FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - DINAMO

GAZ METAN - DINAMO // EXCLUSIV Medieșenii joacă pe o primă consistentă contra „câinilor”: „În play-off vom fi «Gașca nebună»!”

Articol de - Publicat miercuri, 19 februarie 2020 16:56

GAZ METAN - DINAMO // Ioan Mărginean, președintele medieșenilor, a dezvăluit că elevii lui Edward Iordănescu vor juca pe 186.000 de euro duminică, împotriva lui Dinamo, ca să ajungă în premieră în play-off.

Ioan Mărginean a jucat la începutul anilor '80 în tricoul roș-albilor și-a câștigat trei campionate, două Cupe ale României, ajungând cu marea echipă a lui Dinamo până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. 

Actualul președinte al medieșenilor chiar a cotizat, 5.000 de lei, la una dintre asociațiile de socios ale "câinilor", "Dinamoviști pentru Dinamo", în tentativa de a pune umărul la salvarea clubului la care și-a făcut un nume. 

Acum, duminică, fotbalul face ca Gaz Metan să se lupte tocmai cu Dinamo ca să rămână pe loc de play-off. Ar fi o premieră pentru ardeleni, care, în 75 de ani de existență, n-au terminat niciodată în Top 6.

- Domnule Mărginean, cum așteaptă Gaz Metan și Mediașul confruntarea cu Dinamo? 

- Patru ani am fost sclav pe plantație aici, dar mă rog la Dumnezeu ca jucătorii să se concentreze, în primul rând pentru ei. Doar un nebun putea să vină la echipa de pe locul 5 din Divizia B, să stea la o grupare ale cărei datorii cumulate ajunseseră la 3,8 milioane de euro, să-mi ceară baschetbaliștii falimentul, și să fie acum la porțile play-off-ului. 

- Jucătorii cum se simt? - Sper ca pe jucătorii Gazului să-i ducă mintea și să nu aibă vreo cădere, pentru că ei vor fi în week-end "Cooperativa Agricolă de Producție". Adică ei duc echipa în play-off, ei împart bonusul. Eu îmi duc crucea, gratis, nu iau nicio primă. Ei vor împărți aproximativ 186.000 de euro, pentru locul în plus. Mingea e-n terenul lor. În plus, fotbaliștii au posibilitatea să intre în Top 6, iar de la vară pot pleca la mai bine. 

Mărginean: "În play-off, vom fi "«Gașca nebună»" 

- Credeți că mai e nevoie să fie motivați? 

- Jucătorii trebuie să lupte pentru banii lor! Nu le cerem patriotism, deși o să vină lumea să-i aplaude și să-i încurajeze. Iar dacă vom ajunge în play-off, să dea Dumnezeu!, n-o să mergem în excursie acolo. N-o să fim ca alții. Mergem să facem puncte, bani, să ridicăm nivelul clubului. O să fim "Gașca nebună", cum era Sportul Studențesc cândva, ne vom bate cu toți, de plăcere

- Sincer, vă este teamă de arbitraj duminică? 

- După ce am simțit la ultimul meci, de la Clinceni, trebuie să avem un pic frică. 

- Ce anume vă dă fiori? 

- Sper să nu fim șicanați de arbitru. Acesta e singurul meu discurs ce-l voi ține echipei: "Nu vorbiți cu arbitrul, nu gesticulați, să nu fiți atenți la el". Vreau să facem tot ceea ce este omenește posibil ca să batem, fiindcă merităm în play-off. V-am zis, acesta trebuie să fie interesul jucătorilor: un trai mai bun în primăvară, apoi să meargă la mai bine. 

Ioan Mărginean: "Parcă jucăm pentru titlu" 

- Dinamo vă inspiră frică? 

- Mi-e teamă doar de propriii jucători să nu-i lovească presiunea. Dinamo să vină să joace fotbal, noi vrem și putem să învingem. Eu le-am trăit pe toate. Ioan Andone mă acuza când am jucat contra lui, când era antrenor la Dinamo, și am învins cu 4-0, că mă bucur excesiv. Păi, cum să nu mă bucur când câștig? Dinamo își apără șansele ei, e vina mea că avem mai multe puncte? Gaz Metan a învins Steaua cu 4-0, a făcut 0-0 cu CFR Cluj, de ce să-mi fie frică?! Mi-e teamă doar de presiunea care există în meci, că parcă zici că jucăm pentru titlu. 

- Ce este acum Gaz Metan și ce poate fi, dacă ajunge în play-off? 

- Noi suntem acum un măgăruș. Simpatic, dar mic. Dar vreau să ajungem la nivelul "catâr". Iar la anul să fim cal de curse!

"L-am reținut și pe Marius Constantin la Mediaș, nu pleacă nicăieri, fiindcă vrem performanță. Suntem o familie unită, iar eu sunt fratele mai mare al tuturor, ca să-i pot ajuta pe toți" 

"Din aprilie 2019 nu mai avem niciun creditor. Gaz Metan este atras în jocuri necurate, nu din vina clubului. Fostul administrator judiciar ne pune bețe în roate, dar s-ar putea să-i facem plângere penală după ce încheiem procesul insolvenței" 

"Clubul are certificat fiscal zero, nu are nicio datorie la jucători, este curat, cred că maximum 4-5 echipe sunt fără datorii" - Ioan Mărginean, președinte Gaz Metan

10 leieste cel mai scump bilet la meciul de duminică, la tribuna I, iar la tribuna a II-a costă 5 lei

5 leieste tichetul pentru fanii dinamoviști, cei de la Gaz Metan spunând că au oricâte bilete doresc la meci

Vezi și: 

Calculele pentru play-off » Astra, Gaz Metan și Viitorul se luptă pentru ultimele două locuri disponibile! Ora și ziua finalelor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
520143398153430
Pavel Radu  •  20 Februarie 2020, 10:20

Dacă sunt în insolventa, pot juca în Europa ? Daca nu , cu tot respectul....nu ne facem iar de ras ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează