FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

GALERIE FOTO FCSB, 4 ani de emigrări! AICI va juca în cupele europene. Dar se mută și în Liga 1?

Stadion Târgu Jiu +4   FOTO
Stadion Târgu Jiu

Articol de GSP - Publicat joi, 25 aprilie 2019 10:00

Șefii vicecampioanei FCSB au mers, ieri, la Târgu Jiu și au bătut palma pentru ca meciurile din cupele europene din vară să se dispute pe noua arenă care va fi inaugurată peste două luni. Nu ar fi exclus ca, în noul sezon de Liga 1, FCSB să se mute și cu meciurile de acasă.

Concertele verii în România o alungă pe FCSB din București. Ed Sheeran (3 iulie) și Metallica (14 august) vor concerta pe Arena Națională la vară, motiv pentru care clubul lui Becali se va afla în imposibilitatea de a disputa acolo partidele din preliminariile cupelor europene, dar chiar și jocurile de campionat.

Tocmai de aceea, oficialii vicecampioanei s-au decis asupra stadionului din Tg. Jiu, iar ieri au făcut o vizită acolo pentru a se asigura că pot anunța deja la UEFA arena pentru jocurile de pe teren propriu.

Stadionul e deja finalizat, mai lipsesc doar câteva avize, care sunt însă în curs de aprobare, astfel că oficialitățile locale susțin că inaugurarea oficială va avea loc în luna iunie.

Cu cel puțin o lună înainte ca FCSB să joace acolo primul meci, cel mai devreme ar putea fi în intervalul 9-11 iulie, indiferent că ar fi vorba despre Champions League sau Europa League.

Nu e pentru prima dată când FCSB pleacă din Capitală pentru a juca în alt oraș, chiar și pentru un joc european.

În urmă cu 13 ani a făcut-o obligată de UEFA, care i-a suspendat terenul după scandările de rasism de la meciul cu Shelbourne și a jucat la Constanța un meci.

Apoi, în 2011, a mers la Cluj, pe terenul CFR-ului, unde a jucat două confruntări în Europa League. 

12.500 de locurieste capacitatea stadionului din Tg. Jiu, de peste 4 ori mai mică decât Arena Națională

Când sunt programate tururile preliminare

FCSB încă nu știe exact în ce competiție va intra în Europa la vară, dar indiferent dacă va fi în Champions League sau în Europa League, va începe încă din primul tur preliminar. Și va disputa prima manșă foart devreme: va juca fie pe 9 sau 10 iulie, în Ligă, fie pe 11 iulie, în a doua întrecere intercluburi de pe continent.

programari

Asistența pe Arena Națională, în Europa, în ultimii 2 ani

asistenta

Cum a „emigrat” FCSB din Ghencea în ultimii 4 ani

  • Ghencea - în martie 2015, FCSB a disputat ultimul meci acolo, cu Viitorul, scor 4-1
  • Arena Națională - a fost gazda tradițională a echipei în ultimii ani
  • Voluntari - s-au disputat 3 meciuri în actualul campionat, în perioada în care pe Arenă s-a schimbat gazonul
  • Pitești - FCSB a mers acolo, chiar în acest sezon, dar și în toamna lui 2015, pentru a susține câteva partide considerate acasă
  • Tg. Jiu - la vară, în tururile preliminare, UCL sau UEL, dar poate chiar și în meciurile de campionat

290de kilometri e distanța dintre București și Tg. Jiu, care presupune un drum cu mașina de cel puțin 4 ore

25.000.000 €a costat noul stadion din Tg. Jiu. Proiectul inițial a fost aprobat pe 20 de milioane de euro, după care, anul trecut, s-a votat suplimentarea fondurilor cu încă 5 milioane

Va fi gata gazonul pentru Spania?

Și FRF s-ar putea confrunta cu probleme din cauza celui de-al doilea concert al verii. Metallica va veni pe Arena Națională pe 14 august, iar meciul România - Spania, din preliminariile Campionatului European 2020, e programat pe 5 septembrie, de la 21:45.

FRF a anunțat deja oficial că respectiva dispută va avea loc pe Arena Națională. Între cele două evenimente e însă o distanță de numai 3 săptămâni, iar după concertul lui Metallica se va înlocui suprafața de joc. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Gigi Becali s-a păcălit singur: l-a masacrat pe Florinel Coman, dar a fost peste Ianis Hagi!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
102247337656522
Sarmanul Dionis  •  25 Aprilie 2019, 17:19

dl.ady nastasec a vrut inimoiara lui sa-i faca stadion baban lu dragostea lui dimano si i-a facut....stadionu a fost terminat de alti dimanovisti,alde vicleanu si doftor oprea,dar e administrat de duamna gabitza care e in mare dragoste cu dl.neagoitza ! cand mimao va juca pe fostul 23 august,metallica si alti idoli trecuti vor avea interzis pe arena...nu ca nea gg !

102247337656522
Sarmanul Dionis  •  25 Aprilie 2019, 17:15
Postat de dinamo_fan pe 25 Aprilie 2019, 14:00

CSU nu a inceput in liga 1. FCSB nici pe atat.

cine isi pierde vremea sa-ti explice cum steaua a devenit fcsb,iar peste ani a redevenit steaua ??? pt tine moment de reflectie : cum de fosta echipa a lu nicu badea joaca in liga 1,iar echipa clubului sportiv dimano joaca in liga a 4-a...dar tu tii cu echipa din liga 1 care este doar o alta clona ?!

adi67
adi67  •  25 Aprilie 2019, 16:24
Postat de reteleanu pe 25 Aprilie 2019, 10:48

isi asuma cineva gestul *** de-a pune concerte pe un stadion de fotbal? ca pe urma sa constatam cu resemnare ***: "gazonul a fost distrus. trebuie inlocuit". sau poate ca are si firma care tot schimba gazonul o paine de mancat...

Problema este ca autoritatile nu pot (sau nu stiu) sa gestioneze situatia . In lumea civilizata marile concerte se tin pe mari stadioane , vezi Wembley , Dortmund samd . Am vazut primul stadion cu gazon retractabil la Arnhem in '91 si am spus "Uite mama avionu". Concert Judas Priest & Anihillator . Culmea ca stadionul ala a fost mai ieftin decat A.N. Se ridica o peluza si suprafata gazonata iesea pe sine . Si acum e scoasa pentru a sta "la soare" Mare oras , cam cat Alexandria . Dar de unde nu e , nici Dumnezeu nu cere ...

Vezi toate comentariile (34)
Comentează