FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - DINAMO

Rețeta lui George Țucudean pentru renașterea lui Dinamo. Ce club ar trebui să ia drept exemplu roș-albii

George Țucudean
George Țucudean

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 22:25 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 23:24

Fost jucător al lui Dinamo, retras acum din fotbal, George Țucudean știe cum ar putea reveni „câinii” în doar câțiva ani în elita fotbalului românesc.

„Să își facă stadionul. Să se găsească un investitor ca la Rapid, căruia să-i placă fotbalul. Să vină lângă echipă. Să facă o bază modernă. Să investească în echipele de juniori”, susține Țucudean.

Imagini fabuloase cu Adrian Mititelu Jr., în Ghencea, la un Steaua - Universitatea Craiova » Avea doar 13 ani, iar transformarea e uluitoare
FCSB - FCU Craiova
Imagini fabuloase cu Adrian Mititelu Jr., în Ghencea, la un Steaua - Universitatea Craiova » Avea doar 13 ani, iar transformarea e uluitoare

George Țucudean, 32 de ani, s-a retras în august 2020, de la CFR Cluj, urmarea unor probleme cardiace. Dar a rămas conectat la fotbalul românesc.

Întrebat despre situația precară a lui Dinamo, unde a evoluat cu întreruperi între 2010 și 2014, fostul internațional român le-a sugerat „câinilor” să ia exemplul Rapidului pentru a reveni în următorii ani în fruntea Ligii 1.

George Țucudean crede că lucrurile se pot schimba la Dinamo în următorii 5 ani

„Ușor, ușor sper ca Dinamo să-și revină. Să își facă stadionul. Să se găsească un investitor ca la Rapid, căruia să-i placă fotbalul. Să vină lângă echipă. Să facă o bază modernă. Să investească în echipele de juniori”, este citat Țucudean de site-ul sport.ro.

Fostul internațional român, 10 selecții, 3 goluri marcate, e de părere că, astfel, ”în doi, trei, patru, cinci ani se pot schimba lucrurile. Nu știm dacă se va salva. E devreme să vorbim momentan. Încă se joacă. Vedem ce va fi”.

Dinamo se află în subsolul clasamentului

Revenită pe prima scenă după un sezon în „B”, echipa din Ștefan cel Mare se zbate în acest moment în subsolul clasamentului. Este pe locul 15, penultimul, cu doar 10 puncte acumulate în 15 etape.

Dinamo n-a mai câștigat din 19 august, 3-2 cu FC Voluntari, și are o serie neagră de 9 partide fără victorie: 3 remize și nu mai puțin de 6 eșecuri. „Câinii” joacă duminică la Craiova, pe „Ion Oblemenco”, împotriva Universității Craiova. 

Antrenorul Ovidiu Burcă e deschis criticilor

„E un bun prilej să vedem cât am evoluat. La ei s-a schimbat antrenorul, și la jucători se va schimba ceva. Meciul va fi cât se poate de disputat. Știu că e o situație delicată, trebuie să rămânem optimiști. Ultimul meci ne dă speranțe, simt că echipa are forță.

S-au întâmplat lucruri care ne arată că începem să fim o echipă. Cu UTA am făcut o partidă solidă. Trebuia să luăm măcar un punct. A fost o decizie confuză a arbitrilor care a făcut să nu luăm punct sau puncte.

Acest lot a trecut prin multe, echipele nu se fac peste noapte. E momentul să facem puncte. Nu simt presiunea plecării. Oamenii mă pot critica”, a comentat antrenorul bucureștenilor, Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă: „Nu este un meci decisiv pentru mine”

El a ținut să precizeze că „sunt și critici de care trebuie să țin cont, dar unele sunt de la oameni care au realizat puține în fotbal, așa că acele critici nu ajung la mine. Am transmis entuziasm echipei.

Am spus-o și după meciul de la Oradea că eu în viață nu am obținut lucruri ușor. Așa că eu nu renunț niciodată. Am soluții, energie, entuziasm. Eu nu simt că e un meci decisiv pentru mine”

Citiți și alte știri din fotbalul intern:

Anunț de impact » Marian Iancu revine în fotbalul românesc: „O să fiu acționar”

„V-am spus deja 3 nume!” » Conducerea lui CFR Cluj, prima reacție după „thriller-ul” de la Iași: „Am tremurat, e o problemă acolo” + ce se întâmplă cu Mandorlini

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
calinescu_
calinescu_  •  12 Noiembrie 2023, 11:23

Marea problema a lui Dinamo e antrenorul...!!! Cand am cazut in B am tot mizat pe loserul Uhrin ....!!!! Acuma nu ne putem desparti de loserul Burca ....!!! Si atunci , ca si acum avem fotbalisti dar ne lasam dusi in B de amatori fara ca conducerile sa miste ceva ....!!!! Ultimul antrenor de calitate la Dinamo a fost GIGI MULTESCU ...!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează