FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF reacționează, după ce Mircea Sandu a reclamat în Gazetă culisele numirii lui Edi Iordănescu la „națională”: „A decis speranța, nu politicul”

Mircea Sandu și Răzvan Burleanu, în 2014
Mircea Sandu și Răzvan Burleanu, în 2014

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2022 10:55 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2022 11:40

Federația Română de Fotbal a reacționat în urma interviului publicat de Gazeta Sporturilor cu Mircea Sandu, fostul șef al FRF, cel care sâmbăta trecută a împlinit 70 de ani.

În interviul publicat de Gazetă în două părți, luni și marți, Sandu critica numirea lui Edi Iordănescu ca selecționer, în detrimentul lui Ladislau Boloni, declarând că „Puiu are influență mare. A avut la nivel de Guvern prietenii foarte bune. A fost prieten foarte bun cu George Maior. Dar eu îmi permit să-l acuz pe Puiu că l-a pus pe Edi antrenor la echipa națională... Sau Maior sau...”.

Patronul de club pe care Mircea Sandu îl vrea șef la FRF: „Nu cred că l-au băgat Serviciile. De un astfel de om e nevoie”
MIRCEA SANDU LA 70 DE ANI
Patronul de club pe care Mircea Sandu îl vrea șef la FRF: „Nu cred că l-au băgat Serviciile. De un astfel de om e nevoie”

FRF, reacție după declarațiile lui Mircea Sandu 

Azi, Federația a reacționat printr-un comunicat, încercând să explice cum a fost numit Edi Iordănescu în postura de selecționer și de ce a fost păstrat în funcție deși a terminat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc.

Ca urmare a informațiilor vehiculate în mass-media în ultimele zile, Comisia Tehnică a FRF face următoarele precizări:

Este regretabil că e necesar să precizăm din nou faptul că Edward Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit de cel propus și celorlalți tehnicieni cu care s-a negociat în decembrie 2021 și ianuarie 2022. 

Totuși, pentru corecta informare a publicului, reamintim faptul că același contract a fost și pe masa negocierilor cu domnul Ladislau Boloni. Faptul că astăzi Iordănescu este în continuare pe banca tehnică a Echipei Naționale se datorează faptului că, deși am încheiat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, ultimele meciuri au arătat că există speranță și că Echipa Națională este pe un drum bun. Indiferent de antrenorul care ar fi pregătit tricolorii în Liga Națiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeași.

Clauza la care se face referire, conform căreia contractul încetează dacă ne clasăm pe locul 4, s-a activat automat la finalul partidelor din Liga Națiunilor.

Dar, în urma ședinței Comisiei Tehnice, s-a constatat că Edward Iordănescu este antrenorul potrivit pentru obținerea calificării la EURO 2024 și s-a decis că cel mai bine este să mizăm pe continuitate, iar decizia a fost validată de către Comitetul Executiv al FRF. Astfel, Edward Iordănescu a semnat la începutul lunii octombrie un nou contract valabil pe perioada preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automată în eventualitatea calificării la turneul final.

În plus, reamintim faptul că înainte de a se discuta cu domnul Edward Iordănescu, a existat dialog nu doar cu Ladislau Boloni, dar și cu alți tehnicieni. Având în vedere faptul că, din diverse motive, niciunul dintre aceștia nu a putut prelua echipa națională s-a mers către un tehnician din generația tânără, iar dintre aceștia Edward Iordănescu este tehnicianul cu cea mai mare experiență și cel mai bun CV.

Totodată, Administrația Federației Române de Fotbal reiterează faptul că ingerința politică nu a existat, nu există și nu va exista, nu doar în activitatea Comisiei Tehnice, cât nici în activitatea Federației Române de Fotbal. 

Vă amintim, de asemenea, că la finalul anului 2018, UEFA a adoptat un set de zece principii de bună guvernanță care să impulsioneze evoluția calității administrării fotbalului european, principii care includ eliminarea ingerinței politice precum și autonomia comisiilor federale. FRF a susținut abordarea forului continental, participând inclusiv la procesul de elaborare a celor zece principii, fiind prima federație din această zonă a Europei care adoptă această declarație, în aprilie 2019, cu ocazia Adunării Generale

- comunicat FRF

VIDEO  Mircea Sandu: „Mă oprește lumea și mă tot întreabă: «Băi, în sufrageria lui Oprea s-a decis și selecționerul?!»"

- Cu naționala credeți că se poate mai jos decât unde am căzut? 
- Aoleu! Una e să cazi de pe un cal frumos, alta e să cazi de pe măgăreața pe care am avut-o acum, cu grupa asta de Liga Națiunilor. Este inadmisibil! Și să nu pleci tu, ca selecționer? Eu sunt prieten cu Puiu Iordănescu, dar nu se poate așa ceva! Cu Puiu am discutat după meciul cu Armenia, din 2004, scor 1-1, și i-am zis „Băi, gata!". Și-a dat demisia! Eu admir continuitatea și o vreau. Totuși, băi frate, haideți să punem foarte clar în pagină! De ce pe Boloni l-ai refuzat și pe Edi îl accepți? Fac abstracție de personaje sau de nume, vorbesc în principiu, de ce p-ăla îl refuzi și p-ăsta îl accepți?! 

- Pare că aveți o explicație!
 - Mă oprește lumea și mă tot întreabă: „Băi, în sufrageria lui Oprea s-a decis și selecționerul?!". I-auzi ce mă întreabă pe mine lumea! Nu știu, chiar nu știu.

 - Puiu Iordănescu are așa mare influență? 
- Da! Prin prietenii pe care îi are. Are influență mare. A avut la nivel de Guvern prietenii foarte bune. A fost prieten foarte bun cu George Maior. Dar eu îmi permit să-l acuz pe Puiu că l-a pus pe Edi antrenor la echipa națională... Sau Maior sau... Trebuie să te orientezi spre cel care are ceva în spatele lui, după părerea mea. La echipa națională, cât am fost eu președinte au fost trei, patru antrenori. Pițurcă în vreo trei mandate, a fost Iordănescu în două mandate, care au însumat 10-11 ani. Loți a fost într-o perioadă scurtă, însă din cauza lui.

Citește și: 

„Uite, fac acum un pariu” » Mircea Sandu i-a anunțat candidatura lui Marica: „Se pricepe la afaceri, stă bine și cu prosopul. Ha, ha, ha!”

Patronul de club pe care Mircea Sandu îl vrea șef la FRF: „Nu cred că l-au băgat Serviciile. De un astfel de om e nevoie”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Octombrie 2022, 20:36

Doberman caine rau ...nu i deloc asa...chiar varza nu este ...un selectioner adevarat poate sa scoata performanta cu jucatori selectionati pe valoare nu pe nepotisme ...poate si Edy a invatat intre timp ...aici suntem ...vedem la anul ...

10Klaudiu
10Klaudiu  •  26 Octombrie 2022, 18:56

De minciunile lui burlanici si stoichiti ............. sunt satul. Niste ingamfati, habarnisti notorii ............... vai si amar de fotbalul romanesc.

Dobermannul
Dobermannul  •  26 Octombrie 2022, 16:10
Postat de ionescugeorge77 pe 26 Octombrie 2022, 15:47

...asa nu se mai poate...daca nu ne calificam din grupa aceasta usoara ...trebuie sa i tragem la raspundere pe cei din fruntea FRF impreuna cu selectionerul pus de ei ...

Bun ii tragi la raspundere si aduci altii care lucreaza cu ... materialul clientului adica cu o generatie de jucatori care e varza.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează