FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gabi Balint, amuzat copios de transferurile făcute de Becali: „Icre de crap la preț de caviar. Jucători de play-out”. Dar are dreptate?

Evoluțiile lui David Miculescu (dreapta) la FCSB de până acum au fost mult sub ceea ce se aștepta de la el
Evoluțiile lui David Miculescu (dreapta) la FCSB de până acum au fost mult sub ceea ce se aștepta de la el

Articol de , , - Publicat vineri, 02 septembrie 2022 08:48 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2022 08:57

Gabi Balint (59 de ani) râde de campania de achiziții a celor de la FCSB, considerând că jucătorii aduși sunt supraevaluați. Gigi Becali a luat fotbaliști scumpi care ori nu mai jucau, ori făceau parte din cluburi mici al căror scop era doar să se mențină în prima ligă.

FCSB a aprins artificii în acest mercato, cu multe achiziții și cu multe milioane de euro cheltuiți. Rezultatele nu sunt la fel de bune pe cât păreau să fie cumpărăturile. Există vreo explicație?

Mărire de salariu la CFR Cluj, după evoluțiile excelente din acest sezon » E titular, dar primește doar 1.000 de euro lunar!
CFR CLUJ
Mărire de salariu la CFR Cluj, după evoluțiile excelente din acest sezon » E titular, dar primește doar 1.000 de euro lunar!

Gabi Balint râde de FCSB: „Peste 5.000.000 de euro pe jucători de play-out”

Gabi Balint a oferit una într-o postare pe Facebook: „Când plătești peste 5.000.000 de euro pe jucători de play-out și ai pretenții de play-off e ca și cum ai mânca icre de crap și ai crede că e caviar”.

Are dreptate fostul internațional, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986? În toată lista cu achizițiile FCSB-ului nu există nici măcar un fotbalist care să fi fost important într-o formație de cupe europene sau pretendentă la câștigarea campionatului. 

Toți au fost în formații din play-out sau au evoluat puțin de-a lungul timpului în cluburi medii din România ori din străinătate.

Prețurile de achiziție au fost uriașe, doar Miculescu și Compagno au costat 3,2 milioane de euro împreună, dar banii mulți nu sunt justificați nici de istoricul jucătorilor, nici de randamentul pe care-l au ei la FCSB.

Ce făcuseră jucătorii transferați de FCSB înainte ca Gigi Becali să-i angajeze cu fast:

  • Rachid Bouhenna, 31 de ani, fundaș central: nu mai jucase vreun meci oficial din decembrie 2019, când CFR a renunțat la el, l-a scos de pe lista cu lotul pentru campionat.
  • Joonas Tamm, 30 de ani, fundaș central: nu se impusese ca titular la Vorskla-Naftohaz, care îl împrumutase la Flora Tallinn, unde bifase 12 partide într-o jumătate de an.
  • Bogdan Rusu, 32 de ani, atacant: a fost un jucător important în salvarea de la retrogradare a Miovenilor în sezonul trecut, după ce își petrecuse mai toată cariera în liga a doua.
  • Marco Dulca, 23 de ani, mijlocaș defensiv: fost junior la Swansea, el a revenit în România la Farul, unde a fost titular numai de trei ori într-un an. Hagi l-a cedat la Chindia, o echipă cu care Dulca a reușit în două sezoane să se mențină în primul eșalon. În stagiunea precedentă, el și colegii lui au trecut de Chiajna într-un baraj în care a fost nevoie de executarea unor lovituri de departajare.
  • Vadim Rața, 29 de ani, mijlocaș central: a crescut la Sheriff, unde nu a reușit să se impună ca titular. În România a ajuns în 2018, la Chindia. În primul sezon a fost mai des rezervă, apoi a bifat două campionate ca titular într-o formație de play-out. A trecut apoi la Voluntari. Și el, și echipa au bifat un campionat surprinzător de bun, cu o calificare în play-off și cu opt goluri ale mijlocașului moldovean.
  • Joyskim Dawa, 26 de ani, fundaș central: Croitoru l-a adus la Botoșani de la Valmiera, din Letonia, după ce camerunezul se aflase sub contract cu Mariupol, unde nu izbutise să-și facă loc în echipă. După un sezon în care africanul și FC Botoșani au evoluat în play-out, Becali a plătit 350.000 de euro ca să-l achiziționeze. Mihai Stoica a insistat în declarațiile publice că Dawa nu era un fundaș îndeajuns de bun, însă patronul l-a ignorat.
  • Radu Boboc, 23 de ani, fundaș dreapta: după două sezoane în care fusese titular de bază în echipa lui Hagi, a avut stagiunea trecută slabă, a evoluat din start doar în 16 partide din campionat. Becali tocmai atunci l-a cumpărat.
  • Eduard Radaslavescu, 18 ani, mijlocaș central: Gigi a achitat un milion de euro ca să-l ia de la Farul pe internaționalul de juniori considerat un fotbalist cu un mare potențial. Până în prezent, Radaslavescu are doar opt meciuri ca titular la nivelul seniorilor.
  • David Miculescu, 21 de ani, extremă dreapta: a costat 1,7 milioane de euro. Până să ajungă la FCSB a evoluat ori în liga a doua, ori în play-out.
  • Andrea Compagno, 26 de ani, atacant: nu a fost niciodată om de bază la Craiova 1948, nici măcar în liga a doua!, până în sezonul acesta, pe care l-a început excelent, cu cinci goluri în șapte meciuri. Suficient pentru ca Becali să plătească pentru el un milion și jumătate de euro.

Îl știu pe Compagno din liga a doua, l-am avut adversar. De fapt, el nu prea juca atunci, era mai mult rezervă. Sunt surprins de progresul pe care l-a înregistrat, dar nu știu dacă se va potrivi cu stilul pe care vrea FCSB să-l aibă.

- Ovidiu Herea, mijlocaș de la Metaloglobus

Mai multe știri despre FCSB: 

„Perle” fără colți! Jucătorii pentru care Becali visează să încaseze zeci de milioane de euro nu mai știu să înscrie

Gigi Becali schimbă strategia: „Vrei la FCSB? Te verific 6 luni la strung. Sau spune de la început: «Sunt căcăcios și nu pot juca aici!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
propaganda
propaganda  •  05 Septembrie 2022, 13:33
Postat de mihneailie030 pe 02 Septembrie 2022, 18:10

Eu nu sunt și nu voi fi niciodată stelist. Dar Balint, chiar a fost fotbalist. Mai fotbalist decât toate,, perlele,, astea care nu pot da o centrare sau un șut pe poartă ca lumea!!!

Fa diferenta intre fost jucator si specialist ori om.

sile007
sile007  •  02 Septembrie 2022, 22:09
Postat de mihneailie030 pe 02 Septembrie 2022, 18:10

Eu nu sunt și nu voi fi niciodată stelist. Dar Balint, chiar a fost fotbalist. Mai fotbalist decât toate,, perlele,, astea care nu pot da o centrare sau un șut pe poartă ca lumea!!!

Pe bune, vesnica rezervă...la fel cum a fost fotbalist asa este si ca si antrenor, antreneaza caterinca pe digi.

mihneailie030
mihneailie030  •  02 Septembrie 2022, 18:10
Postat de propaganda pe 02 Septembrie 2022, 16:14

Gabi Balint a fost si este un clovn. Compagno si Miculescu sunt 2 jucatori foarte buni, si se va vedea, nu stiu insa daca problema nu este de la Dica. Apropo, Miculescu a avut si o accidentare si n-a fost folosit oricum pe pozitia lui. El nu este atacant central. Ba mai are si inaltime, e ceea ce trebuie. Ca-n rest nu s-au platit nu stiu ce sume. Radaslavescu are mare mare potential, Boboc pe dreapta ar fi foarte bun. Pe Tamm l-au luat gratis, Dawa n-a fost prea mult, Rusu la fel si e o nascocire. Bouhenna, gratis. Deci unde sunt esuate? La capitolul fundasi centrali si Dawa si Rusu care fac exact 600-700 de mii impreuna. Rata a fost un jucator important in Liga 1, dar il trimit inapoi si nici nu au platit suma. Pe Dulca l-au dorit vreo 2 echipe serioase din Vest, l-am vazut si consider ca are valoare. Oricum mult peste Sut si Ovidiu Popescu...

Eu nu sunt și nu voi fi niciodată stelist. Dar Balint, chiar a fost fotbalist. Mai fotbalist decât toate,, perlele,, astea care nu pot da o centrare sau un șut pe poartă ca lumea!!!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează