trebuie să fie model pentru jucători, n-are voie niciodată să nu fie clar în minte, trebuie să facă antrenamente și să fie un model pentru toți jucătorii din echipă”, a spus Leonard Bănuță-Zeiler, în emisiunea moderată de Alberto Boțoghină. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”
SPECIAL GSP
32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

Leonard Bănuță-Zeiler, dezvăluiri sensibile despre Bogdan Bănuță

Leonard Bănuță-Zeiler, unul dintre frații mai mari ai lui Bogdan, extrem de apropiat de acesta, s-a întors special din Germania pentru comemorarea fratelui său. Luni, acesta  a oferit un amplu interviu Gazetei Sporturilor, în ziua în care s-au împlinit 30 de ani de la sfârșitul tragic al fratelui său.

Într-o ediție specială GSP Live, ce a comemorat împlinirea a 30 de ani de la trecerea în neființă a fostului fotbalist, fratele acestuia a vorbit despre câteva subiecte sensibile: de ce relația lui Bogdan cu Hagi și Nicolae Dobrin a fost mereu încordată, ce presiuni a suportat jucătorul din cauza Securității, rememorând alte momente importante din aventurile de la „Luceafărul”, FC Argeș și Inter Sibiu.

CV-ul marelui Nicolae Dobrin

  • A jucat la: Dinamo Piteşti (1962-1967), FC Argeş (1967-1980 şi 1982-1983), CS Tîrgovişte (1981-1982)
  • Meciuri/goluri în Divizia A: 408-111
  • Meciuri/goluri în cupele europene: 25-8
  • Meciuri/goluri în echipa naţională: 47-6
  • Palmares- Campion al României cu FC Argeş (1972 şi 1979)
  • Declarat de trei ori cel mai bun fotbalist român (1966, 1967, 1971)
  • Cariera de antrenor a „Gâscanului” nu s-a ridicat la înălțimea celei de jucător: a pregătit-o în mai multe rânduri pe FC Argeș și a bifat și o scurtă experiență la CS Botoșani.

FOTO / Bogdan Bănuță - fotografii din arhiva personală + cronici din ziarul Sportul

Bogdan Bănuță, alături de Leonard și Cristi, doi dintre frații săi / Foto: Arhivă personală
Bănuță plecase de la Pitești la Sibiu în 1991. În aprilie '92, a murit după ce autocarul echipei care se deplasa la Bistrița s-a răsturnat / foto: Arhivă personală
Bogdan Bănuță (încercuit), coleg cu Hagi (indicat de săgeată) la Luceafărul
Bogdan Bănuță, cu câtiva ani înainte de tragedie / Foto: Arhivă personală
Bogdan Bănuță, în ianuarie 1984 / Foto: Arhivă personală
+8 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV 30 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

VIDEO Fratele regretatului Bogdan Bănuță, la GSP Live: „Hagi ar fi trebuit să se poarte mai prietenos cu el” » Noi dezvăluiri despre cariera fostului fotbalist

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
189875732656829
Constantin Trascu  •  22 Aprilie 2022, 23:44

Mai coate goale cit si citi a antrenor Dobrin nu am auzit cineva sa se pling adevarul el acum dupa 30 ani vi tu si spui ca la persecutata pe fratitu de ce nu te ai plins atuci este prea tirziu nimeni nu te crede *** frustat at de fratele tau nu vreau sa vorbesc ca este mort si oricum nu se vorbeste urit tu esti un prost

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

476995182506736
Nelu Feier  •  22 Aprilie 2022, 23:19

A vorbi urat despre Dobrin este o jignire. Indiferent din partea cui vine.Sunt si legende murdare,adevarat.Ii placea spritul si care e problema??? Cine se poate pronunta ce si cat bea? Pe teren era val lui adevarata,valoare de valoare(vb pt cei care stiu ce a insemnat Dobrin nu Hagi).Daca se fac analize serioase vizavi de trepadusii de jucatori de azi,Dobrin era junior vizavi de bautura,astia si beau si trag pe nas si nu au treaba cu fotbalul.

dora
dora  •  22 Aprilie 2022, 19:50

Prea mult îl băgați în seamă pe nenea acesta. Care la fiecare ieșire publica da vina pe alții pentru nerealizările defunctului frate!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează