FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Prima experiență a lui George Simion pe un stadion de fotbal: „Voiam la Steaua, dar tata m-a dus acolo și m-am îndrăgostit de tribune”

George Simion, președintele partidului AUR +16   FOTO
George Simion, președintele partidului AUR

Articol de GSP - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 00:01 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 00:25

Președintele partidului AUR, George Simion, a recunoscut faptul că a ținut cu Steaua, dar a renunțat în favoarea naționalei, fiind unul dintre membrii grupului „Uniți sub tricolor”. Acesta a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor și despre primul meci de fotbal la care a participat și despre problemele pe care le are sportul în România.

George Simion, președintele AUR: „Nimeni nu mai investește nici în performanță”

Politicianul consideră ca trebuie să se găsească o soluție pentru continuarea activităților sportive, chiar dacă școlile sunt închise din cauza pandemiei de Covid-19: 

Din păcate, au fost distruse numeroase baze sportive și nimeni nu mai investește nici în performanță, nici în sportul de masă. Văd că sunt închise porțile școlilor, când, inclusiv în pandemie, ar trebui să fie implementate măsuri care să crească imunitatea, iar practicarea unui sport ar ajuta la asta
- George Simion, președinte AUR

George Simion: „Mă întrebam ce înseamnă «M… Lucescu!»”

Președintele AUR a vorbit și despre prima sa experiență pe un stadion de fotbal: „Aș fi vrut ca primul meu meci pe stadion să fie la Steaua, dar tata m-a dus la Rapid. De atunci m-au fascinat tribunele. Eram cu ochii pe ce se întâmplă prin peluze și mai întrebam ce înseamnă chestia aia cu «M… Lucescu!». Totuși, Steaua a murit când a luat-o Becali. În sufletul meu, Steaua e aceea a lui Duckadam și Lăcătuș. Nu mai există”, a explicat George Simion pentru GSP

Politicianul e supărat pe legea Dumitru Dragomir și spune că mai multe decizii au minimalizat spectacolul pe stadioanele din Europa. Simion este de părere că UEFA și FIFA distrug fotbalul prin deciziile pe care le iau împotriva suporterilor:

UEFA și FIFA comit grave abuzuri când văduvesc fotbalul modern de strălucirea de odinioară. Caută ca suporterii să fie cât mai restricționați, închiși

George Simion, președintele AUR: „Jandarmeria nu ar trebui să intre pe stadion”

Simion a explicat pentru GSP că vrea ca suporterii să fie chemați la negocieri pentru o nouă lege privind prezența pe stadioanele din România:

„Nu e una dintre priorități, dar nici nu mă dezic de acest proiect. Am fost și voi fi suporter de fotbal toată viața. Inclusiv Jandarmeria cred că-și dorește ca legea să fie amendată, fiindcă sunt și ei puși în posturi proaste în anumite momente. În mod normal, Jandarmeria nici n-ar trebui să intre pe stadion, pentru că acolo e treaba firmelor de securitate, care nu prea au profesioniști. De multe ori sunt băieți angajați pe pile, puși să facă și ei pe paznicii. Ar trebui să stea la masă toate părțile, Jandarmeria, cluburile, firmele de securitate și, foarte important, suporterii, pentru că e normal să le fie ascultată părerea. Altfel, face unul o lege după cum îi vine, dar pentru asta pot suferi zeci de mii de oameni. Mor suporteri pe stadioane dacă o lege nu e scrisă cum trebuie!”

Citește și alte știri despre George Simion:

Interviu GSP cu George Simion, președintele AUR: „În peluze circulă și idei rele, dar nu mă dezic de ceea ce îmi place”

Gigi Becali și legătura lui cu partidul AUR: „Îmi zicea mama să-i votez, știa despre ei de la oamenii din biserică. Eu le-am dat sediul” + ce spune despre USR, Iohannis și Cioloș

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cirus11
cirus11  •  03 Noiembrie 2021, 02:13
Postat de scorpions721 pe 11 Ianuarie 2021, 09:10

AUR, singurul partid pe care merita sa-l votezi. Calin Georgescu premier !

Nu mai bine-l punem direct pe Iliescu din nou?? Adica si ala si asta agenti kgb.

scorpions721
scorpions721  •  11 Ianuarie 2021, 09:10

AUR, singurul partid pe care merita sa-l votezi. Calin Georgescu premier !

1923rapidgiulesti
1923rapidgiulesti  •  11 Ianuarie 2021, 06:49

Ai fost norocos ca nu te a dus pe Ghencea, astazi ai fi fost îndrăgostit de lucerna, coceni si militari în termen.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează