FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FARUL

Fostul atacant al trupei lui Gică Hagi răspunde la una dintre dilemele fotbalului românesc: „Ai jucat la Farul sau la Viitorul?”

Fostul atacant al echipei naționale, George Țucudean (32 de ani), a răspuns la o întrebare care pune pe gânduri fotbalul românesc: dacă el a jucat în carieră la Viitorul sau la Farul Constanța.
Fostul atacant al echipei naționale, George Țucudean (32 de ani), a răspuns la o întrebare care pune pe gânduri fotbalul românesc: dacă el a jucat în carieră la Viitorul sau la Farul Constanța.

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2023 11:07 / Actualizat joi, 18 mai 2023 11:12

Fostul atacant al echipei naționale, George Țucudean (32 de ani), a răspuns la o întrebare care apare des în fotbalul românesc: consideră că a jucat la Viitorul sau la Farul Constanța. 

Fostul internațional susține că el a îmbrăcat tricoul celor de la Viitorul, denumirea pe care formația patronată de Gică Hagi a purtat-o până în anul 2021, când a fuzionat cu echipa Farul Constanța, unde acționar majoritar era Ciprian Marica. 

Real Madrid, ținta ironiilor după umilința de la Manchester » „Domnule, adu-ne niște apă. Zburăm spre casă”
MANCHESTER CITY - REAL MADRID 4-0
Real Madrid, ținta ironiilor după umilința de la Manchester » „Domnule, adu-ne niște apă. Zburăm spre casă”

George Țucudean susține că a jucat la Viitorul, nu la Farul Constanța 

„Eu am jucat la Viitorul. Cu toate astea, țin cu Farul, să ia și ei primul titlu (n.r.- de la fuziunea cu Viitorul)”, a declarat George Țucudean, potrivit Digi Sport. 

Viitorul și Farul Constanța au fuzionat în vara anului 2021 

Odată cu fuziunea dintre Viitorul și echipa istorică a Farului, trupa patronată de Gheorghe Hagi a preluat numele și brandul vechii echipe.

Noua echipă, care poartă numele formației istorice reprezentative a județului Constanța, prezintă, pe site-ul oficial al clubului, palmaresul Viitorului, care constă într-un campionat, o Cupă și o Supercupă, ca fiind cel al vechii echipe, campioană de 5 ori în Liga 2 și finalistă de Cupa României, în stagiunea 2004-2005. 

16 goluria marcat Țucudean în tricoul Viitorului, în 29 de meciuri

Trupa lui Gică Hagi a avut probleme cu UEFA din cauza schimbării numelui 

În sezonul trecut, Farul a fost blocată să meargă în întrecerile intercluburi din cauza faptului că UEFA i-a respins licența pe motiv că e club nou înființat, după alianța cu vechea echipă Farul, și că se activează regula de 3 ani în care o astfel de echipă are interzis în Europa. 

Decizia nu a avut niciun efect asupra echipei, fiindcă la finalul campionatului trecut, constănțenii nu s-au clasat pe un loc care să le permită să meargă pe continent. 

Totuși, Farul a contestat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru că urma să suporte alți 2 ani de absență. 

Procesul a durat mai bine de o jumătate de an, dar decizia finală a dat câștig de cauză clubului lui Gică Hagi și Gică Popescu. Hotărârea TAS a fost emisă la începutul lunii februarie, iar ea prevedea ca forul de la Nyon să-și reconsidere poziția față de dreptul Farului de participare în cupele europene. 

VIDEO. Srdjan Luchin a analizat lupta la titlu dintre Farul și FCSB: „E mult mai matură față de sezoanele precedente”

Citește și: 

Fostul campion cu FCSB a explicat ce le lipsește roș-albaștrilor în lupta cu Farul: „Sunt puțin răutăcios”

Nelu Varga îl pune la punct pe Marius Șumudică: „A spus o balivernă! Nu trebuie băgat în seamă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  18 Mai 2023, 13:19

A jucat la FC Omenia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close