FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gabi Balint îl contrazice pe Gigi Becali în ceea ce-l privește pe Marian Lupu: „E vina antrenorilor, nu a preparatorului fizic!”

Articol de GSP - Publicat luni, 29 iulie 2019 09:03

Gabi Balint nu e de acord cu decizia lui Gigi Becali de a-l da afară de la echipă pe preparatorul fizic, Marian Lupu, după numărul mare de jucători accidentați din ultima vreme.

„Ştii care e problema? Întotdeauna preparatorii fizici trebuie controlaţi de antrenorul principal, adică antrenorul principal trebuie să aibă mereu cunoştinţă despre pregătirea fizică. Ei trebuie să ştie mereu cât și cum să încarce un jucător fizic. El, înainte de fiecare meci, stă de vorbă cu preparatorul şi stabilesc un program fizic împreună. În ziua de azi - şi eu ştiu cum se lucrează la Viitorul - toată pregătirea fizică se face cu mingea, pentru că Gică a impus acest lucru preparatorului.

Preparatorul fizic mai poate să lucreze individual cu nişte jucători, după antrenamente, sau la sala de forţă sau înainte de un antrenament, unul poate are nevoie de o încărcătură mai mare, etc. Dar niciodată nu poate lucra de capul lui. Pentru că majoritatea preparatorilor fizici vin din atletism, deci nu de la sporturi cu mingea. Şi el trebuie să se adapteze şi tu, ca antrenor, trebuie să îl aduci să îţi dea ce vrei tu, îl controlezi tu. Asta, să îl scoţi pe el ţap ispăşitor la echipă, păi, nu te supăra, e vina părţii tehnice”, a spus Gabi Balint la TV Digi Sport.

„e vina antrenorilor, nu a lui lupu”

Fostul fotbalist al Stelei consideră că o mare vină pentru această problemă o au foștii antrenori de la FCSB.

„Nu vorbesc de Bogdan Andone, că e nou la echipă, ci de cei care erau înainte, care trebuiau să controleze. El are câţiva ani la Steaua şi acum spui că el e de vină că jucătorii se rup. Nu e chiar aşa. Eu cred că vina principală aparţine antrenorilor principali, că nu au ştiut cum să facă pregătirea fizică sau câtă libertate îi dau preparatorului fizic. Da, fac un plan. Şi eu au avut probleme, că am avut şi italieni cu mine şi ei vor să încarce mult, să vină ei cu ceva, dar e fotbal, nu e atletism.

Şi eu îi potoleam şi spuneam că nu vreau să facem atea repetări, ci atâtea, sau exerciţiul ăsta îl scoatem, pentru că vreau să lucrez după aia cu mingea şi nu vreau să îi încarc prea mult fizic. Ei, aici trebuie să existe un dialog. Dar nu e principalul vinovat când se accidentează un jucător. Mai ales când sunt atâtea accidentări, că nu toate sunt din vina lui. Trebuie să vezi şi ce fel de accidentări sunt, care sunt cauzele lor”, a adăugat Balint.

marian lupu
Marian Lupu, fostul preparator fizic de la FCSB

Cine e Marian Lupu

Marian Lupu, specialistul în pregătire fizică pe care Becali îl consideră vinovat, are un CV interesant.

A început munca la FC Național, apoi a fost preparatorul fizic al Stelei între 2002 și 2006. A trecut la Federație, unde a lucrat și cu naționala mare și cu lotul U21. În ianuarie 2017 a revenit la FCSB, după ce fusese curtat insistent și de Rădoi, și de Dică.

Citește și:

FCSB // Plecare neanunțată de la FCSB: Gigi Becali l-a dat afară în această dimineață! EXCLUSIV Prima reacție a patronului FCSB: „Nu e normal așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
timm
timm  •  29 Iulie 2019, 16:00
Postat de Gargantua Egor pe 29 Iulie 2019, 14:51

Ce a spus Balint nelalocul lui ? Ce spune el e din ceeace a vazut la antrenori straini si romani care l-au antrenat ! Si sunt lucruri logice , de bun simt ! Plus ca trebuie sa ai vorbele si creierul la tine , ca sa fii " antrenor de studio " .

Balint e in eroare. Pregatirea fizica tine de preparatorul fizic. Pregatirea tactica tine de antrenor. Asa ca preparatorul fizic trebuie sa stie DOAR cat vor lucra cu mingea. Ca sa tina cont de oboseala. Apoi pregatireafizica tine 100% de el.

2147531708893044
Mircea Ionescu  •  29 Iulie 2019, 15:58

Sa trezit din somn "mister" Balint antrenor de carton, ce echipă ai antrenament ulrtima oară și mai ales când, aaa acum 15 ani!

112914666315881
Gargantua Egor  •  29 Iulie 2019, 14:51

Ce a spus Balint nelalocul lui ? Ce spune el e din ceeace a vazut la antrenori straini si romani care l-au antrenat ! Si sunt lucruri logice , de bun simt ! Plus ca trebuie sa ai vorbele si creierul la tine , ca sa fii " antrenor de studio " .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează