FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Gabriel Vașvari, poveste memorabilă cu regretatul Ionuț Popa: „Ne-a zis: «Aveți 6 ore de antrenament încontinuu»”

Ionuț Popa.
Foto: Arhivă GSP
Ionuț Popa. Foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 13 decembrie 2022 15:01 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 18:31

Gabriel Vașvari (36 de ani), fotbalistul lui Poli Iași, a povestit un moment memorabil cu regretatul antrenor Ionuț Popa, tehnician cu care a lucrat la ACS Poli Timișoara. 

Gabriel Vașvari: „Ne-a zis: «Nu vreți? Aveți 6 ore de antrenament încontinuu»”

„Era o perioadă când era întrerupt campionatul cu echipa națională și trebuia să jucăm un amical în Ungaria. Mergeam de la Timișoara, Arad, Oradea, ieșeam pe la vama Borș. Domnul Ionuț Popa nu a venit la Timișoara. Noi trebuia să luăm autocarul și îl luam pe dânsul de la Arad. 

Nu știu ce s-a întâmplat cu autocarul, se stricase sau altceva și venise după un timp un microbuz. Făceam vreo 6 ore până acolo. 

Ajungeam și trebuia să jucăm acel amical. Aveam un vestiar puternic, oameni cu experiență, cu personalitate, mă refer la Gabi Cînu, la Marius Croitoru. Am zis că noi nu mergem cu microbuzul, că stăm ca sarmalele acolo în microbuz și ajungem să jucăm și acel meci. Secundul a luat telefonul, l-a sunat pe domnul Ionuț Popa, i-a spus dorința noastră. 

Dânsul a zis că secundul să vină în vestiar, să pună telefonul pe speaker și să vorbească cu noi. A pus telefonul pe speaker și căpitanul Gabi Cînu i-a transmis: «Nu mergem, că băieții nu sunt de acord. El a zis: el a zis: «Cum să nu mergem, că le-am promis oamenilor ăia, ne facem de rușine» .

Cînu a zis: «Nu, nu mergem». Atunci s-a enervat domnul Ionuț Popa și ne-a zis: «Așteptați-mă la teren, sunt acolo într-o oră». A zis: «Aveți 6 ore de antrenament încontinuu. Noi eram echipați, am ieșit pe teren, am început antrenamentul. 

Am făcut două ore numai alergări. Avea el un exercițiu d-asta fizic. Releveu îi zicea. După două ore a zis: «Pauză 15 minute». Vedem cum vine unul dintre maseuri cu pizza pe teren. Ne-am așezat, am mâncat pizza și după ce am terminat, după 15 minute: «Hai, alte două ore de antrenament». 

El voia să facă cu noi 6 ore. La un moment dat, trecuseră 3 ore jumate și aveam alergare. Ne-am oprit la o poartă toți și ne-am pus jos. Ne-a întrebat: «Ce faceți, mă?». «Gata, nu mai putem». «Cum, mă? Dincolo nu ați vrut să mergeți». « Nu mai putem, nea Ionuț». 

Până la urmă ne-a lăsat în pace. Ne-a spus: «Haideți la refacere»”, a relatat Gabriel Vașvari, în emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

Citește și:

Jucător important de la FCSB, dorit de două formații cu nume din Europa

Cum și-au dat seama jucătorii unei echipe din Liga 1 că arbitrii unui amical erau români, deși aceștia se dădeau turci sau bulgari. Rolul lor era să trucheze meciurile pentru pariuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
polistul68
polistul68  •  14 Decembrie 2022, 12:31
Postat de Joe2022 pe 13 Decembrie 2022, 18:39

Pizza :)))))))

Iti dai seama ca le-a dat pizza..tocmai ca antrenamentul sa li se para si mai greu...

polistul68
polistul68  •  14 Decembrie 2022, 12:28

Nu amice, nu sunt sovietice...un antrenor poate 'sanctiona' un grup de jucatori, prin doua modalitati...1. nu il/nu i folosesti o perioada, ceea ce e mai greu, 2. faci antrenamente dure, de pedeapsa...fotbalul e un sport de lorzi, jucat de golani...daca nu te impui in fata lor, daca nu le arati ca 'tu esti seful", esti mancat...omul, ca specie, se supune unor reguli prin doua metode...recomensa sau pedeapsa ( suntem in sec 21, nu ma refer la lovituri de bici)...Alex Fergusson, i punea la suturi de la 60 m , cu mingea uda....daca mingea atingea pamantul pana la paorta, i punea la flotari....dupa a 3-a serie de executii, apropae nimeni nu scapa de flotari...stai linistit, ca nu Ionut Popa a inventat asta ...tu crezi ca Guardiolla sau Klop, nu i pedepseste cu antrenamente fizice mai dure ?Stai tu linistit....

Joe2022
Joe2022  •  13 Decembrie 2022, 18:39

Pizza :)))))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează