LIGA 1  ·  FC U CRAIOVA VS CS U CRAIOVA

VIDEO După ce a cerut bani publici pentru echipa lui Mititelu, Ionuț Stroe s-a răzgândit: „Sunt fanul Craiovei lui Rotaru”

Ionuț Stroe, în 2010, în tricoul echipei lui Adrian Mititelu
Ionuț Stroe, în 2010, în tricoul echipei lui Adrian Mititelu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 mai 2020 13:21

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, se declară acum fan al echipei CS Univeristatea Craiova, din Liga 1, chiar dacă în trecut o susținea public pe FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu.

Conflictul de la Craiova, dintre FC U Craiova și CS Universitatea Craiova, privind continuatoarea Științei l-a făcut pe ministrul Stroe să susțină echipa din Liga 1, deși în trecut susținea formația lui Mititelu.

Stroe în 2010: „Universitatea Craiova trebuie să beneficieze de sprijinului comunității”

În 2010, cu un an înainte de FRF să dezafilieze echipa lui Mititelu, Ionuț Stroe, atunci deptuat PNL, a susținut o conferință de presă îmbrăcat în tricoul oltenilor. Acesta cerea un referendum în Oltenia pentru a se decide dacă o parte din banii taxe și impozite pot merge către echipa de fotbal.

„Vreau să-l felicit pentru Adrian Mititelu pentru aducerea lui Victor Pițurcă. Acum situația e dificilă. Clubul nu poate trăi din vânzarea de bilete și din drepturile TV. Veniturile trebuie să vină și din alte părți. Cel mai simplu mod este sponsorizarea echipei. Ce e de făcut? 

Activitatea sportivă emblematică pentru comunitatea noastră, vorbesc de clubul Universitatea Craiova, trebuie să beneficieze de pe urma sprijinului comunității. E fals că Primăria sprijină clubul. Ar fi lămuritor un referendum la nivelul comunității cu privire la modul în care noi, cetățenii Craiovei, putem să investim o parte din taxele și impozitele pe care le plătim”, spunea atunci Stroe.

VIDEO. Conferința în care Stroe spune că echipa lui Mititelu poate primi bani din taxe

Ionuț Stroe în 2020: „Sunt fanul Universității din Liga 1 și aștept titlul”

Acum, ministrul spune că sprijină echipa din Liga 1, patronată de Mihai Rotaru și speră să sărbătorească un titlu cât mai curând.

Sunt un fan al Universității Craiova. Ne punem speranțe în fiecare an la titlu! Aștept acel moment, la fel ca foarte mulți oameni. Indiferent ce se întâmplă, jucătorii sunt campioni pentru noi. Nu vreau să comentez chestiile legale. Fiecare e liber să țină cu cine vrea și nu judec pe nimeni în funcție de opțiunea lui. 

Acum doi ani am avut o mare bucurie cu acea Cupă câștigată. Probabil va veni și campionatul. Eu merg pe stadion, în copilărie mergeam în deplasări. Sunt suporter vechi. E mult spus ultras, pentru că mergeam separat de nucleul galeriei, dar mergeam în deplasare” a declarat Stroe la Prosport.

VIDEO. Emil Săndoi despre disputa pe stadionul din Craiova

Citește mai multe știri despre Craiova:Despre impostură și Alina Gorghiu. Ce se ascunde în spatele unui CV în care a pretins că a făcut simultan un doctorat, deputăție, consiliere la stat și muncă la privat!
Libertatea
Comentarii (12)
fabius_2014  •  28 Mai 2020, 17:16
Postat de addytzu pe 28 Mai 2020, 16:42

Ilegalități pe bandă rulantă.Asa s-a născut acest hibrid politic finanțat din banii furați de laANRP.

Acum 10 ani, după ce-şi mutase echipa la Severin, Mititelu a condiţionat revenirea în Bănie de obţinerea dreptului de exclusivitate asupra arenei „Ion Oblemenco”, solicitând în plus Primăriei Craiova şi: contract pe termen nelimitat, chirie de 1 euro pe lună, plata tuturor taxelor de către primăria Craiova şi plata tuturor utilităților tot de către primăria Craiova. Mai mult, când s-a înţeles cu primarul din Severin pentru a juca acolo, Mititelu a cerut şi a obţinut exclusivitate asupra arenei „Municipal”, iar echipa locală a fost izgonită la Vânju Mare. De asemenea, Mititelu, care pretinde acum să joace pe „Ion Oblemenco”, a ameninţat cu „război civil” dacă s-ar fi permis altei echipe din Craiova, respectiv Gaz Metan CFR, folosirea stadionului „Ion Oblemenco”, deşi nimeni nu juca acolo atunci, fiindcă Mititelu îşi mutase echipa la Severin!

addytzu  •  28 Mai 2020, 16:42
Postat de andi_frunzescu pe 27 Mai 2020, 17:23

In ce ligă activa clona politica acum 10 ani?Răspunsul il cunoaste orice suporter al oricarei echipe din fotbalul romanesc. Hibridul ăsta politic infiintat ilegal in 2013 din ordin politic nu exista in fotbalul românesc acum 10 ani.Cativa ani mai tarziu au obținut certificatul de identitate sportiva iar adresa si sediul social al acestei clone politice era in Bucuresti. Cativa ani mai tarziu au facut alta clona:club sportiv litera u 2019,au schimbat adresa si sediul social si s-au umplut iar de ridicol atunci când instanțele judecătorești dar si comisiile UEFA au stabilit definitiv si irevocabil ca sunt doar o clona ***

Ilegalități pe bandă rulantă.Asa s-a născut acest hibrid politic finanțat din banii furați de laANRP.

Catalin Amariei  •  28 Mai 2020, 09:53

Daca Mititelu nu detine Universitatea Craiova si daca nici Rotaru nu o detine, atunci sa inteleg ca nu mai exista ?

Vezi toate comentariile (12 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial
Eurosport
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
19:55 Europa League
Leverkusen Rangers
Digi 2, Look Plus, Telekom 1
19:55 Europa League
Sevilla - AS Roma
Digi 1, Look Sport, Telekom 2
22:00 Europa League
Wolves - Olympiakos
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 Europa League
Basel - Frankfurt
Digi 4, Look Sport, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1