FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 6-0

EXCLUSIV VIDEO Giani Kiriță, după umilința din Derby de România: „Dinamo se bate cel mult la play-out! Nu vreau să zic lucruri mai rele”

Giani Kiriță (44 de ani), căpitan emblematic al lui Dinamo, nu a digerat umilința istorică suferită în derby-ul cu FCSB, scor 0-6. +22   FOTO
Giani Kiriță (44 de ani), căpitan emblematic al lui Dinamo, nu a digerat umilința istorică suferită în derby-ul cu FCSB, scor 0-6.

Articol de GSP - Publicat luni, 13 septembrie 2021 11:00 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 11:22

Giani Kiriță (44 de ani), căpitan emblematic al lui Dinamo, nu a digerat umilința istorică suferită în derby-ul cu FCSB, scor 0-6. 

Într-o intervenție la GSP Live, Giani Kiriță a comentat eșecul drastic de pe Arena Națională. Fostul fundaș central le-a transmis mesaje de îmbărbătare elevilor lui Dario Bonetti, dar nu vede cu ochi buni viitorul clubului. 

VIDEO Giani Kiriță, la GSP Live, după FCSB - Dinamo 6-0: „Țin prea mult la echipă ca să zic lucruri mai rele”

„Sunt mai multe impresii din păcate, dar toate negative. E dureros, acum toată lumea o să sară la gâtul jucătorilor. Eu nu voi face asta. Problemele astea sunt din trecut, de ani de zile și persistă. Ăsta e rezultatul.

Da, din păcate cam acolo se duce totul. Eu am spus-o din primul meci, când am câștigat. Am zis să o luăm ușor, pentru că lotul actual se bate cel mult pentru play-out. Să nu zic mai mult, țin prea mult la Dinamo și nu vreau să zic lucruri rele.

Este bine că Torje a spus asta, că se bat la play-off. Le dă moral jucătilor tineri, doar că Dinamo trebuie să facă niște transferuri solide. Să nu uităm și de greșeala mare pe care a făcut-o arbitrul, eliminarea lui Steliano. Vedeți cât de necesar este acest VAR. Dacă îl aveam, nu mai exista niciun dubiu. Acolo s-a rupt meciul. Nu zic că FCSB nu are o echipă mai bună. E normal, au făcut niște achiziții, doar că acolo s-a rupt”, a spus Giani Kiriță, la GSP Live. 

FCSB - Dinamo 6-0. Giani Kiriță„Unde ne ducem?!”

„Acum, știți cum e, e foarte greu să vorbești din afară, dacă era mai bine dacă rămânea Uhrin. Nu ne mai putem întoarce. Să vedem ce putem face de acum. Echipa asta se duce în jos, nu mai are identitate, este reprezentată doar de suporteri. Nu e de ajuns. Noi cântăm, dar unde ne ducem? În Liga 2?

Nu există la noi așa ceva! Nu m-am gândit niciodată în viață, cât am fost la Dinamo, la așa ceva. Nu ne-am gândit că o să avem scorul ăsta. Trebuie să ridice capul din pământ. Este un eșec pe care o să îl poarte toată viața în spate, dar trebuie să meargă înaintea”, a concluzionat Kiriță. 

Dinamo, cea mai mare umilință din istoria participărilor în Liga 1

Este, potrivit statisticianului GSP Liviu Manolache, cea mai severă înfrângere suferită vreodată de Dinamo în campionat. Alb-roșiii au pierdut la 5 goluri diferență în 6 rânduri, dar niciodată nu fuseseră învinși la 6 goluri până în această seară!

Iată cum arată cele mai mari umilințe din istoria lui Dinamo:

  • 9 iunie 1968, U Cluj-Dinamo 5-0
  • 31 mai 1986, Dinamo-Sportul 0-5
  • 4 aprilie 1998, Steaua-Dinamo 5-0
  • 06 decembrie 2014, Astra-Dinamo 6-1
  • 15 iulie 2019, Viitorul-Dinamo 5-0
  • 26 februarie 2021, Dinamo-Viitorul 0-5
  • 12 septembrie 2021, FCSB-Dinamo 6-0

Meciul a mai bifat o bornă impresionantă. A fost partida din acest sezon cu cel mai mare de număr de fani la stadion, 36.147. Pe locul 2 apare un alt derby cu FCSB protagonistă, cel dintre roș-albaștri și Rapid din etapa 5, la care au asistat 35.000 de persoane.

VIDEO Cornel Dinu, despre eșecul istoric suferit de Dinamo: „În minutul 15, am înțeles strategia lui Bonetti. A fost premeditată”

Citește și alte știri despre FCSB - Dinamo: 

EXCLUSIV Cornel Dinu, despre eșecul istoric suferit de Dinamo: „În minutul 15, am înțeles strategia lui Bonetti. A fost premeditată”

VIDEO Cum și-au ironizat jucătorii de la FCSB rivalii » Imaginile filmate în vestiar, imediat după meci

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
amadeus2021
amadeus2021  •  14 Septembrie 2021, 17:18
Postat de fant0zzi pe 13 Septembrie 2021, 13:13

Giani, ai grija, sa nu pățești ca Dănuț Lupu, spunând lucrurilor pe nume îți faci dușmani!

Lupu a spus când s-a terminat ciolanul de ros, când Negoiță nu i-a mai dat de ciugulit.

dd.x
dd.x  •  13 Septembrie 2021, 20:15

carnatu' asta mai poate spera la o cosmina pasarin, sau buzata aia expirata a lui nastase, dar sa-si dea el cuparerea ... asta e bun de peste... prajit

fant0zzi
fant0zzi  •  13 Septembrie 2021, 13:13

Giani, ai grija, sa nu pățești ca Dănuț Lupu, spunând lucrurilor pe nume îți faci dușmani!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează