FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Perle” fără colți! Jucătorii pentru care Becali visează să încaseze zeci de milioane de euro nu mai știu să înscrie

Octavian Popescu și Darius Olaru, în centru, au uitat cum este să înscrii // foto: Imago Images
Octavian Popescu și Darius Olaru, în centru, au uitat cum este să înscrii // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 02 septembrie 2022 07:46 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2022 10:36

Situația incredibilă în care au ajuns cei 3 jucători de la FCSB care în campionatul trecut au avut un randament deosebit și pe care Gigi Becali anunța că va lua zeci de milioane de euro: Octavian Popescu, Darius Olaru și Ianis Stoica n-au marcat nici măcar un gol în 2022-2023, după ce în sezonul precedent înscriseseră împreună nu mai puțin de 25 de goluri.

FCSB s-a calificat în grupele Conference League, mizează pe încasări de cel puțin 6-7 milioane de euro, însă, paradoxal, și-a devalorizat cei mai vandabili 3 jucători pe care i-a avut în campionatul precedent. 

Gabi Balint, amuzat copios de transferurile făcute de Becali: „Icre de crap la preț de caviar. Jucători de play-out”. Dar are dreptate?
FCSB
Gabi Balint, amuzat copios de transferurile făcute de Becali: „Icre de crap la preț de caviar. Jucători de play-out”. Dar are dreptate?

Octavian Popescu, Darius Olaru și Ianis Stoica erau văzuții de șefii roș-albaștrilor, în frunte cu Gigi Becali, cu potențial mare de a aduce sume imense în cazul unor transferuri în străinătate. 

Gigi Becali visa la zeci de milioane de euro pentru Octavian Popescu, Ianis Stoica și Darius Olaru

Chiar strategia pentru noul sezon era gândită în așa fel încât toți să aibă asigurat locul de titular, inclusiv Ianis Stoica, mai ales după randamentul deosebit pe care îl avusese, cu multe goluri marcate.

Actualul sezon însă a prăbușit mare parte din așteptările vicecampioanei. Cei 3 nu doar că nu și-au continuat evoluțiile excelente, dar bifează un record negativ uluitor. Niciunul dintre ei n-a marcat vreun gol în cele 13 jocuri oficiale, în ciuda faptului că toți sunt fotbaliști cu profil ofensiv!

Ultimele lor reușite datează din primăvară, iar numărul meciurilor în care au evoluat de atunci e chiar mai mare, pentru că ei au făcut parte și din loturile echipelor naționale, de seniori și de tineret, la acțiunile din prima jumătate a lunii iunie.

Când au marcat ultima dată Octavian Popescu, Ianis Stoica și Darius Olaru

  • Ianis Stoica - 11 aprilie, FCSB - Voluntari 4-0
  • Darius Olaru - 2 mai, FCSB - FC Argeș 4-0
  • Octavian Popescu - 22 mai, FCSB - CFR 3-1

Minute consecutive fără gol marcat: 

  • Darius Olaru - 1.307 
  • Octavian Popescu - 1.077 
  • Ianis Stoica - 568

Meciuri consecutive fără gol marcat: 

  • Octavian Popescu - 16 meciuri 
  • Darius Olaru - 18 meciuri 
  • Ianis Stoica - 19 meciuri

Goluri marcate sezonul trecut: 

  • Octavian Popescu - 10 
  • Darius Olaru - 9 
  • Ianis Stoica - 6

8 jucătoridin actualul lot au marcat pentru FCSB măcar un gol în actualul sezon. Octavian Popescu, Darius Olaru și Ianis Stoica nu se află printre ei

Mihai Stoica îl vedea pe Ianis golgheter în Liga 1 :)

La începutul anului 2022, managerul general al FCSB-ului făcea în studio la Orange Sport un pariu, că Ianis Stoica va fi cel mai bun marcator al campionatului actual. 

„I-am spus că am declarat ieri în emisiune că în sezonul 2022-2023 va fi golgheterul Ligii 1. Și apoi i-am zis direct: să vezi ce îţi fac dacă nu va fi aşa! Dacă aș decide eu cotele la pariuri pentru sezonul 2022-2023, atunci i-aș da lui Ianis Stoica probabil cea mai mică cotă”, a declarat atunci Mihai Stoica. 

La acel moment, Ianis marcase 7 goluri în 15 meciuri pentru FCSB, în campionat și în Cupa României. Acum, Ianis Stoica nu apare între primii 23 de fotbaliști pe care casa de pariuri Betano îi ia în calcul pentru titlul de cel mai bun marcator al campionatului. 

Favoriți sunt Compagno (cotă 2,75), Jefte Betancor (5,50), Miculescu (7,50) și Andrei Ivan (15,00). Apare în acest top până și Enes Sali (Farul), cu cotă de 750,00!

Pe Ianis Stoica am cerut două milioane de euro, dar mi s-au oferit 250.000 de euro. Am zis «Hai, la revedere!». Dacă eu cer două milioane de euro și tu dai măcar un milion, mă respecți. Dar să dai 250.000 de euro pe un jucător de 19 ani? Ianis nu joacă acum, dar va fi fotbalist. Nu există să dai 250.000 de euro! Ianis Stoica rămâne!

- Gigi Becali, patron FCSB, despre oferta de la Grenoble, prezentată în exclusivitate de GSP.RO

20 de anivor împlini în decembrie Octavian Popescu și Ianis Stoica, fotbaliști care vor fi eligibili pentru regula U21 până în vara lui 2025, în vreme ce Olaru a făcut 24 de ani în aprilie

Octavian Popescu, Ianis Stoica și Darius Olaru valorează peste 10 milioane de euro pe hârtie

În ciuda faptului că randamentul lor a fost slab în acest sezon, nivelul financiar la care sunt evaluați cei 3 continuă să rămână foarte ridicat. Site-ul transfermarkt îi vede valorând, la un loc, peste 10 milioane de euro. 

Mai mult, Olaru și Octavian Popescu sunt cel mai bine cotați din lotul actual al roș-albaștrilor. Olaru e situat la 5,5 milioane de euro, numărul 1 în întreaga Ligă 1, Tavi face 4 milioane de euro, iar Ianis Stoica 1 milion de euro.

VIDEO - DEZBATEREA ZILEI » Poate Nicolae Dică să o scoată pe FCSB din criză?

Mai multe știri din Liga 1: 

Marius Măldărășanu, neînvins în Liga 1: „Sunt mai optimist ca niciodată de viitorul acestei echipe”

Gigi Becali schimbă strategia: „Vrei la FCSB? Te verific 6 luni la strung. Sau spune de la început: «Sunt căcăcios și nu pot juca aici!»”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
istet10
istet10  •  02 Septembrie 2022, 16:16

Popescu, Stoica, Vlad si fundasul asta lateral sunt distrusi de Becali. Ambitia lui prosteasca sa-i "creasca" prin fortarea sa joace in orice conditii i-a distrus. Nu inteleg cum s-a prostit in asa hal. Cu Tatarusanu a avut rabdare si l-a mai lasat la Bistrita.

adriann_
adriann_  •  02 Septembrie 2022, 13:01
Postat de adypric pe 02 Septembrie 2022, 11:53

O. Popescu n ar prinde lotul in nicio de liga 4 din Italia, Becali ii urca sus ca sa i vanda pe bani buni dar ei nu sunt deloc jucatori precum vezi in campionatele puternice ale Europei! Singurul jucator pe care Becali va lua bani buni e portarul, Tarnovanu, in rest va fi greu pt fcsb sa prinda playofful in conditiile in care toate echipele sunt cam la fel de valoroase, valoare sub medie! Tot CFR castiga campionatul, e cea mai matura echipa si treptat se va vedea asta! Farul traieste din dorinta dar daca ajunge iar in Europa ia din nou vreo 6 goluri de la o echipa de mijlocul clasamentului din Olanda... U Craiova, s au nascut talente si de n ani de zile n au castigat nimic! Tot CFR ul va face treaba si in Europa anul asta! Nu sunt fan CFR dar uitandu ma la echipele din superliga, la jocul lor cred ca CFR va fi cea mai eficienta si pragmatica, acum nu prea o arata dar cand isi face rodajul dupa atatea schimbari va fi in fata! In rest fcu Craiova, joaca frumos dar e ineficienta!

Va spun la modul cat se poate de serios ca intr-un meci intre doua echipe bune de liga a treia (sa zicem Afumati cu Tunari, cum a fost barajul de la finalul sezonului trecut) Tavi Popescu nu ar rupe gura targului. Sigur, poate ar da un gol samd, dar atat. Nu ar iesi in mod real in evidenta ca "omul care a rezolvat meciul" la o analiza facuta pe bune.

dorelus
dorelus  •  02 Septembrie 2022, 11:55

Faptul că Balecali și MM ita au văzut în,, Tavi Popescu,, (cel care se mulțumea c-un transfer la jumătatea lui Neymar ????????????) arată amatorismul din fotbalul românesc, iar *** de așa zis jurnaliștii acestui site vorbește amatorismul acestui site... O zi frumoasa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează