FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Primarul din Mediaș a vorbit despre problemele financiare mari de la Gaz Metan: „Sunt trei căi de abordare a situației actuale”

Ilie Poenaru
Foto: Imago
Ilie Poenaru Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 08:44 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 10:20

Gaz Metan Mediaș se află într-o situație extrem de dificilă, clubul având multe datorii și aproape de intrarea în faliment.

Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a avut o postare pe facebook în care vorbește despre criza de la echipă și confirmă că datoriile clubului sunt de peste 3.000.000 de euro. Acesta spune că în momentul actual, există 3 soluții de abordare a problemelor, una fiind intrarea în faliment.

Discurs uluitor în Liga 1: „N-avem apă caldă și căldură. Clubul ne nenorocește, e dramatic! Ce pui pe masă?!”
Gaz Metan - Rapid 1-1
Discurs uluitor în Liga 1: „N-avem apă caldă și căldură. Clubul ne nenorocește, e dramatic! Ce pui pe masă?!”

„Luând act de situaţia financiară în care se află CS Gaz Metan Mediaş, am invitat astăzi la sediul Primăriei Mediaş atât pe reprezentanţii sponsorilor tradiţionali (Romgaz şi Transgaz), cât si pe cei ai clubului. 

Cu acest prilej am aflat că datoria CS Gaz Metan Mediaş depăşeşte astăzi 15.000.000 lei, adică peste 3.000.000 euro, o datorie extrem de mare care pune clubul într-o situaţie delicată. 

Am convenit să ne reîntâlnim în data de 11 februarie timp în care fiecare dintre cei prezenţi va analiza documentele financiare primite. La finalul întâlnirii s-a concluzionat că există trei căi de abordare a situaţiei actuale. 

Le mulţumesc tuturor celor care au participat la această întâlnire şi vă asigur de faptul că orice idee constructivă este binevenită”, a scris Gheorghe Roman pe pagina sa de facebook.

Cele 3 soluții găsite de Roman:

  • finanţarea în continuare a clubului de către Romgaz, Transgaz şi Primăria Mediaş - variantă puţin plauzibilă având în vedere datoria extrem de mare acumulată
  • găsirea unui finanţator serios care să susţină clubul alături de Romgaz, Transgaz şi Primaria Mediaş
  • declararea falimentului şi înfiinţarea unui nou club al oraşului, condus de oameni devotaţi şi credibili care iubesc sportul şi Mediaşul

Fotbaliștii medieșeni nu mai suportă situația actuală

La finalul partidei cu rapid, terminată la egalitate, scor 1-1, Răzvan Grădinaru (26 de ani), mijlocașul medieșenilor, a vorbit deschis despre problemele financiare ale Gazului.

„Sunt probleme foarte mari la noi cu banii. Cred că și asta ne-a unit. Mai sunt oameni în staff care strâng de prin oraș să mergem cu ceva pe la familii, e o situație grea. Suntem finanțați de Romgaz și n-avem căldură, apă caldă. Sunt probleme imense! Văd că nimeni nu vorbește despre noi.

Avem familii acasă... Ce să facem, depunem memorii și stăm 3 luni pe bară?! Vom sta aici până la vară, iar la vară Dumnezeu știe ce va întâmpla. Și să plecăm acum, ar însemna să nenorocim clubul... Chiar dacă acum clubul ne nenorocește pe noi. Joci fotbal să strângi bani. 

Degeaba spui că ai 300 de meciuri în Liga 1 dacă n-ai ce mănânci acasă. E o situație dramatică. Nu e nicio lege pentru noi, jucătorii, nimeni nu ne ajută. Am luat ultimii bani recent, pentru luna august sau septembrie 2021”.

VIDEO Dragomir a postat pe WhatsApp un video viral în care recunoaștea blaturile și aranjamentele

Citește alte știri din Liga 1:

Detaliu inedit legat de noul transfer făcut de FCSB » Ce s-a întâmplat cu Edjouma înainte să vină în România

Dinamo nu scapă ușor » Ultima veste care o încurcă în lupta pentru evitarea retrogradării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  05 Februarie 2022, 11:21
Postat de Florin Belascu pe 05 Februarie 2022, 10:43

Stau și mă întreb. Acum câțiva ani au avut insolventa, acum au acumulat datorii de 3 milioane euro. De unde poate sa vina asemenea datorii. Singura explicație este că banii sunt delapidați sau se crează de cineva din club.

Cel mai probabil!

10158213141399928
Florin Belascu  •  05 Februarie 2022, 10:46

Stau și mă întreb. Acum câțiva ani au avut insolventa, acum au acumulat datorii de 3 milioane euro. De unde poate sa vina asemenea datorii. Singura explicație este că banii sunt delapidați sau se crează datorii fictive de cineva din club prin achiziții de bunuri și servicii.

10158213141399928
Florin Belascu  •  05 Februarie 2022, 10:43

Stau și mă întreb. Acum câțiva ani au avut insolventa, acum au acumulat datorii de 3 milioane euro. De unde poate sa vina asemenea datorii. Singura explicație este că banii sunt delapidați sau se crează de cineva din club.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează