GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ALEGERI PARLAMENTARE

Cine e AUR, partidul-surpriză de la alegeri, venit direct din galerie » Președintele „ultras” vrea să schimbe „Legea lui Mitică”: e liderul „Uniți sub tricolor”

Marșului Unirii (22 octombrie 2016 – București)
Marșului Unirii (22 octombrie 2016 – București)

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 decembrie 2020 23:15 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 07:32

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marea surpriză a alegerilor parlamentare de astăzi. Conform primelor estimări, va trece pragul electoral și va intra în parlament. George Simion (34 de ani), președintele partidului, este liderul ultras din fruntea grupului „Uniți sub tricolor”, sursa mai multor derapaje la meciurile „naționalei” de fotbal.

George Simion a fost motorul AUR în campania pentru alegerile parlamentare. Este un activist civic care militează, în principal, pentru unirea României cu Republica Moldova. Liderul AUR are o strânsă legătură cu fenomenul ultras. Este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultra care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

Cine e AUR, partidul-surpriză de la alegeri, venit direct din galerie » Președintele „ultras” vrea să schimbe „Legea lui Mitică”: e liderul „Uniți sub tricolor”
George Simion

VIDEO. Discursul lui George Simion la sediul AUR, după apariția exit-poll-ului de la ora 21:00

George Simion și viața din peluză, înainte de AUR

Într-un interviu acordat recent în Revista Ultra, George Simion a povestit primele contacte cu viața de ultras: „În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori.”

Cine e AUR, partidul-surpriză de la alegeri, venit direct din galerie » Președintele „ultras” vrea să schimbe „Legea lui Mitică”: e liderul „Uniți sub tricolor”

Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Sloganul ”Basarabia e Romania!” a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. E nevoie, în continuare, de susținere pentru cauzele patriotice și naționale

 - George Simion

George Simion vrea să schimbe legea lui Dragomir

Președintele AUR a avut multe dispute cu forțele de ordine și în campania pentru alegerile parlamentare. Problemele dintre cele două tabere sunt unele vechi, după cum povestește Simion. Una dintre promisiunile făcute este aceea de a schimba Legea 4, cea prin care Dumitru Dragomir a înăsprit măsurile de siguranță pe stadioane. 

Legea 4 a fost impusă de Jandarmerie prin intermediul lui Mitică și a fost adoptată în totală necunoștință de cauză de Parlament. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi fost reprezentați, dacă ne-am fi folosit toate pârghiile de presiune, dacă am fi acționat uniți.
- George Simion

George Simion, președinte AUR și membru „Uniți sub tricolor”

Ultrașii din „Uniți sub Tricolor” au fost de multe ori în centrul atenției publice. Cele mai recente manifestații au fost împotriva naturalizării fundașului dreapta portughez Mario Camora. Fanii și-au expus punctul de vedere printr-un mesaj xenofob! 

VIDEO. „Uniți sub tricolor”, mesaje împotriva lui Camora

Tot membrii „Uniți sub tricolor” au dus și la disputarea cu porțile închise a meciului dintre România și Norvegia, din 2019. UEFA a considerat atunci că au existat scandări xenofobe la disputa precedentă, contra Spaniei. După meciul cu Suedia din 2019 au apărut și acuzații de rasism, dar UEFA le-a respins. În schimb, FRF a fost amendată cu 40.500 de euro pentru că ultrașii au folosit materiale pirotehnice, au aruncat cu obiecte în teren și au afișat bannere interzise.

Formula AUR-ului: naționalism, ultraconservatorism, ceva scandal și un electorat activat. Discursul lui George Simion e simpluț, alcătuit din îndemnuri „să ne unim acum cu Moldova” și multă peltea patriotică, fără consistență. Are mereu sprijin inexplicabil, fonduri, bani, susținere, deși multe de spus nu prea are. El s-a lipit în acest AUR și de alte figuri ultraconservatoare, ultraortodoxe și alți ultrași care joacă hora spre extrema dreaptă 
- Costi Rogozanu într-un editorial din Libertatea

Citește și alte știri despre alegerile parlamentare: 

CTP, propunere fabuloasă după alegerile parlamentare 2020: „Să se noteze, e ceva ce nu se va vota niciodată!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (79)
respect2014
respect2014  •  07 Decembrie 2020, 20:22
Postat de Alex Alexein pe 07 Decembrie 2020, 12:37

AUR este creația USR și ar trebui să mulțumească, așa cum fac actorii la Oscar, miniCaramitrului și camarazilor lui. Alte special thank you ar trebui să meargă spre ambasadorul american și predecesorii săi. AUR este creația idioților fără măști care beau și fumau în birouri, în timp ce închideau și deschideau haotic și fără nicio noimă școli, piețe, terase, biserici, orașe întregi. AUR este creația baubaului subiectiv și părtinitor în care turma lui macovei a transformat Uniunea Europeană. Și, evident, AUR este creația silabisirilor zilnice televizate ale locatarului de la Cotroceni. N-a mai vrut pe-se-de? Acum are și a-ur! Și, normal, AUR e creația tuturor celor care nici acum nu înțeleg cele de mai sus!

Like!

824198750992033
Tiberiu Nagy  •  07 Decembrie 2020, 20:17
Postat de Anton Marian Sorin pe 07 Decembrie 2020, 12:31

Acesta este partidul pentru un viitor al României ,antiglobalizare și naționalist nu vânzători de țara cum sunt ceilalți ,eu unul acum aflu de acest partid ,dacă as fi știut de el îl votam .Așa ca de-abia aștept următoarele alegeri .

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

respect2014
respect2014  •  07 Decembrie 2020, 20:17

Dar pe moldoveni nu-i intreaba nimeni daca vor sa se uneasca cu Romania??

Vezi toate comentariile (79)
Comentează