FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Gazeta a propus, LPF a preluat ;) Nu le uşurăm munca doar procurorilor, ci şi şefilor fotbalului

Articol de - Publicat joi, 22 mai 2014 00:00 / Actualizat joi, 22 mai 2014 00:06

Ziarul a oferit modelul Belgiei pentru punctajul echipelor ce vor intra în play-off şi play-out, iar forul prezidat de Iorgulescu a preluat ideea şi a anunţat că o va pune în aplicare.

Ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor a prezentat ieri modul în care va arăta campionatul Ligii 1 din 2015-2016, avînd în vedere noul sistem, cu 14 formaţii plus play-off şi play-out, dar a găzduit şi un editorial al lui Dan Udrea în care redactorul ziarului propunea preluarea modelului din Belgia.

Ce presupune acesta? Cluburile intră în faza finală a sezonului cu jumătate din punctele acumulate în sezonul regulat, iar celor care nu au punctaj par li se va rotunji totalul în sus. Exemplu: cine termină cu 57 de puncte va intra cu 29 de puncte.

Ieri la prînz, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat: "Editorialul lui Dan Udrea din Gazetă ne-a inspirat, a scris un articol foarte interesant. Sistemul din Belgia chiar e un model de urmat şi pe acesta îl vom prelua".

Oficialul LPF a făcut şi o precizare: "Nu vor fi 7 echipe în play-off şi 7 în play-out, ci primele 6 vor juca în play-off şi ultimele 8 în play-out". Acest lucru înseamnă că cele 6 vor disputa un total de 36 de meciuri, în timp ce ultimele 8 vor susţine nu mai puţin de 40!

Anderlecht, campioană de pe locul 3
O dovadă că sistemul din Belgia creează suspans garantat e chiar actuala ediţie. La finalul sezonului regulat primele 3 locuri arătau aşa: 1. Standard 67p, 2. FC Brugge 63p, 3. Anderlecht 57p. S-au înjumătăţit punctele, au urmat 10 etape fantastice, la finalul cărora clasamentul s-a răsturnat, iar Anderlecht a cucerit titlul chiar dacă a pierdut două meciuri în play-off: 1. Anderlecht 51p, 2. Standard 49p, 3. FC Brugge 48p.

Simulare cu play-off pe campionatul trecut
Care a fost clasamentul final
1. Steaua 79p
2. Pandurii 63p
3. Petrolul 62p
4. Astra 60p
5. Vaslui 58p
6. Dinamo 56p

Cum ar fi arătat punctajul în play-off
1. Steaua 40p
2. Pandurii 32p
3. Petrolul 31p
4. Astra 30p
5. Vaslui 29p
6. Dinamo 28p

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
dorelus
dorelus  •  22 Mai 2014, 16:17

Domnilor ,modelul belgian este o timpenie pe care olandezi au inventat-o in urma cu vreo 6 ani si pe care au abandonat-o repede.Este un sistem discutabil in tarile mici dara domnul Udrea va spun eu ca nu au fost 10 etape fantastice in play-off-ul belgian.Campionatul Belgiei este mult in urma echipei nationale,dealtfel nu este nici un titular din campionat in echipa nationala si din lotul de 24 doar 6 evolueaza in belgia.Sincer nu cred ca un campionat cu multe echipe (echipe gen chiajna,sageata sau corona )este o solutie buna pt Romania dara nici sistemul belgian nu este de copiat.Nu va lasati influentat de Udrea sau alti ca ei nu cunosc fotbalul belgian decit de la tv.Doamne ajuta.

blaugrana.
blaugrana.  •  22 Mai 2014, 14:39

Ce va place sa va laudati...

liviuemil
liviuemil  •  22 Mai 2014, 14:30

Mi se pare o aberatie sa furi din munca unei echipe. De ce nu se continua cu totalul de puncte obtinut??? Toate cele 6 pot avea acelasi numar de puncte si intr-un caz si in celalalt ! Sau este prea greu de calculat??? Dar la cit de mult sint obisnuiti Romanii (unii) cu "milioane" eu cred ca ar trebui adaugate niste zerouri. ......!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează