FOTBAL  »  Superliga  »  STATISTICI

Providențial! Jucătorul din Liga 1 care a pasat decisiv la 83% dintre golurile echipei sale

Ronaldo Deaconu, în duel cu Andrei Cordea // foto: Imago
Ronaldo Deaconu, în duel cu Andrei Cordea // foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2021 16:25 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 10:49

Ronaldo Deaconu (24 de ani) a pasat decisiv la 5 dintre ultimele 6 goluri înscrise de Gaz Metan Mediaș.

Gaz Metan are al doilea cel mai slab atac din Liga 1 în acest sezon, cu doar 8 goluri marcate, singura echipă cu mai puține goluri înscrise fiind nou-promovata CS Mioveni, care a punctat de 6 ori. 

Primul gol al Gazului a venit chiar în etapa 1, cu CS Mioveni, când Ronaldo Deaconu era la Tokyo alături de naționala olimpică a României. Al doilea a fost înscris în minutul 25 al meciului cu FC Argeș din etapa 3, scor final 2-2, când Deaconu era pe banca de rezerve, abia revenit de la Jocurile Olimpice.

El a intrat pe teren în minutul 64, iar impactul său a fost instant. 8 minute mai târziu, i-a pasat decisiv lui Matricardi la golul 2 al Gazului. 

Ronaldo Deaconu, omul cu pasa decisivă la Gaz Metan 

De la acel meci, care s-a jucat pe 30 iulie, sibienii au mai disputat 8 partide în Liga 1, în care au înscris 5 goluri. La 4 dintre acestea, pasa finală i-a aparținut lui Deaconu, un veritabil pasator și executant al fazelor fixe.

Așadar, de când a pășit pentru prima dată pe gazon pentru echipa de club în acest sezon de Liga 1, Deaconu a oferit pasa decisivă la 5 dintre cele 6 goluri ale formației sale. Un procent de 83% dintre goluri create de el!

Ultimul assist a venit duminică, la eșecul cu CFR Cluj, scor 1-2. Deaconu a centrat lung, în careu, de unde stoperul Yuri a reluat ca un atacant autentic.

3,1este media de dueluri câștigate de Ronaldo Deaconu la 90 de minute, la finalul etapei 11. Un procent de 35%

23/32 pase precisea reușit Deaconu până în etapa 11 a actualului sezon, în medie, pe 90 de minute

TOP pasatori decisivi în Liga 1

  1. Ronaldo Deaconu - 5
  2. Bradley de Nooijer (Farul), Andrei Cordea (FCSB) & Michael Omoh (Academica Clinceni) - 3

Sezonul trecut, Ronaldo Deaconu a pasat decisiv de 11 ori și a înscris de tot atâtea ori în 39 de meciuri. În actuala stagiune nu a reușit încă să puncteze, dar stă excelent la capitolul „ultima pasă”.

Adus de Gaz Metan de la Sepsi OSK în vara lui 2020, Ronaldo Deaconu a ajuns să valoreze un milion de euro, potrivit Transfermarkt.com. 

El și-a început junioratul la Academia Gheorghe Hagi, apoi l-a continuat în Țările de Jos, la Feyenoord pentru un an și la Twente pentru alți 3. La seniori a început să joace în 2016 la ASA Târgu Mureș.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Sancțiuni după derby-ul din Craiova! 7 suporteri au fost amendați și interziși pe stadion

Clubul i-a anunțat transferul la Dinamo: „Mult succes alături de Mircea Rednic”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
10206442251877526
Adrian Barbu  •  05 Octombrie 2021, 19:42

Din nou, acelasi click-and-bait… bai, “jurnalistule”, de ce, daca scrii despre un jucator de la Medias, trebuie MUSAI sa pui o poza cu echipamentul Stelei / FCSB (nu vreau iar postacii sa inceapa cu disputa sterila…) in prim-plan??? Cand va spune lumea ca fara jiji nu ati avea ce scrie, va suparati si “moderati” comentariile… Dar ipocrizia voastra? Unde va e “deontologia” profesionala? Stiti macar ce e aia?

gazistu
gazistu  •  05 Octombrie 2021, 02:26

joaca la Gaz Metan deaia nu e bagat in seama, daca era la *** era deja "bagat" de presa la Nationala.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează