FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Gabriel Torje, moment de sinceritate: „Sunt convins că în România sunt sau au fost jucători mai talentați decât mine, dar care n-au ajuns sus”

Articol de - Publicat sambata, 09 decembrie 2023 11:00 / Actualizat sambata, 09 decembrie 2023 12:11

Gabriel Torje (34 de ani) a povestit la „Prietenii lui Ovidiu” cum a pornit cariera sa ca fotbalist, râde că dacă eram mai înalt Dinamo lua mai mulți bani pentru transferul în Italia și recunoaște că a avut noroc în toți acești ani de profesionist.

- Gabi, în sfârșit am un invitat mai scund ca mine!
 - Am 1,69, dar adidașii ăștia noi te înalță și mai mult.

- În documentare scrie 1,67. 
- Nu mergea măsurătoarea bine. Oricum, dacă aveam 1,70, Dinamo lua cu 500.000 de euro mai mult când am plecat în Italia. Ha, ha, ha!

- Povestea ta a început la Timișoara.
 - Cu fotbalul jucat în cartier, în fața blocului, în curte cu vecinii. Aveam un părculeț în față unde ne jucam tot timpul, cu doi vecini. Unul dintre ei, fiind mai mare, m-a întrebat dacă nu vreau să joc fotbal într-un cadru organizat pentru că totul e altfel. Mental, fizic, psihic și te poate duce spre sportul de performanță. Am acceptat, iar în prima zi m-au și legitimat!

Decizia care l-a făcut KO pe Gabriel Torje: „Am pierdut toți banii! 600.000 de euro s-au dus”
PRIETENII LUI OVIDIU
Decizia care l-a făcut KO pe Gabriel Torje: „Am pierdut toți banii! 600.000 de euro s-au dus”

- Atunci era mult mai ușoară procedura.
- Te duceai cu două poze și certificatul de naștere ca să-ți facă legitimația a doua zi. Azi durează mult mai mult, atunci era mult mai simplu. Am avut norocul să fiu la o echipă privată, dar unde nu se plătea.

- Taxa lunară, nu?
 - Da. Eu făceam parte dintr-o familie normală, care avea de toate, dar nu ne permiteam luxul de a plăti pentru cineva din familie să facă un sport. Trebuia să-l faci pentru că-ți plăcea.

- Ai fost singurul sportiv din familie?
- Tata mai făcuse în tinerețe, dar la 25 de ani a luat căile muncii. Mama a făcut handbal la Liceul sportiv, sora mea a făcut sport doar la țară, sărind capra și șotronul.

Gabi Torje a debutat cu gol la Genclerbirligi / Sursă foto: twitter.com/kirmizikara
Gabi Torje a semnat cu Concordia Chiajna. 
Foto: Instagram @torje_gabriel
Gică Hagi și Gabi Torje în 2005
Torje povestește detaliul care l-a surprins la Farul lui Hagi: „E singura echipă din Liga 1 care face asta!” + Cum a pierdut 600.000 de euro
Torje în acel meci de la Urziceni
+20 FOTO

- Și la fotbalul profesionist cum ai ajuns?
 - Am semnat cu Poli Timișoara și am jucat un an la CFR Timișoara, echipa a doua a lui Poli. Erau obligați să aibă de juniori sau echipa a doua. Toți cei care nu prindeam la echipa mare mergeam la Poli II, cum s-a numit după aceea. Sâmbătă dimineață, cu antrenor nea Iosif Rotariu.

- Ce jucători erați atunci?
- Echipa a doua era așa: Pantilimon, Străuț, Luchin, Scutaru, Latovlevici, Daminuță... Aproape toți am ajuns în Liga 1.

- Dar fiind mic de înălțime, care a fost calitatea ta cheie?
 - Viteza a fost una dintre calitățile importante, dar cred că cel mai mult m-au recomandat determinarea cu care intram pe teren și dorința de a câștiga fiecare meci și de a nu pierde niciodată. Cred că e mai important să fii cu sufletul dedicat sută la sută în ceea ce faci decât să fii foarte, foarte talentat.

- Spune-mi... 
- Sunt convins că în România sunt sau au fost jucători mai talentați decât mine, dar care n-au ajuns sus. Sau jucători mai puțin talentați decât mine și au ajuns la un nivel mai înalt. Depinde și de norocul pe care-l ai, de o decizie, de un transfer.

Citește și:

Povestea impresionantă a unui dublu campion al României: „Tata îmi mai dădea o plăsuță de aluminiu s-o vând la fier vechi” + ignorat de Hagi după două săptămâni în Austria
PRIETENII LUI OVIDIU
Povestea impresionantă a unui dublu campion al României: „Tata îmi mai dădea o plăsuță de aluminiu s-o vând la fier vechi” + ignorat de Hagi după două săptămâni în Austria
Fabulos! Fostul mare jucător român dezvăluie de ce a picat transferul: „Am vrut să fug în Belgia, dar le-am cerut vin de Sâmburești și mici. Nu aveau mici și-am plecat!”
INTERVIU GSP
Fabulos! Fostul mare jucător român dezvăluie de ce a picat transferul: „Am vrut să fug în Belgia, dar le-am cerut vin de Sâmburești și mici. Nu aveau mici și-am plecat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
danny_l
danny_l  •  09 Decembrie 2023, 17:21

Sunt multi,din pacate ,totul incepe de acolo,la copii si juniori nu-s profesionisti,probabil ca iau spagi de la la parintii copilor,deci trebuie schimbat ceva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează