FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO ŞI RAPID, OUT DIN EUROPA!

Gemenii dezastrului somaţi de UEFA! » Tertipurile lui Copos şi Badea nu ţin în Europa

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 decembrie 2012 01:00

Cele două cluburi, cu o situaţie financiară dezastruoasă, au primit ultimatum de la UEFA: îşi plătesc datoriile pînă la finalul lunii martie, altfel vor fi excluse 3 ani din competiţiile continentale


Rapidul e în insolvenţă, iar Dinamo se zbate să nu aibă soarta giuleştenilor. Condiţiile financiare precare ar putea avea o consecinţă tragică pentru două formaţii de tradiţie ale fotbalului românesc. Ieri, 21 decembrie, a început sfîrşitului lumii pentru Rapid şi Dinamo!
UEFA a anunţat pe site-ul oficial că atît Dinamo, cît şi Rapid ar putea fi excluse din competiţiile europene pentru următoarele trei sezoane, mai exact pînă în 2016. Singura şansă ca această sancţiune să nu fie pusă în aplicare de forul european este ca ambele cluburi să dovedească pînă la 31 martie 2013 că au plătit absolut toate datoriile acumulate pînă la 31 decembrie 2012. Ce datorii trebuie să achite cele două cluburi? Salariile jucătorilor, plus restanţele către stat, dar şi cele către foşti fotbalişti, antrenori, către alte cluburi sau diverse firme.

Speră să scape cu drepturile TV
Rapidiştii au intrat în insolvenţă, însă susţin că nu au datorii către stat, ci doar către propriii jucători. "Noi nu avem nici o datorie către stat, însă avem către fotbalişti. Suma este de aproximativ un milion de euro", a recunoscut preşedintele CA al Rapidului, Ion Taban.
La Dinamo, situaţia e mai complicată. Roş-albii vor trebui să achite două salarii către jucători pentru a nu fi sancţionaţi de UEFA, adică 600.000 de euro. Pe lîngă aceste datorii, "cîinii" mai au de plată către foşti jucători, diverse firme, dar şi către Dario Bonetti şi staff-ul său. Surse din cadrul clubului susţin că suma necesară ar fi de cel puţin 500.000 de euro. În aceste condiţii, Dinamo trebuie să plătească pînă la 31 martie minimum 1,1 milioane de euro pentru a nu fi scoasă din Europa.

Există două soluţii pentru a ieşi cu bine din această situaţie. Fie va fi transferat un jucător în străinătate pe o sumă consistentă, fie cu banii ce vor veni la începutul lui 2013 din drepturile TV, 1,1 milioane de euro, să fie stinse toate datoriile.

100.000 de euro este amenda aplicată de UEFA lui Dinamo şi lui Rapid

"Din ce se aude, la Dinamo se apropie sfîrşitul! Sperăm să se rezolve situaţia, să fie linişte. Dacă va fi aşa şi vom putea participa în Europa, cred că putem prinde locul trei fără probleme"
Srgian Luchin, fundaş Dinamo

"Decizia UEFA este una extrem de dură, dar avînd în vedere situaţia noastră, nu are mare importanţă pentru că noi sîntem deja în insolvenţă"
Ion Taban, preşedinte CA Rapid

"Îmi pare rău că s-a ajuns aici, eu am dat soluţia reformei, am dat tonul, însă nu mai depinde de mine. Vreau să salvez Dinamo, dar trebuie să fiu lăsat!"
Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

Încă 6 echipe în pericol
Pe lîngă Dinamo şi Rapid, UEFA a mai sancţionat alte şase formaţii. Vojvodina Novi Sad şi Arsenal Kiev au fost doar amendate cu 10.000 de euro, respectiv 75.000 de euro, dar Malaga, Hajduk Split, NK Osijek şi Partizan Belgrad riscă suspendarea din competiţiile europene dacă nu-şi vor plăti pînă la 31 martie 2013 datoriile acumulate pînă la 31 decembrie 2012.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (77)
gabrielca
gabrielca  •  23 Decembrie 2012, 09:28

Cat de prost poate fi cineva sa piarda timpul,sa-si consume nervii ,sa cheltuie banii si sa sustina echipele escrocilor Badea,Dinu si Copos,echipe care ne-au facut constant de ras in cupele europene si ne-au scazut mereu coeficientul de tara! E de neinteles pentru un om normal. E adevarat totusi ca pentru astia din canale,din puscarii sau din casele de copii abandonati timpul nu prea conteaza.

cobra234
cobra234  •  22 Decembrie 2012, 23:38
Postat de calinescu_ pe 22 Decembrie 2012, 12:41

CE CAMPANIE DISPERATA A MAFIEI IMPOTRIVA LUI DINAMO SI RAPID .....!!!!! MAFIOTII ATACA PE TOATE CANALELE SI DIN TOATE PARTILE .....!!!!! DRAGOMIR , FAMILIA BECALI , PITZURCA SI CIOBANU VOR SA DISTRUGA DINAMO .....!!!! ACUM IL SPRIJINA PE IONUT NEGOITZA PE CA IL VOR SPULBERA CU FULGI CU TOT .....!!!!! CRED CA MIZA O REPREZINTA SI TERENURILE DIN COMPLEXUL SPORTIV DINAMO .....!!!!!

VA DATI DINAMOVISTI,DAR NU SPRIJINITI ECHIPA ASA CUM TREBUIE.MAI MERGETI PE TEREN SI VOI.NUMAI DIN DREPTURILE TV NU POATE SUPRAVETUI ECHIPA,,LA STEAUA VIN 50 MII PE TEREN,LA VOI 200,,DE MULTE ORI NICI AIA,,,LA U CLUJ,,FANIII AU FACUT CHETA PTR FOTBALISTI,,CATI DINAMOVISTI AU FACUT ASTA? O MARE VINA O AVETI VOI SUPORTERII,,STITI SA INJURATI SI A HUIDUITI,,ATI VAZUT MECIUL STEAUA -STUTGARD? TOTI I-AU SUSTINUT PANA LA CAPAT CHIAR DACA AU PIERDUT CU 5-1 . ASTA INSEAMNA SUPORTER ADEVARAT

treadstone
treadstone  •  22 Decembrie 2012, 14:21

oricum Dinamo nu prea serveste prin cupele europene, asa ca de ce sa plateasca ?!

Vezi toate comentariile (77)
Comentează