LIGA 1  ·  PATRICK EKENG

Fratele lui Ekeng, revoltat de înregistrarea audio cu asistentul rasist de pe ambulanță: „Patrick nu merita resuscitat pentru că era negru?!”

Asistentul rasist Răzvan-Ștefan Badea, al treilea din dreapta
Asistentul rasist Răzvan-Ștefan Badea, al treilea din dreapta

Articol de GSP - Publicat joi, 10 ianuarie 2019 18:33

Ieri, în dosarul morții lui Patrick Ekeng, GSP.ro a relatat un episod șocant pentrecut la audierile de la Judecătoria Sectorului 2. Unul dintre cei implicați, asistentul de pe ambulanță Răzvan-Ștefan Badea, îl înjura  pe fotbalistul decedat, folosind și cuvinte cu tentă rasistă, într-o înregistrare telefonică interceptată de procurori. 

Jacques Ekeng Ekeng, fratele regretatului fotbalist, a reacționat în urma derapajului asistentului. El a trimis o scrisoare către avocatul Vlad Hosu, în care acuză medicii de rasism.

ScrisoareA trimisă de fratele lui Ekeng: 

„Probabil că necunoașterea este cea mai gravă boală de care poate suferi ființa umană. Pentru că de-a lungul istoriei omenirii, unele etnii au fost considerate ca fiind inferioare altora, evenimente ca Holocaustul, perioada sclavagistă, războiul din Balcani, genocidul din Rwanda și altele au dus la moarte și pustiire. 

Și totuși, indiferent de originea noastră etnică sau de culoare pielii, cu toții suntem ființe umane.

Și pentru că eu, Jacques Ekeng Ekeng, sunt o ființă umană și îmi iubesc aproapele, indiferent de condiția sa, etnia sau apartenența filozofică, îi voi întinde întotdeauna o mână. Am avut un frate, iubit de mulți și care a făcut ce i-a plăcut cel mai mult: juca fotbal. 

În ziua de 6 mai 2016, s-a prăbusit inconștient pe terenul lui Dinamo. Din mărturiile persoanelor prezente și conform experților în prim ajutor si al medicilor de urgență, reiese că fratele meu a fost lăsat să moară prin neaplicarea protocoalelor de resuscitare!

Interceptarea telefonică a unui asistent al medicului de pe ambulanță arată că pentru acest asistent, Patrick era doar “un negru”. Moartea lui este lipsită de importanță, căci este “doar un negru” care a murit.
Astfel, pentru că pielea lui Patrick era neagră, nu a meritat să fie resuscitat? Pentru că era negru nu era o ființă umană, la fel ca acest asistent medical? 

STOP RASISMULUI!
EKENG EKENG Jacques, fratele lui Patrick EKENG EKENG”.

Vezi și: 

Soția lui Ekeng e șocată de dezvăluirile GSP și vine de urgență în România: "Oh, merde! Leșin de durere! Ce oameni, l-au lăsat să moară din cauză că era negru"„O situație mai gravă decât Brexitul”. Decizia Elveției zguduie din temelii Europa
Libertatea
Comentarii (7)
right_wing_resistance_romania  •  11 Ianuarie 2019, 11:08

A gasit GSP-ul (parte din trustul intact/ partener CNN) din ce sa faca scandal rasial :)) Orice ziarist roman stie cum discuta orice roman intre prieteni. In acelasi timp ar trebui sa fie constient ca orice medic vede zilnic toate nebuniile posibile. Nu mai este impresionat ca se duce careva pe copca, fie el si jucator sau "om de culoare". Este ca si cum ai spune de medicul de la morga ca nu este impresionat de cadavrele de la frigider? Ce va asteptati? Sa avem compasiune ca a murit un jucator "de culoare" cand in Romania mor peste 100 de cetateni zilnic? Mai usor cu propaganda. Nici macar nu este prezentat tot contextul convorbirii telefonice intre medic si prietenul sau.

sooos1ck  •  10 Ianuarie 2019, 20:45
Postat de Nicolae Prava pe 10 Ianuarie 2019, 20:32

*** Lucreaza doar sa isi ia salariul, nu au pic de etica. Ei bine domn asistent iti doresc ca intr-o zi o ruda a ta sa depinda de un " negru" si acela sa isi aduca aminte de tine si sa zica/ faca la fel. Pentru tine un singur sfat : " ***"!!!

Ai vorbit ca un adevarat roman, nu esti diferit cu nimic de asistentul cu pricina!

Nicolae Prava  •  10 Ianuarie 2019, 20:32

*** Lucreaza doar sa isi ia salariul, nu au pic de etica. Ei bine domn asistent iti doresc ca intr-o zi o ruda a ta sa depinda de un " negru" si acela sa isi aduca aminte de tine si sa zica/ faca la fel. Pentru tine un singur sfat : " ***"!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:30 Fotbal, Liga 2
Comuna Recea - Rapid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
14:45 Fotbal, Liga 1
Clinceni - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga
Augsburg - Borussia Dortmund
Digi 3
17:00 Handbal F
ȚSKA Moscova - SCM Râmnicu Vâlcea
Digi 1, Telekom 1
18:45 Fotbal, Liga 2
Petrolul - Dunărea Călărași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Cagliari - Lazio
Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga
Schalke 04 - Werder Bremen
Digi 3
21:30 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Inter - Fiorentina
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Marseille - Metz
Digi 4
Program TV complet

Liga 1