FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Gabi Tamaș a numit cel mai valoros adversar întâlnit în carieră: „Era cel mai bun din lume atunci”

Gabi Tamaș, într-un meci România - Franța / foto: Arhivă GSP
Gabi Tamaș, într-un meci România - Franța / foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 14:43 / Actualizat joi, 09 martie 2023 16:18

Gabi Tamaș (39 de ani), unul dintre cei mai importanți fundași ai generației sale, cu 67 de apariții la prima reprezentativă, a fost întrebat care e cel mai valoros adversar întâlnit în carieră. Stoperul ajuns la Concordia Chiajna s-a duelat cu marele Ronaldinho, în perioada în care el evolua la Celta Vigo, iar brazilianul „sclipea” la Barcelona. Se întâmpla în urmă cu aproape 20 de ani. 

Tamaș a vorbit despre privilegiul de a-l fi înfruntat pe fostul mare fotbalist brazilian, adăugând că regretă că n-a avut oportunitatea de a-l avea față în față și pe Leo Messi.

Gabi Tamaș, despre cel mai valoros adversar întâlnit în carieră: „Ronaldinho cel mai bun din lume atunci”

„Am prins câţiva jucători în cariera mea care erau top. La Celta Vigo, am jucat cu Barcelona. Nu l-am prins pe Messi şi regret, pentru că era prea mic. Atunci, cel mai bun din lume era Ronaldinho. Am jucat contra lui. 

[Cum ar fi fost un duel direct cu Messi?] Poate nu-l prindeam, de asta mi-e frică. Am văzut ce le face la toţi.

Îţi dai seama că ai emoţii când joci contra lui sau contra lui Ronaldo. Mi-ar fi plăcut să am şi cu Messi, şi cu Cristiano, şi cu Neymar, care sunt acum la putere, cei mai buni din lume, dar nu a fost să fie, anii s-au dus. Nu cred că mai am eu vreo şansă la vârsta mea. Sau cine ştie... nu se ştie”, a spus Gabi Tamaș, conform Orange Sport

Cum arătau petrecerile monstruoase organizate de Ronaldinho: „A fost o nebunie în casa lui, nu știi ce era acolo!”
BRAZILIA
Cum arătau petrecerile monstruoase organizate de Ronaldinho: „A fost o nebunie în casa lui, nu știi ce era acolo!”

Alt regret al lui Tamaș: că nu a jucat la Rapid!

În cadrul aceluiași interviu, Tamaș a mai spus că regretă că nu a jucat la Rapid. Fundașul Chiajnei e de părere că, dacă ar fi apucat să joace în Giulești, cariera sa ar fi putut arăta altfel.

Apărătorul a ajuns în curtea alb-vișiniilor la începutul anilor 2000, de la Tractorul Brașov. Fiindcă era foarte tânăr, nu a reușit să se impună în prima echipă, motiv pentru care a revenit sub Tâmpa, de unde avea să-l achiziționeze Dinamo.

„Am fost la Rapid, vă daţi seama că m-am ataşat de club, de galerie şi de oamenii de acolo, erau extraordinari. Nu am avut şansa să joc la ei.

Vă daţi seama că regret, nu? Cine ştie, poate altfel arăta cariera mea dacă jucam la Rapid. Nu a arătat rău cariera, dar nu ştii ce întorsătură putea să ia viaţa”, a mărturisit Tamaș, conform sursei citate. 

De-a lungul carierei, Tamaș a evoluat la: FC Braşov, Tractorul Braşov, Dinamo, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Brom, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff City, Hapoel Haifa, Astra Giurgiu, U Cluj, FC Voluntari, Petrolul Ploieşti, Concordia Chiajna.

VIDEO În prezent la Chiajna, Gabi Tamaș dezvăluie: „Vreau să fac școala de antrenori, să-mi iau licențele”

Citește și alte știri de actualitate: 

Vlad Chiricheș a aflat rezultatul RMN-ului! Va rata primele meciuri ale României din preliminariile EURO 2024

Încă un „șoc” la FC Argeș » A demisionat și Constantin Schumacher: „Aici decide un om care dă 2-3 lei!” » Cine va conduce echipa la următorul meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
istet10
istet10  •  08 Martie 2023, 17:14
Postat de magic4ever pe 08 Martie 2023, 16:56

Esti complet paralel...Tamas a fost printre cei mai buni fundasi romani din ultimii 20 de ani...a fost piesa de baza in aparare la nationala alaturi de Chivu...

Atata ca in anii sai nu prea au fost succese la nationala. Si nici el nu a facut multi purici pe la echipe. Bun fundas, cu viziune, pasa f buna, fara multe faulturi. Dar si-a batut joc de ce i-a oferit natura. Neserios. Si betivan. Daca era serios ar fi jucat la mari echipe . Radu Stefan a demostrata ca se poate.

magic4ever
magic4ever  •  08 Martie 2023, 16:56
Postat de ionescugeorge77 pe 08 Martie 2023, 15:45

GT un mare bautor ...nu mi l amitesc decat asa ...fotbal nu stiu sa fi jucat ...

Esti complet paralel...Tamas a fost printre cei mai buni fundasi romani din ultimii 20 de ani...a fost piesa de baza in aparare la nationala alaturi de Chivu...

cmurarita
cmurarita  •  08 Martie 2023, 16:29

A venit prea tarziu la echipa pt tur, iar in retur Messi era accidentat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează