FOTBAL  »  Superliga  »  SANCȚIUNI

Sancțiuni dictate după Petrolul - FCSB și CSU Craiova - Petrolul

Aruncarea de fumigene pe teren de către fanii ploieșteni a dus la amendarea Petrolului // foto: GSP +28   FOTO
Aruncarea de fumigene pe teren de către fanii ploieșteni a dus la amendarea Petrolului // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 18:30 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 18:50

Clubul Petrolul Ploiești a fost amendat cu un total de 22.500 de lei pentru incidentele din tribune de la meciurile cu FCSB, scor 0-2, și CSU Craiova, 1-2. Și vicecampioana e pusă la cheltuială, fiind penalizată cu 5.000 de lei.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis penalizarea clubului ploieștean cu 15.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu FCSB și cu alte 7.500 de lei pentru cele de la partida cu CSU Craiova, din Bănie.

„În temeiul art. 82.1 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. d din RD, se sancționează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

În temeiul art. 82.2 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancționează clubul ACS Petrolul 52 cu penalitate sportivă de 7.500 lei”, se arată în explicațiile prezentate pe lpf.ro.

Fără precedent! Momente inedite la prezentarea oficială a lui Mihai Iosif » Cu cine s-a trezit lângă el
PREZENTARE
Fără precedent! Momente inedite la prezentarea oficială a lui Mihai Iosif » Cu cine s-a trezit lângă el

Petrolul, amendată cu peste 20.000 de lei

Articolul 82.3 din Regulamentul Disciplinar, punctele a și c, face referire la:

  • „introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;
  • aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc”.

Amenzile dictate de Comisia de Disciplină vin într-un moment delicat pentru Petrolul, club cu mari probleme financiare, aflat în căutare activă de noi sponsori. 

Amendă și pentru FCSB

FCSB va avea de plătit o amendă de 5.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu Petrolul: „În temeiul art. 82.2 și 3 a și c, raportat la art. 83. 2. b din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 5.000 lei”.

De unde diferența între sume? FCSB a fost amendată pentru faptul că suporterii roș-albaștri „au introdus și au aprins pe stadion obiectele și materialele” menționate mai sus, iar Petrolul are de plătit respectiva amendă pentru faptul că fanii ploieșteni au aruncat cu obiecte „spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc”.

Mai multe știri din Liga 1: 

Guvernul a aprobat proiectul de aproape 100 de milioane de euro pentru noul stadion „Gheorghe Hagi” din Constanța

Brazilianul încântat de România: „Vreau și cetățenia. E casa mea și vreau să-mi cresc fetița aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
10iul73
10iul73  •  19 Octombrie 2022, 22:26

Am fost la meciul Petrolului cu Univ Craiova,50-60 de prostovani(sanchi galerie)Au intrat cu m...a in gura fara sa fie huiduiti de spectatorii din Craiova,tot ei (sanchi mare galerie)Au afisat un banner mitocanesc la adresa oamenilor,niste papitogoi au scos fumigene(sanchi ca e la moda)niste prostovani îmbrăcați "rural"

Catalynn____
Catalynn____  •  19 Octombrie 2022, 20:00

Va sa zică Steaua primește amenzi de 80 de mii de lei și suspendarea stadionului 4 etape deși NU avea absolut nicio implicare in organizare și desfășurarea evenimentelor … Bine însă ca nea Vasile a dat unda verde sa mergem la TAS de data asta și nu am mai retras acțiunea după 2 zile. Așa trebuia sa facem și asta vara, dar asta e, sper sa fie o lecție învățată, daca FRF vrea război cu Steaua, război sa fie!

Cronos666
Cronos666  •  19 Octombrie 2022, 19:18

Si interzicerea huliganilor pe viata in stadioane ptr ca arunca petarde, fumingene si se bat cu toata lumea in stadioane, cand?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează