FOTBAL  »  Superliga  »  PROTOCOL MEDICAL

FRF și MTS, întâlnire de ultimă oră » Noutăți despre protocolul medical din Liga 1 + În ce condiții se va întrerupe competiția

Sezonul 2020/2021 de Liga 1 va debuta vineri, 21 august
Sezonul 2020/2021 de Liga 1 va debuta vineri, 21 august

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 august 2020 17:56 / Actualizat miercuri, 19 august 2020 18:26

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, au susținut o ședință în care au discutat despre măsurile sanitare ce vor fi în vigoare în sezonul de Liga 1 care stă să-nceapă.

„Regulamentul UEFA nu se va aplica ad litteram. Din regulamentul UEFA putem împrumuta câteva măsuri. În cazul apariției unui caz de COVID în cadrul unei echipe, efectuăm cu celeritate testarea întregului lot și în mod rapid, mult mai rapid decât până acum, DSP să stabilească cine e valid și va putea participa la joc, adică persoanele negative, iar cele pozitive să fie izolate, astfel încât echipele să nu își mai amâne jocurile și să avem o fluidizare mult mai bună a competiției decât până acum”, a declarat Ionuț Stroe.

Răzvan Burleanu: „Vom asista la o modificare de protocol medical”

În completarea ministrului a venit Răzvan Burleanu, președintele Federației, care a dezvăluit că în cadrul ședinței s-au dezbătut patru subiecte:

„Vrem să avem un număr cât mai mic de meciuri care se amână și, dacă se poate, să nu se amâne nimic. Vom asista la o modificare de protocol medical dinspre Guvern astfel încât să izolăm doar jucătorii pozitivi și contacții acestora, ceea ce înseamnă că cei negativi pot să-și continue activitatea sportivă. Al doilea subiect discutat a fost definirea contactului. Vom avea mai multe detalii de la Guvern. 

Al treilea subiect face referire la niște proceduri mult mai clare și mai coerente de la DSP-urile din țară astfel încât să avem o implementare mai unitară a măsurilor. A patra chestie discutată este cea a sancțiunilor sportive, care s-a și aprobat aseară în Comitetul Executiv, sancțiuni care, practic, să determine cluburile să fie mult mai atente în îndeplinirea acestui obiectiv, care face referire la siguranța jucătorilor”, a spus președintele FRF.

Competiția se poate opri doar dacă intrăm într-o Stare de Urgență. Într-o Stare de Alertă, așa cum suntem astăzi, competiția sportivă se continuă pe teren”, a continuat Burleanu.

În condițiile în care poți amâna un meci o singură dată, e normal să ai un calendar pe care să îl poți respecta. O singură amânare din punctul nostru de vedere este suficientă, salut decizia FRF și LPF. Cluburile vor fi astfel mult mai responsabile și își vor urmări interesul mult mai bine decât până acum - Ionuț Stroe, ministerul Tineretului și Sportului

VIDEO. Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

Mai multe știri din Liga 1:

Cine sunt cei 3 fotbaliști de la Girona vizați de Dinamo » „Câinii” vor și un vârf liber de contract

BURSA TRANSFERURILOR ÎN LIGA 1. Toate mutările perfectate până acum: lider detașat în topul echipelor care au cheltuit cei mai mulți bani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
Silvio
Silvio  •  19 August 2020, 20:44

Prima dată se amână din cauza Craiovei, a doua oară din cauza Astrei. Cine câștigă cu 3-0 la a doua amânare?

robotzel
robotzel  •  19 August 2020, 20:11
Postat de gicab pe 19 August 2020, 19:52

Întâlnirea care salvează FC Fcsb de la dezastru, izolare, carantinbsi pierderea meciurilor cu 0-3

Și cu ce a fost salvata FCSB? Ia spune trolule!

1663755793951448
Costi Costinel  •  19 August 2020, 20:07
Postat de gicab pe 19 August 2020, 19:52

Întâlnirea care salvează FC Fcsb de la dezastru, izolare, carantinbsi pierderea meciurilor cu 0-3

nu pisic .... n-ai inteles , ca de obicei! pe jiji ni l=a savat intalnirea lu peste prajit cu nu stiu ce *** ... l-a salvat faptul ca marti 18 august 2020 .. NU AU MAI AVUT TESTE POZITIVE !!!... da la puterea voastra de intelegere ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează