FOTBAL  »  Superliga  »  ORDIN

Întâlnire decisivă Burleanu - Novak, pe tema ordinului emis de ministrul Sportului. FRF atacă decizia în instanță!

Eduard Novak și Răzvan Burleanu // foto: Facebook
Eduard Novak și Răzvan Burleanu // foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2022 13:32 / Actualizat vineri, 15 iulie 2022 14:57

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, va avea o întâlnire cu Eduard Novak, ministrul Sportului, pe tema ordinului emis de acesta, referitor la obligativitatea utilizării de jucători români în competițiile naționale într-o pondere de minimum 40%, indiferent de sport. Dacă nu-l va îndupleca pe ministru, conducerea FRF va ataca ordinul în instanță!

Ordinul lui Eduard Novak, publicat zilele trecute în Monitorul Oficial și care ar urma să intre în vigoare începând cu sezonul 2022/2023, a avut un ecou puternic.

Federația Română de Fotbal speră ca o formă diferită a acestuia să se aplice fotbalului, iar în acest scop va avea loc încă o întâlnire între Răzvan Burleanu, președintele organizației, și ministrul Eduard Novak.

Angelescu surprinde! Ce va face cu banii primiți din vânzarea lui Rareș Ilie
RAPID
Angelescu surprinde! Ce va face cu banii primiți din vânzarea lui Rareș Ilie

Întâlnire decisivă Răzvan Burleanu - Eduard Novak. FRF ia în calcul să apeleze la instanțe

FRF va propune o regulă diferită, conform căreia să existe opt jucători români, formați la nivel național, în lotul pentru meciuri. Nu minimum 40% români pe teren pe întreaga durată a evenimentelor sportive, așa cum prevede ordinul ministrului.

În cazul în care Eduard Novak nu va accepta amendamentele FRF, organizația condusă de Răzvan Burleanu va contesta în instanță ordinul ministrului.

Argumentul FRF este că regula impusă de Eduard Novak încalcă principiul liberei circulații a forței de muncă, prevăzut în Tratatul Uniunii Europene.

Ordinul a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Următorul pas ar fi ca fiecare federație să-și modifice regulamentul ca să respecte impunerea ministrului și să stabilească și sancțiunile pe care le vor suporta cluburile care nu vor respecta regula nouă.

Mai multe știri din sportul românesc: 

ÎNOT - Obiectivele suprizei Vlad Stancu, după Europeanul de tineret: „Am rămas cu o dorință de câștig și cu o dorință de muncă”

Dumitru Dragomir: „Doi oameni mi-au propus să investim la Dinamo. Să facă asta și mă bag!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
istet10
istet10  •  15 Iulie 2022, 18:53

Pai de ce nu ataca ordinul in instanta ? De ce mai merge la negocieri? Pai cu limita agreata de FRF nu mai este contrar prevederilor legislatiei UE? Caraghiosi si astia de la FRF.

steaua.libera
steaua.libera  •  15 Iulie 2022, 17:07
Postat de anticenzuralasport pe 15 Iulie 2022, 15:20

Becali a contestat regula cu jucătorul tânăr...a contestat obligativitatea echipelor de fete...a cerut arbitrii străini dar CFR - FRF a fost contra la toate... CFR ce argument neeuropean a avut când nu a vrut arbitrii străini ?

Greșești sau poate ai uitat. Pentru jucătorul U21 l-a amenințat direct chiar pe Burleanu

luisharcsa
luisharcsa  •  15 Iulie 2022, 15:38

Cu novak asza, nu tre sa stai de vorba. Tre dat in judecata. Apoi cerut despagubiri..

Vezi toate comentariile (12)
Comentează