FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Condiția ca FC U Craiova să joace pe „Oblemenco”, transmisă de Gică Craioveanu: „Mititelu să plătească și va juca” + Marele pariu al oltenilor: „Va pleca pentru mai mult de 10 milioane de euro”

Stadionul „Ion Oblemenco” reprezintă mărul discordiei între cele două echipe din Craiova
Stadionul „Ion Oblemenco” reprezintă mărul discordiei între cele două echipe din Craiova

Articol de - Publicat joi, 28 mai 2020 08:00

Directorul de imagine al CS U Craiova, Gică Craioveanu (52 de ani), n-are nimic împotrivă ca și rivala locală FC U să evolueze pe stadionul construit din bani publici.

Disputa FC U - CS U pentru stadionul „Ion Oblemenco", posibila plecare a lui Valentin Mihăilă la un club de „afară" și campania de transferuri care se profilează la orizont sunt, alături de reluarea sezonului în curs, subiectele fierbinți ale ultimelor zile la Craiova. Gazeta le-a analizat împreună cu Gică Craioveanu, directorul de imagine al celor de la CS Universitatea.

Craioveanu: „E vorba de mulți bani”

- Cum vedeți războiul ăsta dintre Mititelu și Rotaru pentru „Oblemenco"?
- Eu nu cred că e vreun război. De fapt, lucrurile sunt foarte simple. Și echipa lui Adrian Mititelu, FC U, poate juca pe „Oblemenco". Nimeni nu se opune, dacă Adi plătește.

- Dar la Primărie există un contract de exclusivitate, potrivit căruia numai formația din Liga 1 are voie acolo.
- Depinde de Primărie. Nu cred că domnul primar Genoiu l-ar refuza pe Mititelu. Ar fi bani care ar intra la bugetul local. Și e vorba despre mulți bani, undeva în jurul a 20.000 de euro pe lună. 10.000 înseamnă numai chiria. Cam atât dă domnul Rotaru. Adi să plătească și el și va juca.

Craioveanu: „Mihăilă va pleca pe minimum 10 milioane”

- Se vorbește despre interesul unor cluburi de afară pentru Vali Mihăilă. Negociați cu cineva din La Liga?
- Ce pot să spun e că pe mine m-au întrebat mai multe cluburi din Spania despre el. Alaves era cel mai interesat, dar îl voia împrumut, cu drept de cumpărare. Asta înseamnă o presiune suplimentară pentru jucător, care evoluează mereu cu teama de a nu face pași greșiți.

- Are el valoare de La Liga?
- E un jucător foarte bine cotat. Are viteză, dribling în regim de viteză. Tot ce-i lipsește acum este golul, acolo trebuie să mai lucreze. Oricum, când va fi vândut va pleca pe foarte mulți bani. Peste 10 milioane de euro.

- Ca unul care a plecat în Spania la 27 de ani credeți că Mihăilă, la 20, e pregătit pentru un transfer afară?
- E greu să spun dacă-i pregătit. Calități are și este un băiat serios. Cuminte, educat. Însă, când ajungi în străinătate, foarte important este și anturajul. Prietenii pe care ți-i faci. Dacă nu sunt cei potriviți, te pot trage în jos.

- Un sfat pentru el?
- Să mai stea măcar un sezon la Craiova. Să ia titlul, că i-ar mai crește și cota. Suporterii îl iubesc, are sprijinul conducerii, deci toate condițiile să crească. Astfel ar deveni și o soluție viabilă la națională.

Craioveanu: „Țucudean, nu. Ganea, da”

- Apropo de transferuri. Are nevoie Craiova de Țucudean sau de George Ganea? Că s-au vehiculat numele lor.
- De Țucudean, nu, atâta vreme cât îl avem pe Koljici. Craiova are nevoie de un atacant tânăr, de viitor, iar George Ganea, da, e un jucător interesant.

- Unde considerați că ar trebui să vă întăriți, în primul rând?
- În zona fundașilor centrali, acolo avem o problemă. Dar aș opta tot pentru un apărător tânăr, de perspectivă, care să crească lângă Bălașa, lângă Cosici. Marius Constantin și Valerică Găman, despre care s-a mai vorbit în presă, sunt jucători buni, într-adevăr, dar sunt la o vârstă. Mie îmi pare rău că a plecat Martici, era cel mai valoros fundaș de bandă din Liga 1.

- Dacă n-a mai vrut nevasta...
- Da, în cazul lui a fost și o problemă de familie. Deși eu cred că soția ar trebui să te ajute, să te susțină în momentele grele, nu să-ți pună bețe-n roate.

4 sezoane și jumătatea jucat Craioveanu la U Craiova, din ianuarie 1991 până-n iulie 1995

3 trofeea câștigat Craioveanu la Craiova: titlul, în 1991, și Cupa României, în 1991 și în 1993

11 ania evoluat fostul internațional român în Spania, la Sociedad, Villarreal și Getafe

Condiția ca FC U Craiova să joace pe „Oblemenco”, transmisă de Gică Craioveanu: „Mititelu să plătească și va juca” + Marele pariu al oltenilor: „Va pleca pentru mai mult de 10 milioane de euro”
Craioveanu a împlinit 52 de ani pe 14 februarie

VIDEO. Săndoi despre disputa pe stadionul din Craiova și gesturile fanilor pentru Cârțu

Citește mai multe știri despre Craiova:

După ce a cerut bani publici pentru echipa lui Mititelu, Ionuț Stroe s-a răzgândit: „Sunt fanul Craiovei lui Rotaru”

Cristiano Bergodi a scăpat de carantină: „Am realizat ce lot am la dispoziție”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
549130666036831
Ion Cornigeanu  •  28 Mai 2020, 17:00

Mititelu va primi dreptul sa joace pe Oblemenco,cu respectarea regulilor ce vor fi stabilite de primarie.Va juca un meci,doua si le va da plasa si va pleca in alta parte,in afara de TG.Jiu unde nu a fost primit.Va spune iar ca toata lumea e contra lui si pleaca dupa Oblemenco si va da un tun de 20-30.00 de euro.Stadiomul pe care la promis la prosti a fost mancat de coronavirus.Ciau.

735681093223958
Ionel Potec  •  28 Mai 2020, 13:24
Postat de gabryel28 pe 28 Mai 2020, 13:17

*** Cum adica csu are exclusivitate ? Poi este stadionul lui rotaru si al lui ghenoiu ? Este un bun public si poate juca oricine atata timp cat plateste chiria!

Tu esti cel mai prost om a lui mititelu de departe

gabryel28
gabryel28  •  28 Mai 2020, 13:17

*** Cum adica csu are exclusivitate ? Poi este stadionul lui rotaru si al lui ghenoiu ? Este un bun public si poate juca oricine atata timp cat plateste chiria!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează