FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIEREA CRAIOVEI

EXCLUSIV / VIDEO Mărturia care susține principala acuzație a lui Mititelu la adresa lui Pițurcă: „El m-a dus la Dinamo”

Adrian Mititelu - Victor Pițurcă
Adrian Mititelu - Victor Pițurcă

Articol de GSP - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 16:16 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 16:48

Fostul fotbalist Geo Mișu, acum în vârstă de 27 de ani, a povestit cum a fost „ghidat” de către Victor Pițurcă și frații Becali să semneze cu Dinamo, într-un moment în care era ofertat și de FC Snagov și Academia „Gheorghe Hagi”. La acea vreme, Adrian Mititelu, patronul de la FCU Craiova, îl acuza pe Pițurcă că vrea să-i ia jucătorii. 

În 2011, fostul fundaș dreapta Geo Mișu, considerat a fi o speranță a fotbalului oltean, a părăsit FCU Craiova și a semnat cu Dinamo.

Invitat în această dimineață la GSP Live, Mișu a dezvăluit că mai avea oferte de la FC Snagov - antrenată atunci de Laurențiu Reghecampf - și de la Academia „Gheorghe Hagi”, dar că a ales Dinamo, fiind ademenit de salariul care îi fusese promis. Pentru transfer a insistat Victor Pițurcă, fostul antrenor al lui Mișu de la FCU.

Ce a ajuns să facă la 27 de ani fostul copil-minune al României » Adus la 17 ani de Pițurcă la „naționala” mare: „I-am cerut tricoul lui Ribery și l-am vândut pe net”
DEZVĂLUIRI
Ce a ajuns să facă la 27 de ani fostul copil-minune al României » Adus la 17 ani de Pițurcă la „naționala” mare: „I-am cerut tricoul lui Ribery și l-am vândut pe net”

Geo Mișu, despre cum a ajuns la Dinamo: „În birou erau frații Becali, Pițurcă și Eugen Neagoe”

„Mai întâi m-a sunat Reghecampf, care fusese ultimul antrenor al Craiovei, să mă duc la Snagov. Plecasem spre Snagov, cu gândul să merg acolo, iar peste două ore m-a sunat domnul Iasko, de la Academia «Gheorghe Hagi», să merg la Constanța. Aici consider că a fost greșeala vieții mele. Am vrut să aleg fotbalul, mi s-a spus că nu va fi un salariu prea mare, dar erau condiții extraordinare. Erau acolo colegi de-ai mei de la naționala U17, cu care jucasem la Campionatul European.

Mai aveam vreo 20 de minute până să intrăm în București, moment în care mă sună domnul Eugen Neagoe. Îmi spune că nea Piți era în birou, la birourile lui Giovanni Becali din Floreasca și îmi cere să i-l dau pe tata la telefon. 

Îi spune tata unde mergem, iar el răspunde: «Băi, cum să vă duceți? Nea Piți vă așteaptă în birou la frații Becali, aveți contractul pe masă». «Ce contract?» «1.000 și ceva de euro lunar, bani la semnătură, apartament în Dorobanți. Te ducem la Dinamo, joci câteva meciuri la echipa a doua, apoi mergi direct la echipa mare».

Întrebat dacă Pițurcă negocia pentru Dinamo, ca el să meargă acolo de la Craiova, Mișu a spus: „Deja negocia, da. Negociau fără ca eu să știu”.

Geo Mișu, despre transferul la Dinamo: „Am ales greșit”

„Cred că am făcut o alegere greșită. Din păcate, am ales banii, ceea ce nu trebuia să fac. Mititelu deja aflase de oferte, eu aveam 100 de dolari pe lună, a crescut salariul la 200 de dolari, dar tot era puțin pentru mine. Frații Becali m-au ademenit cu un salariu undeva la 5.000 de lei plus prime, vreo 3.000 de euro la semnătură. 

Noi nu aveam afacerea atât de stabilă cum este acum și din păcate am ales banii în loc să-l aleg pe domnul Hagi. Banii erau de la Dinamo. Nu era nimeni de la Dinamo la birouri. Erau frații Becali, Pițurcă și Eugen Neagoe. Am semnat cu frații Becali mai întâi, apoi cu Dinamo. Asta era condiția”, a adăugat Mișu. 

De fiecare dată când se termina un meci de Liga 2 în care eu jucam, domnul Pițurcă mă suna. În apartament cu mine mai stăteau Darius Buia și Alin Dobrosavlevici. Mă suna de față cu ei, iar eu îl dădeam pe difuzor. Îmi spunea ce am făcut bine, ce am făcut rău. Asta era viața mea la 17 ani, din păcate nu am putut să o înțeleg prea tare.

- Geo Mișu 

  • Cu câteva luni înainte ca FRF să voteze dezafilierea FCU Craiova, în 2011, Mititelu l-a dat afară pe Victor Pițurcă, pentru că ar fi vrut să-i fure jucătorii, și nu a vrut să-i înapoieze banii pe care tehnicianul i-a investit la echipă cu titlu de împrumut.
  • În schimbul sumei girate de Pițurcă, Mititelu i-a oferit fostului selecționer dezlegările în alb ale lui Bărboianu și Găman. Mititelu susținea că respectivele dezlegări au fost „lăsate cu titlu de garanție, fără valoare juridică”. A fost punctul de plecare în mega-scandalul care avea să ducă la dezafilierea Universității Craiova, în iulie 2011.

Adrian Mititelu Jr. lansează acuzații incredibile și îl amenință direct pe arbitrul Coza: „Din surse garantate, e corupt! Dacă mai e delegat la Craiova, voi face istorie”

GSP.ro l-a contactat pe arbitrul Ionuț Coza, după ce Adrian Mititelu jr. l-a numit „corupt” » Ce spune „centralul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
creeperno115
creeperno115  •  25 Ianuarie 2022, 22:47

Vino in locul lui Nica

george.br
george.br  •  25 Ianuarie 2022, 19:34
Postat de lionforever pe 25 Ianuarie 2022, 19:13

Cine e geo mișu? Nepotu lui Mișu fotino?

Atata poti? Aoleeeuuu...

kuba
kuba  •  25 Ianuarie 2022, 19:33
Postat de robotucigas pe 25 Ianuarie 2022, 19:04

Care este știința? Fraților ați înnebunit, este Universitatea Craiova și Fcuc, nidecum una sa fie adevărata știință. Ști ta este aceea care reușește sa aducă toți suporteri aproape, știință este a suporterilor, și nu a unei familii sau afaceriști. Deocamdată știința este ucisă de familia mititele, ea a fost adevărata. Tu cine zici ca este știința? Acuma țin vu CSU Craiova, dar nu este știința care ne-a fost luată. A lu mititelu este fix un *** băgat în tort al sa agite treburile. Aceasta echipa nu are dreptul sa folosească numele știința, sau sa fie cu adevărat în fotbal. Au fost odată și au început sa ia banii de la televiziune acasă. Bai cât de *** ești sa mai lași specimenele astea în fotbal. Cat de prost sa fi sa nu ști, va face la fel. 50-60bmilioqne care ii avea nu ii face sa fie bogați, majoritatea din ei s-au dus. Treziți-vă dracu la realitate, știință adevărată este moartă, ucisă de un prost, care la rândul lui este urmat de alți proști. Și nu înțelegeți ca urmați cel ce vrea Raul fotbalului oltean, și nu doar din Craiova. După mine ar fi ok sa facă o alta echipa, sa nu mai fie atâta vâlvă. Craiova este CSU, ***

Aberezi zilnic :))))) auzi stiinta este a suporterilor nu a afaceristilor. Deci Rotaru, Beze si Andrici sunt suporteri, corect? Ba se vede ce sleata sunteti in jurul Mogosoaiei :))))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează