FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Gai Assulin, „Messi al Israelului”, s-a transferat la Poli Iași » A jucat pentru Barcelona și City

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2019 12:39

Trecut pe la Barcelona și Manchester City, Gai Assulin a semnat joi dimineață cu Poli Iași. „Messi al Israelului” va fi gata să intre pe teren abia în a doua jumătate a lunii octombrie.

Gai Assulin (28 de ani) este de o săptămână la Iași, s-a antrenat cu echipa lui Mihai Teja, iar în această dimineață clubul moldovean a reușit legitimarea sa. Fotbalistul cu un CV impresionant a trecut testele medicale și a semnat contractul. 

„Îmi doresc să fac treabă bună la Iași, pentru mine este o provocare să vin în România. Cunosc fotbalul de aici, am auzit multe despre Hagi, Mutu sau Chivu, știu unde am venit", a zis fotbalistul pentru GSP.RO.  

„Las trecutul în urmă”

Assulin a vorbit despre perioada în care se schimba în vestiar cu jucători precum Messi, Xavi sau Iniesta. Știe că totul este de domeniul trecutului: „Nu mă mai gândesc la acele momente. A fost o perioadă incredibilă. Dar acum viitorul meu se leagă de Poli Iași. Nu pot rămâne în trecut. Am 28 de ani, trebuie să confirm încrederea celor de aici. Las tot ce a fost în urmă și mă uit numai la viitor".  

20 de milioane de euro clauză de reziliere 

Mijlocaşul a fost unul din protejaţii lui Pep Guardiola pe vremea când acesta antrena echipa a doua a Barcelonei. Iar în momentul în care antrenorul a făcut pasul spre prima echipă, Assulin a fost promovat și el. Jucătorul avea atunci o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro, deși abia împlinise 16 ani.  

„Messi al Israelului”

Ongenda are începând de azi un adversar cu un traseu similar. Considerat mare star pe când avea 16 ani, Assulin n-a confirmat așteptările, iar acum vine în România pentru a-și relansa cariera. 

A recunoscut într-un interviu acordat acum 3 ani că acele comparații cu Lionel Messi nu i-au făcut decât rău: „Când lumea te compară cu cineva care este cel mai bun jucător din istorie, așteaptă mult de la tine, iar când ieși pe teren poate fi mai dificil pentru tine, așa că nu cred că a fost o comparație bună. Cred că m-a rănit un pic în primă fază". 

Gai Assulin, „Messi al Israelului”, s-a transferat la Poli Iași » A jucat pentru Barcelona și City

„Visul lui a fost întotdeauna Poli Iași” :) 

Președintele Politehnicii, Adrian Ambrosie, a glumit pe seama transferului reușit de echipa sa.  

„Visul lui a fost întotdeauna să joace întotdeauna la Poli Iași. A refuzat Chelsea, echipe de top și iată că a ajuns la visul lui. Pep Guardiola i-a zis de prima dată că dacă va munci mult va putea bifa acest transfer. E o chestie de imagine pentru clubul nostru, asta lăsând gluma la o parte. România este atractivă pentru astfel de jucători. Nu e un nivel foarte ridicat, se poate face remarcat rapid și așa poate reveni la un club cât de cât important pe final de carieră".  

Intră după pauza competițională 

Oficialul celor de la Poli Iași recunoaște că Assulin nu e pregătit fizic încă, dar e convins că după pauza competițională de la mijlocul lui octombrie, cauzată de partidele echipelor naționale, fotbalistul va putea fi văzut la treabă. 

„Medicul mi-a zis că este cel mai bine pregătit străin pe care el l-a văzut la Iași. Și a văzut mulți. Ochiul meu de președinte spune că mai are nevoie de două săptămâni, iar preparatorul fizic spune că abia într-o lună va fi în condițiile optime pentru a intra. Așadar eu cred că după pauza pentru meciurile României cu Feroe și Norvegia va începe intre în teren". 

„Gai este un fotbalist de talie mondială, un mijlocaș ofensiv cum rar se mai găsește în fotbalul actual. Nu știu dacă a mai venit în România un jucător care să fi evoluat la cluburi precum Barcelona sau Manchester City. La 28 de ani are tot timpul să revină la cel mai înalt nivel. Va avea un impact pozitiv asupra echipei, sunt sigur de asta" 
- Bogdan Apostu, agentul jucătorului  

150.000 €este cota de piață a lui Gai Assulin, conform Transfermarkt

1 singur meci oficiala jucat Gai Assulin pentru prima echipă a Barcelonei, în Cupă, 2-0 cu cei de la Cultural Leonesa, alături de jucători precum Pedro, Busquets, Pinto, Toure sau Keita

12 anie vârsta la care Assulin a ajuns la Barcelona, la propunerea fostului selecţioner al Israelului, Schlomo Scharf

Cum arăta echipa în care a intrat Assulin: 
Pinto - Chyhrynskyi, Busquets, Marquez, Maxwell - Keita, Toure, Jeffren - Pedro, Krkic, Assulin  
Au mai intrat pe parcurs: Abidal, Dos Santos și J. Soriano 

Citește și:

Mirel Rădoi nu-i iartă pe antrenorii care semnează cu FCSB: „E tragic, dar să nu se mai plângă! Știu exact unde se duc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
pain89
pain89  •  26 Septembrie 2019, 18:18

ultimul lui meci oficial pe 11 martie 2018, va bateti joc de fotbal. asta trebuie sa inceapa de la amatori dupa o pauza ca asta

fibra
fibra  •  26 Septembrie 2019, 14:16

Intr-adevar e o senzatie de sila si greata cand vezi ce scrie cineva care se vrea jurnalist Baiatul asta a fost la Barca si City precum au fost si milioane de turisti. In ultimii 5 ani nu a jucat 10 meciuri pe an.Cu asemenea gogomanii afundati fotbalul tot mai mult De ce nu am creste tineri de la noi?Deoarece nu avem comisioane.Nu ganditi in perspectiva,ci dupa noi potopul.

forzzainter
forzzainter  •  26 Septembrie 2019, 13:50
Postat de luker pe 26 Septembrie 2019, 13:00

Abidal a intrat de doua ori?

Da, ca-l durea ficatu'..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează