FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Lege anti-Voluntari? Anunț important pentru suporteri: prețuri plafonate pe stadioanele din România

Suporterii oaspeți vor beneficia de prețuri plafonate la bilete // foto: Imago Images
Suporterii oaspeți vor beneficia de prețuri plafonate la bilete // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 22:28 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 23:35

FRF a anunțat că prețurile biletelor pentru suporterii oaspeți vor fi plafonate în următorul sezon. Noua lege va dejuca astfel tactici precum cea folosită de FC Voluntari, care practica prețuri de până la 100 de lei la bilete astfel încât să-i țină departe pe susținătorii echipei adverse.

Una dintre deciziile adoptate astăzi în ședința de Comitet Executiv al FRF vizează direct suporterii.

Federația a decis să plafoneze prețurile biletelor pentru suporterii oaspeți. Astfel, cluburile nu pot practica prețuri mai mari de 50 de lei pentru meciurile din Liga 1 și Cupa României (începând cu faza grupelor), respectiv 30 de lei pentru celelalte competiții, de la Liga 2 în jos, și primele faze ale Cupei României.

Gigi Becali anunță triumfător: „Plătesc eu să schimb gazonul, vom juca în Ghencea!”
FCSB
Gigi Becali anunță triumfător: „Plătesc eu să schimb gazonul, vom juca în Ghencea!”

Anunț important pentru suporteri: prețuri plafonate pe stadioanele din România

Decizia este menită să „încurajeze și mai mult deplasarea suporterilor echipelor oaspete, care oricum au un cost suplimentar de deplasare, și să evite practicarea unor prețuri mai mari cu scopul de a descuraja prezența acestora”, după cum se arată pe frf.ro.

Legea pare gândită „cu dedicație” pentru FC Voluntari. Asta pentru că în ultimele două sezoane, ilfovenii au practicat prețuri uriașe la unele partide, cu scopul de a ține galeriile numeroase departe de meci. Nu în puține rânduri FC Voluntari a stabilit prețuri de 100 de lei la bilete.

Altă decizie luată astăzi de Comitetul Executiv al FRF este înlocuirea sancțiunii de interzicere a găzduirii unui meci pe propriul stadion cu sancțiunea de a juca partida respectivă fără spectatori.

La meciurile „fără spectatori” vor putea asista totuși copiii sub 14 ani. Este nevoie ca la fiecare 10 copii să existe și un adult însoțitor.

Mai multe știri din SuperLigă: 

Acționarul lui Dinamo anunță schimbarea lui Vlad Iacob: „Am convocat Adunarea Generală”

Sportivi în loc de stewarzi, la FCSB - Dinamo pe Ghencea! Anunțul făcut de conducere

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (10)
Eu.Sa.Fiu.Sanatos
Eu.Sa.Fiu.Sanatos  •  14 Iulie 2023, 16:35

aia de la voluntari (aka pandele) strangeau bani pt azile. titlu tendentios :)

Hcm27
Hcm27  •  14 Iulie 2023, 12:48

Parca numai Voluntari practica asa ceva.Cei de la Sepsi sunt cumva "straini"?Ăia sunt și mai rau:vor abonament, altfel nu intri pe stadion.Dati-le 10%, nu 5, oaspeților și rezolvați parțial problema.Oricum la Voluntari nu prea vin spectatori, cum vreți sa scoată și ei niște bănuți?

nicohak55
nicohak55  •  14 Iulie 2023, 11:14

Pandele se jură că nu știa de prețul biletelor pentru suporterii oaspeți. Spune că cineva i-a ascuns adevărul și și-a luat adeverință de la un casier de la stadion, că nu avea habar

Vezi toate comentariile (10)
Comentează