FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

FRF e pro-CFR » FCSB se sabotează dacă ia Cupa României

Articol de , , - Publicat vineri, 12 iunie 2020 21:39

Finala Cupei României a fost programată cu două etape înainte de finalul play-off-ului, în care clujenii întâlnesc echipe pentru care miza accesului în cupele europene ar putea să nu mai existe din cauza faptului că se cunoaște deja câștigătoarea din Cupă.

Programarea finalului de sezon intern, realizată și anunțată deja de Federația Română de Fotbal, poate fi încă un avantaj pentru CFR în lupta la câștigarea campionatului. FRF a prelungit disputarea play-off-ului până în primul weekend din august. Inițial, primele 6 urmau să încheie sezonul pe 19 iulie. Noul țintar prevede ca finala Cupei să se dispute pe 22 iulie, adică înainte cu două runde de finișul din Liga 1. Care e impactul acestei programări asupra onestității cu care s-ar putea disputa meciurile din finalul campionatului și de ce CFR s-ar putea afla într-o postură extrem de privilegiată, de pe urma căreia ar putea să profite?

Dacă ar lua Cupa, FCSB și-ar crea dezavantaj în Liga 1

Echipa care se va impune în Cupă va avea un loc garantat în cupele europene sezonul viitor. Celelalte 3 sunt pentru primele 3 clasate din Liga 1, dar și eligibile pentru Europa. Cum finala se va disputa înainte de încheierea campionatului, s-ar putea ajunge în situația în care grupările din play-off care au licență pentru Europa să fie deja sigure de prezența pe continent și atunci în ultimele două etape să nu mai aibă implicare. Acest caz ar fi posibil dacă FCSB câștigă trofeul în Cupă. Ar rezulta că toate celelalte 3 formații din play-off cu licență, CFR, Craiova și Botoșani, vor fi sigur în Europa, indiferent pe ce loc se vor clasa. Iar Botoșani și Craiova sunt chiar adversarele CFR-ului din penultima și ultima rundă. 

Cu calificarea internațională antamată și în cazul în care n-ar fi implicate în lupta la titlu, cele două n-ar mai avea chiar niciun obiectiv împotriva clujenilor. FCSB, în schimb, întâlnește în ultimele două etape echipe care nu vor avea nicio miză încă de la startul acestor 8 etape: Gaz Metan încă e în insolvență, iar Astra n-a respectat criteriul financiar și a primit interzis pe continent în 2020-2021. 

Dacă FCSB nu ia Cupa, suspansul e total în play-off 

În schimb, dacă FCSB nu se va impune în Cupă, automat trofeul ar ajunge la o echipă din play-out, lucru care ar pune presiune și ar mări miza ultimelor două etape din play-off. Fiindcă dintre CFR, FCSB, Craiova și Botoșani, una ar rămâne în afara cupelor europene. Și atunci, toate ar avea interes să joace până la capăt, chiar și cele care vor ieși din cursa pentru titlul de campioană. 

Alt dezavantaj FCSB: programul infernal 

Spre deosebire de CFR și Craiova, formațiile cu care se află în luptă directă pentru câștigarea campionatului, FCSB va fi singura care nu va avea de jucat doar la interval de 6-7 zile. Pentru că doar ea, dintre echipele din play-off, e și în semifinalele Cupei, va avea de susținut măcar două meciuri în plus, la mijloc de săptămână. Ar putea fi chiar 3 în cazul în care trupa lui Vintilă se va califica în finală. 

Programul celor de la FCSB

FRF e pro-CFR » FCSB se sabotează dacă ia Cupa României

VIDEO / Derby la reluarea Ligii 1! Totul despre CFR Cluj - FCSB

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Chindriș - Ghiță, noul cuplu de fundași centrali de la FCSB?! Gigi Becali: „Îi iau pe amândoi”

Gino Iorgulescu acuze directe către FRF! Documentul care a încins spiritele: „N-a existat nicio consultare! Refuz să semnez”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (67)
realcf
realcf  •  13 Iunie 2020, 19:55

Ceva nou...?

n_au
n_au  •  13 Iunie 2020, 10:24
Postat de firaldo pe 13 Iunie 2020, 08:21

Incepand de anul asta castigatoarea Cupei o sa joace din primul tur preliminar,tocmai am picat de pe locul 20 pe 29,iar locul 20 a fost ultimul care trimitea castigatoarea Cupei in turul 2 preliminar,acum absolut toate echipele calificate in cupele europene intra in cursa din primul tur preliminar,avem inca noroc ca nu jucam meciuri de calificare in tururile preliminare!

:)) Respect! Bună asta cu preliminarii ca să ajungi în preliminarii. :))

1_0_1_0
1_0_1_0  •  13 Iunie 2020, 09:50

Pentru un articol scris cu o zi înainte de meci e destul de subțirel.... Li s-au cam uscat gâturile "ziariștilor "... nu mai au venin pe țeavă..., le-a secat puțul cu mizerii contra CFR-ului...

Vezi toate comentariile (67)
Comentează