FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Un fost angajat FRF, atac furibund la CCA, după Sepsi - FCU: „Ce fac cei de la arbitraj contra Craiovei e o bătaie de joc. Cineva trebuie să plătească!”

Sepsi - FCU Craiova / foto: Imago Images
Sepsi - FCU Craiova / foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2023 16:07 / Actualizat sambata, 22 iulie 2023 16:44

Jurnalistul Gabriel Safta (55 de ani), fost angajat al FRF timp de 9 ani, ultima perioadă în departamentul de Competiții Juniori, a lansat un atac dur la adresa conducerii CCA, în timp ce comenta video live radiofonic pe contul său de facebook partida Sepsi - FCU Craiova (1-0), disputată vineri seară.

Marcel Ciolacu, în tribune la Derby de România! Ce a făcut prim-ministrul la Dinamo - FCSB și ce mesaj a postat în timpul meciului
FCSB - DINAMO
Marcel Ciolacu, în tribune la Derby de România! Ce a făcut prim-ministrul la Dinamo - FCSB și ce mesaj a postat în timpul meciului

Îmbrăcat în tricoul celor de la FCU Craiova, Safta, care a plecat de două luni de la FRF, și-a început tirada în finalul primei reprize, după ce arbitrul Adrian Cojocaru l-a eliminat pe Mascarenhas, pentru o intrare violentă cu talpa asupra lui Rodriguez.

Fostul angajat al FRF s-a arătat intrigat de decizia arbitrului: „Incredibil, i-a dat roșu lui Mascarenhas. Senzațională decizie, oameni buni. Rodriguez e cel care a făcut faultul. A avut ghinion că și-a julit piciorul. Are plagă deschisă, dar n-ai cum să-i dai roșu lui Mascarenhas.

Un fost angajat FRF, atac furibund la CCA, după Sepsi - FCU: „Ce fac cei de la arbitraj contra Craiovei e o bătaie de joc. Cineva trebuie să plătească!”
Gabriel Safta comentează pe Facebook meciurile echipei FCU Craiova

Incredibil, așa ceva n-am pomenit. Adrian Cojocaru își bate joc de fotbal, dragi prieteni. Adrian Cojocaru își bate joc de Craiova. E revoltător și nu cred că e cazul să ne ascundem de cuvinte.

E ca în filme cu proști ceea ce se întâmplă. E prea mult. E prea mult ce se întâmplă în fața lui Viktor Orban. Nu poți să dai cadou în fața unei echipe susținute de guvernul maghiar. Un cartonaș roșu revoltător. Nu cred că poți să dai roșu doar de frică, pentru că l-ai văzut pe un jucător accidentat grav.

Arbitrul Adrian Cojocaru ia o decizie de arbitru prost! De arbitru prost sau fricos, una din două. Adrian Cojocaru nici nu vrea să se uite la imagini. Adrian Cojocaru, revoltător de prost arbitru. Arbitru care nu știu de ce s-a făcut arbitru, dacă iei o asemenea decizie idioată”.

Gabriel Safta: „Nu mă interesează că e Viktor Orban în tribună și Mihai Stoichiță din partea Federației”

Gabi Safta nu s-a oprit aici, și-a extins atacul la adreasa responsabililor din FRF:

„O asemenea decizie revoltătoare n-am mai pomenit de pe vremea Cooperativei lui Jean Pădureanu și a altor siniștri ai fotbalului românesc. Ceea ce mi se pare revoltător este că Mascarenhas a fost eliminat, deși el a fost faultat, iar aceste lucruri trebuie să înceteze împotriva Craiovei.

Nu mă interesează că e Viktor Orban în tribună și Mihai Stoichiță din partea Federației. Craiova și-a câștigat dreptul pe teren să fie arbitrată corect, să nu fie furată, de o decizie controversată, mișelească a unui arbitru care a dat fault pentru Craiova și l-a eliminat pe Mascarenhas. 

Este ceva incredibil, ce poate păți Craiova. Nici nu mai îmi vine să comentez repriza a doua. E mult prea revoltător ceea ce face arbitru Adrian Cojocaru. Ce fac cei de la arbitraj contra Craiovei e prea mult și mi se pare o bătaie de joc, pentru care cineva trebuie să plătească”.

Gabriel Safta a creat valuri la FRF în „cazul Răzvan Popa - Devis Mangia” 

Gabi Safta a creat numeroase valuri în FRF și când făcea parte din echipa lui Răzvan Burleanu. De notorietate sunt comentariile pe care Safta le-a făcut în octombrie 2022, tot pe contul său de facebook, în legătură cu acuzațiile de hărțuire sexuală făcute de părținții fostului fotbalist Răzvan Popa la adresa antrenorului italian Devis Mangia.

Gabriel Safta a dezvăluit la vremea respectivă: „Oameni din FRF mi-au spus că părinții lui Răzvan Popa nu prezintă încredere”

„Am urmărit-o pe doamna Alexandra, mama lui Răzvan Popa. Am urmărit cu interes. Sunt corespondentul Gazzetta dello Sport în România și am urmărit tot. Am notat tot, punct cu punct, am urmărit și am tradus. Eram gata să trimit materialul.

Eu, lucrând la Federație, am tot întrebat «Cum vi se pare povestea?». Doi oameni din Federație mi-au spus că au lucrat cu Răzvan Popa și i-au cunoscut părinții. Nu vreau să spună lumea că fac notă discordantă față de restul presei, dar informația care a ajuns la mine e că nu inspiră niciun pic de încredere părinții lui Răzvan Popa. Nu pentru acest subiect, dar pentru multe altele din trecut. Așa mi-au zis oamenii care i-au cunoscut părinții”.

FRF a făcut atunci următoarele precizări:

  • Contul personal de Facebook al domnului Gabriel Safta nu este un canal de comunicare oficial al FRF și nu reflectă poziția FRF.
  • Declarațiile domnului Gabriel Safta îi aparțin în totalitate.
     

VIDEO. Un fost angajat FRF, atac furibund la CCA, după Sepsi - FCU: „Ce fac cei de la arbitraj contra Craiovei e o bătaie de joc. Cineva trebuie să plătească”

Citește și alte articole:

Primul transfer la Dinamo după derby: toate detaliile au fost stabilite! Cu cine se va întări echipa lui Ovidiu Burcă

Mutarea surprinzătoare pe care FCSB o pregătește în Derby de România » Jucătorul decisiv în sezonul precedent nu mai prinde primul 11!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
s0r1n_naccio
s0r1n_naccio  •  26 Iulie 2023, 16:45

Eu am vazut imaginile si prima impresie a fost ca jucatorul in rosu a faultat. In Romania se arbitreaza ba dupa intentie, ba dupa urmari. Niciodata nu se stie cum se va arbitra, e in functie de faza si in functie de interes. In anii 90 a fost o faza cu Paul Gascoigne care l-a lovit cu antebratul in fata pe adversarul care il atacase prin alunecare. Si-a rupt mana in fata adversarului, iar arbitrul i-a aratat cartonasul rosu pe targa in timp ce era scos de pe teren. Deci, cel care a intrat prin alunecare nu l-a faultat, Gascoigne a lovit cu antebratul, si-a rupt antebratul si a si fost eliminat. Arbitrul asta Cojocaru, la al 4 lea meci Sepsi - FC U Craiova in 14 luni, l-ar fi eliminat pe cel lovit in fata de Gascoigne pt ca atat ii duce bibilica pe unii bab uini.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  24 Iulie 2023, 01:08
Postat de george.br pe 22 Iulie 2023, 21:31

Marinescule, jurnalist de paie ce esti, cand spui "o intrare violenta cu talpa" te astepti ca intrarea respectiva sa fie in primul rand CU INTENTIE! Ori in cazul de fata nici nu poate fi vorba despre asa ceva. Se poate vedea din toate unghiurile cum fundasul Craiovei nu numai ca nu manifesta intentie, dar el chiar INCEARCA SA-L EVITE pe adversar care el insusi intrase peste limita regulamentului. De aici si prima reactie a arbitrului care fluierase fault si lovitura libera pt Craiova. S-a lasat apoi intimidat de sangele aluia si a intors cu totul decizia. Dar ce pretentii pot avea de la niste ziaristi ca voi care faceti niste greseli de tot rasul in redactarea simpla a materialelor pe care ni le varati sub nas, cum ar fi aia ca arbitrul Coza ar fi oficiat la meciul asta. Si cate altele, fara numar! Vai de mama voastra, jurnalisti de doi bani!!

Bre: ai inceput sa traduci din romana in romana…, încheie-te … ai dat pe langa… fe ce u clona Oltenia 1849 fu ce u din booveni e ultima, clonache!

doritor
doritor  •  23 Iulie 2023, 06:51

Daca adaugam si cum a primit primul 11 m Farul se vad aceleasi tendinte din finalul campionatului trecut. Arbitraj ori prost ,ori tendentios impus de undeva.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close