FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

George Copos a lovit pe piaţa transferurilor » Renan do Giuleşti

Articol de , - Publicat luni, 18 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 17 iunie 2012 22:27

Giuleştenii l-au achiziţionat pe brazilianul Renan Silva (23 de ani) de la Flamengo, pe care George Copos îl consideră de valoarea lui Wesley


Ioan Ovidiu Sabău şi Marian Rada au fost timp de o săptămînă în Brazilia pentru a căuta jucători care pot evolua pentru formaţia din Grant şi nu au venit cu mîna goală. L-au convins pe Renan Silva (23 de ani), iar brazilianul a sosit deja în Bucureşti. Ieri s-a antrenat alături de Herea şi compania, însă a făcut doar alergări uşoare, iar azi va semna contractul cu alb-vişiniii. Fotbalistul carioca este stîngaci, înalt de 1,76 m şi poate evolua ca mijlocaş central ofensiv sau ca extremă.

"E noul Wesley"
George Copos este încîntat de transferul fotbalistului carioca şi a anunţat deja că este comparabil cu "perla" lui Porumboiu, brazilianul Wesley: "Este jucătorul nostru, sînt foarte fericit că am luat un jucător de la Flamengo. Va face vizita medicală, va semna contractul şi va pleca în Austria. E un copil extraordinar, trăieşte pentru fotbal. Va fi de valoarea lui Wesley, doar că e mult mai tînăr". Sud-americanul îl va costa pe bossul giuleştenilor un sfert de milion de euro şi va evolua la formaţia din Grant în următorii 4 ani.

"Este meritul lui Neluţu Sabău pentru transferul lui Renan. El l-a descoperit"
George Copos, finanţator Rapid


I-a dat "craci" lui Ronaldinho
Renan a fost junior Flamengo, dar nu a făcut saltul spre prima echipă. A fost împrumutat la Olaria, Vitoria şi Bahia, acolo jucînd împotriva echipei la care a evoluat timp de 12 ani, în acel meci reuşind să-l umilească pe marele Ronaldinho după ce i-a dat mingea printre picioare! La rîndul lui, Ronaldinho a încercat acelaşi procedeu, dar Renan nu s-a lăsat păcălit.

Mai bun ca Pato
Pe vremea cînd juca pentru Flamengo era considerat unul dintre cei mai promiţători juniori brazilieni. Astfel, la un turneu la care a participat şi Pato cu echipa sa, Internacional, Rena a fost declarat chiar cel mai bun jucător al competiţiei! Alexandre Pato evoluează în acest moment la AC Milan, italienii plătind aproape 25 de milioane de euro pentru transferul din Brazilia.

E şi rapper
Mijlocaşul de 23 de ani are şi alte pasiuni pe lîngă fotbal. Astfel, Renan chiar cîntă şi este cunoscut ca rapper în cartierul în care a crescut. A primit şi porecla "MC Boa Pinta", adică "MC Arătosul".

Parteneriat cu Flamengo
Pe lîngă transferul brazilianului de 23 de ani, Copos a anunţat că Rapid a parafat un parteneriat cu Flamengo şi că vor mai lua un atacant de la această formaţie: "Zilele următoare va mai veni un atacant de la Flamengo, tot Sabău l-a descoperit, nu pot să-i dau numele. Am realizat şi un parteneriat cu ei, conform căruia jucătorii care nu prind echipa la ei să evolueze pentru Rapid". Gazeta a aflat că bossul rapidist a făcut referire la Paulo Sergio (23 de ani), jucător care aparţine de gruparea braziliană şi care a fost împrumutat la Figueirense, Estoril şi Nautico în ultimii ani.

Al 3-lea transfer
Brazilianul este al 4-lea jucător transferat de giuleşteni în această pauză competiţională. George Copos i-a adus deja pe Nemanja Milisavljevici (27 de ani), liber de contract după ce şi-a încheiat acordul cu Vaslui, iar Ioan Ovidiu Sabău l-a cerut pe stoperul Octavian Abrudan (28 de ani) de la U Cluj. Alb-vişiniii sînt în discuţii şi cu Pedro Taborda (34 de ani), în timp ce fundaşul Wallace este venit în probe.

"Mai avem nevoie de un portar, un fundaş central şi un atacant şi putem spune că am rezolvat problema lotului pentru sezonul viitor"
George Copos, finanţator Rapid


Azi pleacă în Austria
Rapidiştii vor merge la vizita medicală de dimineaţă şi apoi pleacă în această după-amiază în primul stagiu de pregătire al verii, în Austria, iar în cele 10 zile de cantonament băieţii lui Sabău vor evolua şi în 3 partide amicale. Astfel, rapidiştii îi vor întîlni pe austriecii de la Pasching (21 iunie), pe slovacii de la MFK Kosice (24 iunie) şi pe Sparta Praga, vicecampioana Cehiei din sezonul recent încheiat (26 iunie). Alb-vişiniii au programat încă un stagiu, în Scoţia, în perioada 2-11 iulie.

Demisie după 24 de ore
În Giuleşti nu este niciodată linişte! Adrian Iencsi tocmai şi-a agăţat ghetele în cui şi, după instalarea lui Ioan Ovidiu Sabău ca antrenor al rapidiştilor, a fost cooptat în stafful administrativ al formaţiei din Grant. Nu ca secund, ci chiar ca director sportiv. Şi George Copos a anunţat că fostul fotbalist se va ocupa de echipă cel puţin pînă în iarnă. Însă sîmbătă seara, după doar 24 de ore în funcţie, Iencsi şi-a dat demisia pentru că nu i-a fost permis să însoţească echipa în cantonament!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
golkee23
golkee23  •  18 Iunie 2012, 14:51

este foarte bun! acum avem si pretentii mai bn cu astia mici decat :apostol,surdu,grigorie si multi altii, sa-l primim bn si sa speram ca se va adapta la farmecul vietii!!! forza rapid! ps. ce urziceni au avut jucatori mai buni sau otelul cand au iesit campioni?! forza rapid!!!

sebastian_bozianu
sebastian_bozianu  •  18 Iunie 2012, 12:20
Postat de kdake pe 18 Iunie 2012, 11:51

Nu pare cine stie ce. Ca i-a dat urechi lui Ronaldinho nu inseamna absolut nimic. Jucatorii din Brazilia sunt mai scumpi; la 250 000 de euro nu prea iti vinde nimeni nimic de valoare. Ramane de vazut

iti aduc aminte ca Jr Moraes a venit pt 10k euro...Eric de Oliveira pt 20k euro...Ok...iti dau un exemplu si mai elocvent.Sevilla l-a achizitionat pe Daniel Alves din a 3-a liga braziliana contra sumei de 40k euro...lamurit?

kdake
kdake  •  18 Iunie 2012, 11:51

Nu pare cine stie ce. Ca i-a dat urechi lui Ronaldinho nu inseamna absolut nimic. Jucatorii din Brazilia sunt mai scumpi; la 250 000 de euro nu prea iti vinde nimeni nimic de valoare. Ramane de vazut

Vezi toate comentariile (9)
Comentează